co o niej powiecie? http://moto.allegro.pl/item861426107..._highline.html
Jeżeli jeździ tak jak wygląda to ech..... szkoda, że nie stać mnie na utrzymanie 750ki
Wersja do druku
co o niej powiecie? http://moto.allegro.pl/item861426107..._highline.html
Jeżeli jeździ tak jak wygląda to ech..... szkoda, że nie stać mnie na utrzymanie 750ki
mnie się podoba :) może z wyjątkiem kiery :/
oj tam oj tam - od razu "dyskretna" :698:
Ona jest po prostu srebrna :660:
Ten kolor nie robi w aucie tego pokroju - i prosze mnie nie cytować :708: Zastrzegam sobie prawo do wvasnej opinii w subiektywnym temacie koloru :6:57:
Highline lubi Schwarz! :706:
Chyba każdy kto lubi e32 i nie ma jeszcze Highline chciałby taką mieć :) Bardzo fajne auto, zgodzę się z kolegą, że takie auto powinno być czarne, ale oczywiście kwestia gustu.
To nie jest przypadkiem auto kogoś z forum? Bo wiem że jest jasny Highline u nas.
A według mnie nic nadzwyczajnego,środek ok ale z zewnątrz nie specjalna.Za tą kasę to powinna mucha nie siadać.
No czarna mogłaby być,tyle że czarna musi być naprawdę piękna.Jeśli stan jest taki sobie to na czarnym jeszcze gorzej widać wszystkie zagnioty itd.
Ew widział bym ją w zgnitej zieleni ;)
Mi się podoba ale tylko tylny rząd foteli :) A poza tym jedna z całego mnóstwa.... Jak kto lubi
Hmmm, powiem tak - jest ładna. A piękna byłaby gdyby ktoś od nas się za nią wziął :P
"W aucie wszystko sprawne, silnik pracuje idealnie (jest to silnik na Motronicu 1.7 dokładnie ten sam który montowany był później w modelu e38"
Koleś jaja sobie robi czy ja o czymś nie wiem? Od kiedy M70 była montowana w E38?
Ogólnie Highline to jest coś :) Ale trochę roboty przy tym aucie by było żeby doprowadzić do idealnego stanu. I cena trochę za duża.
Odpowiedź na tę jakże zawiłą z pozoru kwestię jest prosta
motor M70 w e32 przed liftem obsługiwany był przez Motronic 1.2
motor M70 w e32 od maja 91 był obsługiwany przez Motronic 1.7
Jakie niesie to zmiany dla zwykłego szarego użytkownika, nie wiem. Na pewno jest to jeden z punktów które można sobie wypisać w ogłoszeniu.
Co do e38 to chodziło o motor M73 którego ze starszą jednostką z e32 łączy sporo jednak całe sterowanie jest zupełnie inne. Porównywać elektronikę w tym przypadku chyba bez sensu skoro już z poziomu samych kabli i kostek w wiązce jest to zupełnie co innego.
Cały blok silnika jest inny. M73 to jest nowa jednostka i łączy ją z M70 to że maja 12 garów ;) (no może jeszcze coś się znajdzie :) )Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
A koleś w ogłoszeniu pisze tak jak by wsadzali M70 do E38 :584:
Co do tego to sądzę że minimalnie mogło się zmniejszyć katalogowe zużycie paliwa i pewnie emisja co2. Tak jak to miało miejsce w przypadku E38 gdzie później montowali M73N zamiast M73.Cytat:
To zdanie z ogłoszenia faktycznie jest mylące.Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Co do różnic w silnikach M70 i M73 byLbym ostrożny z takim twierdzeniem że łączy je jedynie ta sama liczba cylindrów. Myślę że podobieństw jest znacznie więcej. Niedalej jak tydzień temu szukałem zamiennika pompy wody do 750iL będącego w posiadaniu jednego z forumowych kolegów (oryginał ponoć w okolicach tysiaca złotych) i kod przynajmniej jednego z tych zamienników był wspólny dla M70 i M73.
Teoria ze zmniejszeniem emisji Co2 niegłupia.Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Niemniej jednak pierwszeństwo w zmianach DME przy M70 obstawiałbym zmianę skrzyni, którą e32 V12 otrzymało w ostatnich latach produkcji, mam na myśli zwłaszcza zmiany związane z trybem adaptacyjnym jako chyba trochę nieudolną próbę zrekompensowania braku 5 biegu.
Próby zmniejszenia zużycia paliwa w świetle tej właśnie kwestii w tej konkretnej wersji silnikowej chyba można uznać za bardzo marginalne.
xenony "pierwsze na świecie" łomatko co za wioska w ogloszeniu :D
Czarna bylaby piekna :) a takiego highline moglbym miec na weekendy :) bo to 4 osobowe :D klasnaja ta bycha siemiorka :D :D
"łomatko" ale to prawda... E32 to pierwsze auto gdzie opcjonalnie mozna bylo zamowic xenon za bagatela 11tysiecy marek extra (czyli blisko 10% ceny calego auta)Cytat:
Zamieszczone przez RockR
To ktoś zaszalał ;D Za sam ksenon to by miał wtedy dużych fiatów w każdym możliwym kolorze :roll:Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Wlasnie dlatego E32 z ORYGINALNYM xenonem to prawdziwy unikat :]Cytat:
Zamieszczone przez gierobiala
gość pisze że w samochodzie jest EDC ja jednak nie widzę nic takiego :/ Chodzi mi po głowie to autko jednak ciężko uwierzyć w ten ''idealny stan'', trzeba by to sprawdzić namacalnie :)
A te przyciski koło biegów to nie jest od EDC?Bo PDC nie ma.
przyciski tak, ale pod maską nie ma wtyczek na kielichach..
