Witam, kupiłem klamki wewnętrzne podświetlane i zastanawiam się jak sa podłączone w ori, czy pod podświetlanie przełączników, czy pod lampki w dzwiach, a może jest do nich jakaś specjalna instalacja? :)
Wersja do druku
Witam, kupiłem klamki wewnętrzne podświetlane i zastanawiam się jak sa podłączone w ori, czy pod podświetlanie przełączników, czy pod lampki w dzwiach, a może jest do nich jakaś specjalna instalacja? :)
Spokojnie możesz podłączyc pod podświetlenie przełączników od sterowania szybami.
Roboty jest niewiele a efekt bardzo dobry :]
dokładnie tak jak pisze Sylwek7, ja w swoim e38 tylne klamki podłączyłem pod popielniczki w drzwiach, a z przodu pod oświetlenie przycisków szyb, i efekt jest super, nic nie oślepia nie ma co się martwić.
właśnie o to się martwiłem, ale skoro nie oślepia to tak zrobię, dzięki pozdrawiam :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitek_Słupsk
Dodatkowym plusem takiego podłączenia jest mozliwość regulacji natężenia tego podświetlenia ;)Cytat:
Zamieszczone przez lockbud
Ori podświetlenia tak słabo świecą że jest ledwo widoczna poświata, więc nie ma co się martwic tym, ze oslepi czy będzie przeszkadzać.
Nie będzie przeszkadzać ;)
a ciekawe czy jakbym pomalował ten plastik do którego wchodzi dioda na klamce na kolor np czerwony, to podświetlenie byłoby czerwone? A może ktoś już tego próbował? :)
Najpierw spróbuj podłączyć tak jak jest oryginalnie.
Zobaczysz że podświetlenie jest naprawdę słabe - taka poświata więc malowanie na czerwono pomarańczowej diody sam uznasz za słaby pomysł :)
Zamiast malować diodę, lepiej ją po prostu zmienić na czerwoną. Kupując zwykłą diodę(kolorową), a nie tę mocną, będzie to nadal tworzyć poświatę i nie będzie oślepiać.
Jak coś, to mogę pomóc przy elektryce. Narazie uczę się elektryki z bmw(wcześniej grzebałem tylko w oplach), ale myślę, że jest to ogarnięcia. ;)
z podłączeniem dam radę, dzisiaj odebrałem auto od lakiernika i jak pogoda pozwoli jutro coś podziałam :D
lockbud jeszcze raz napiszę jak inni. Nie kombinuj z malowaniem itp. Orginalne podświetlenie jest naprawdę leciutkie. Jak zamontowałem u siebie ori podświetlane klamki byłem zdzwiony że to tak słabo świeci ale jest jak najbardziej ok. Komponuje się to z całą resztą oświetlenia wewnętrznego :)
Ok, poprostu myślałem że podświetlanie jest białe, klamki kupiłem bez diód które zamówiłem i dziś odebrałem w serwisie. Owe diody są białe i niewidząc nigdy jak wygląda takie podświetlenie w rzeczywistości myślałem że świecą na biało, ale sylwek7 mnie zaskoczył pisząc że diody świecą na pomarańczowo. I w zasadzie nic więcej mi nie trzeba. :)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Konkretnie i na temat :)Cytat:
Działaj i ciesz się efektem
Cytat:
Lockbud widze idziesz z bajerami jak przeciąg brawo
Sam się dziwie, ale to pierwsze auto które mam już ponad rok i dalej jak wsiadam do niego żeby gdzieś pojechać, to banan nie schodzi mi z twarzy :D . Dlatego robie to auto dla siebie z dwóch powodów:Cytat:
Zamieszczone przez -czarek-
1 bo auto ma duszę :medit:
2 bo lubię :hug: i cieszy mnie jak sam dopieszczam swoje 7er
T się nazywa prawdziwy fan marki :medit:Cytat:
Brawo
Ja doposażanie u siebie robie dokładnie z tych samych powodów :cool:Cytat:
lampki zalożone, jest idealnie :D
To czekamy na kolejne retrofity :]Cytat:
Najważniejsze to hydraulika klapy która czeka w piwnicy na cieplejsze dni, a w między czasie jeszcze jeszcze się coś znajdzie. :)Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
mega gratulacje :]
czekam na więcej !
A czuję ze wiosna przyniesie wysyp ulepszeń :oops:
lockbud zrób fotorelację jak będziesz montował hydraulikę klapy (szczególnie elektryki) :D
MariuszE38 fotorelacja z montażu klapy hydraulicznej u mnie w wozie jest na forum ;) Co prawda nie ma szczegółowo opisanego podłączenia elektryki ale jak będzie potrzeba to się znajdzie i to ;)
Damias właśnie głównie o elektrykę mi chodzi gdzie co i jak ma być aby śmigało bezproblemowo ;)
MariuszE38, użyj WDS on-line. Z podłączeniem elektryki na prawdę nie ma żadnego problemu.
Dokładnie tych kabli nie jest aż tak dużo a WDS są wszystkie opisane, który do czego podłączyć. Ważne żeby mieć kompletną wtyczkę ze wszystkimi przewodami, no ale to już temat nie ten temat ;DCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Witam. Jeszcze nie mam E38 ale moze za chwile bede sie cieszyl. Tymczasem szukam. Chetnie w okolicach Wawy.Jek ktos cos wie o czyms ciekawym to prosze o info.
Dzieki wielkie.Czy ktos moze przeslac fotki tych podswietlanych klamek wewnetrznych i moze zewnetrznych? Czy dobrze rozumiem ze mozna dorlozyc otwieranie i domykanie klapy bagaznika z pilota))))
Bede wdzieczny za info.
RobRoy - oczywiście że można do E38 dołożyć niemal wszystko co szło w wyposażeniu. Poza opcjami wykluczającymi się :cool:
A klamki?
No cóż. Warto mieć podświetlane bo są naprawdę ładne
Zobacz sobie w moim temacie powitalnym. Jest tam jedna, wydaje mi się dość ładna, fotka podświtlanej klamki wewętrznej ;)Cytat:
Zamieszczone przez RobRoy
Domykanie i lekkie otwieranie klapy jest w standardzie. Ale pełne otwieranie i zamykanie można oczywiście dołożyć :) Potrzebny tylko dawca organów :evil:Cytat:
Zamieszczone przez RobRoy