To moje e32, jest przecież w galeri więc nie wiem dlaczego udajecie że nie wiecie kogo to :D z tym silnikiem to małe nieporozumienie, montowałem opis na szybko i taki szkolny błąd w opisie popełniłem, z xenonami to raczej nie ściema, są oryginalne i tak jak ktoś pisał wyżej nieczęsto były spotykane w tych latach,
Z tym EDC to ręce opadają jak czytam, dwie wtyczki są na amortyzatorach ale na dole w goleniu !!!! pokażcie mi zdjęcia wtyczek na kielichach bo nie uwieże jak nie zobacze,
Auto to nie żaden wał, poprostu kupiłem od kogoś kto sprzedał je mi jako zwykłe e32 750 nieświadomy tego że jest to highliner, był mały problem z hamulcami ale sprawa zostałą opanowana i wszystko już działa, miałem ją zostawić dla siebie ale mój wół roboczy kończy sie a bemka raczej nie nadaje sie na auto robocze :D
Jak ktoś nie jest czegoś pewny to niech zapyta tutaj lub zadzwoni, bez sensu jest pisanie głupot o czymś czego sie nie widziało, narazie nikt nie oglądał auta więc nie widze podstaw żeby pisać że z autem jest coś nie tak
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11343169
Sądzę, że oxford green metalic byłby w jej przypadku najwłaściwszy... I do tego felga BBS (nawet 16")... Poza tym choruje na widok Highline'a :) i wersji "Racing Dynamics"... :)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Oj kolego dziś nie łatwo sprzedac wóz i do tego rzadki.
Naprawdę ten HighLiner jest świetny. Ładnie się prezentuje i oprócz małej korozji pod lampą i obicia na drzwiach nie widzę nic złego.
Ale skoro to bezwypadek, to wybacza wszystko. Samochód ma niemal 20 lat!!
Oczywiście że EDC w E32 ma wtyczki na goleniach. Dwie duże. Sam miałem w swoim E32 740i
Powodzenia Lord Lukasz :cool:
No Highliner od dawna za mną chodzi. Może wkrótce, kto wie...
EDC wtyki na kielich amorów miało dopiero w E38. A kolor rzeczywiście mógłby być jakiś ciekawszy
Wiem że nie łatwo sprzedać takie auto ale w dramatycznej sytuacji nie jestem, jak nie sprzedam to założe 17tki BBS RC bo mam prawie gotowe i spróbuje na wiosne.
Tak dokładnie pod lampą tył jest troche korozji, drzwi drapnięte na dole i klapka od wlewu paliwa ma też pryszcza, zrobić to nie jest problem ale zrobie zaprawki, przyjedzie jakiś dziwny człowiek i powie mi że auto miało dzwona z każdej strony bo ma robione zaprawki więc wole oddać je w takim oryginalnym stanie, przynajmniej wiadomo co i jak
Denerwuje mnie tylko pisanie głupot przez osoby które zapewne niewidzą do końca co to jest EDC, napiszą na forum tekst typu było coś kombinowane z autem bo nie ma wtyczek od EDC na kielichach i potem dostaje maile typu dlaczego nie ma wtyczek na kielichach bo wielu kupujących szuka info na temat różnych spraw na forach
Widzę aluzję do mojej wypowiedzi, niepotrzebną i obraźliwą, stwierdzam fakt bo mam drugie e32 które ma wtyczki na kielichach więc bardzo proszę nie kwestionuj mojej wiedzy :) Na zdjęciu moje byłe e32 z takimi właśnie wtyczkami. A wracając do Twojego e32 Co szykuje się do roboty? :) / nie mogę dorzucić zdjęcia ale niewierzącym chętnie wyślę :)Cytat:
Zamieszczone przez Lord Lukasz
Ehhh, EDC było wkładane do e32 prawdopodobnie w 3 różnych wersjach. Auta z końca produckji mają zakodowane w VIN pozycje "EDC III", podczas gdy starsze modele mają EDC bez żadnego przypisu.
Wtyczki przy amortyzatorach z przodu stare mają gniazda od góry, nowsze nie mają twyczek od góry, oto i cała tajmnica i obiekt sporu.
krótko i na temat :D gratuluje obeznania :)
I kolejna sprawa o której nie wiedziałem ;)Cytat:
Pozostaje nam nic innego jak spotkac się na piwku ;)
Faktycznie miałem EDC III ale to `94 stad ostatni wypust.
Pozdrawiam :papa:
Heheheh
http://img41.imageshack.us/img41/4558/23472111.jpg
"dzieńdobry" ;D
:/ To niech jeszcze ktoś teraz wyjaśni jaka jest różnica w działaniu wersji z wtyczkami od góry i bez nich :]
Jak na moje to żadna :6:57:Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Zresztą pytanie jest źle zadane: wtyczki są w obu, tylko inaczej rozmieszczone.
Co do kodowania opcji
'88 750iL - opcja 222 EDC II
'93 750iL - opcja 223 EDC III
Więc po co ta zmiana? Tak po prostu się ubzdurało inżynierom z BMW??Cytat:
Każdy widzi co jest do roboty, drzwi z tyłu na dole drapnięte, pryszcz pod lampą tył i na błotniku, zderzak tył troche sie przytopił od przepalonego tłumika, nie mam nic do ukrycia i każdemu o wszystkim mówie przez tel...Cytat:
A wracając do Twojego e32 Co szykuje się do roboty? :) / nie mogę dorzucić zdjęcia ale niewierzącym chętnie wyślę :)