Czesc!
Zaciekawila mnie ta 8er bo jest w bardzo fajnej konfiguracji m60 i na dodatek w manualu :)
Jesli ktos zna to auto lub cokolwiek wiecej wie o nim,to bardzo prosilbym o info!
http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-840-...7d8d54a50b66,1
dzieki ! :papa:
Wersja do druku
Czesc!
Zaciekawila mnie ta 8er bo jest w bardzo fajnej konfiguracji m60 i na dodatek w manualu :)
Jesli ktos zna to auto lub cokolwiek wiecej wie o nim,to bardzo prosilbym o info!
http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-840-...7d8d54a50b66,1
dzieki ! :papa:
po zdjeciach widac ze miala przygody blacharskie...
Moim zdaniem padlina zreszta za te pieniadze to niema co szukac e31
MNIE CIEKAWI CO INNEGO !!
Najlepszy jest drugi plan.Chałupina ledwo stoi to jak ktoś mógł dbać o auto.
Faktycznie cena mocno atrakcyjna ale po fotkach niewiele można powiedzieć - może że kolor nieciekawy i chyba zaniedbana.
A co innego że krzyczysz?Cytat:
Zamieszczone przez Tomar
Raczej jeszcze postoi bo jest dobrze podparta łopatami ;)Cytat:
Zamieszczone przez gierobiala
I jedna felga inna :what:
Autko na pewno się nadaje do remontu bo stan jest niezaciekawy ..
Ale o ile to manual ( w co wątpie ) dla nie których steptronic to też skrzynia manualna ..
to myślę warto .. kolor jest fajny tylko wymaga odświeżenia ... wiem coś o tym :)
Nie chce mi się wierzyć że to manual bo z czego się orientuję to były one montowane w 850csi nieoficjalne m8:P . No chyba że ktoś włożył w to tyle trudu i kasy i dokonał przeróbki.
Kolor mnie się podoba bo swego czasu mój ojciec miał 8 ale 850i:) Ogólnie autko jest super
Aha zapomniałem, jak coś zawsze się mogę przejechać zobaczyć to autko bo mieszkam w chorzowie i mam blisko:)
Przecież w e31 fabrycznie były montowane silniki 4.0 chyba od 1992 do 1996. Więc jak manual to manual a nie żaden steptronic. Poza tym o ile mi wiadomo w m60 nie było czegoś takiego jak steptronic - jak się mylę to mnie poprawcie.
nie wiem czy był to fabrycznie zamontowany Steptronic ale widziałem kilka ogłoszeń z tą skrzynią ;) a co do manuali w w e31 840/850 to jak najbardziej były tylko była to rzadkość :)Cytat:
Zamieszczone przez mrekor
a co do ceny to powiedział bym że jest aż za bardzo atrakcyjna,coś tam pewnie w niej siedzi...
w m62 byly steptronicki w m60 normlane automaty ze smiesznym przelacznikiem na sport , no i manuale
nie wiem czy był to fabrycznie zamontowany Steptronic ale widziałem kilka ogłoszeń z tą skrzynią ;) a co do manuali w w e31 840/850 to jak najbardziej były tylko była to rzadkość :)Cytat:
Zamieszczone przez mrekor
a co do ceny to powiedział bym że jest aż za bardzo atrakcyjna,coś tam pewnie w niej siedzi...
Napewno miala strzala to oczywiste. Oczywistym jest pewnie koniecznosc robienia kompletnej blacharki. O ile to manual to chyba warto (o ile skrzynia w dobrym stanie i silnik). Koszt kola zamachowego 2000, sprzegla 2000 itp. Autko ma felgi hamanna. Warto takze napomknac o innych roznicach miedzy automatami a manualami e31. Np twardszy zawias, grubsze polosie, czasem inne przelozenia mostow itp. Ta cos ma z klapa chyba nie halo albo niedomknieta. Wydechy chyba od CSi bo ona miala takie smieszne. O dziwo przod ladnie wyglada jak w niewielu e31.
Kolonkos radze podszkolic sie w temacie e31.
Camil, nie przesadziłeś trochę z tymi cenami? Podałeś przykładowe ceny nowych czy używanych?
A kto normalny kupuje uzywany dwumas(nie ma na sprzedaz sprawnych bo wszystkie wykupione do swapow V8 do e30) albo sprzeglo? Sprzeglo mozna kupic taniej sachsa. M60 ma inne niz m62, wieksze i drozsze.
Hmm..
Rozpisaliscie sie koledzy ale wogole nie na moje pytanie... ;D
Auto to to ori manual 6 biegowy,i nie ma szpachli tylko jest lakier do renowacji i ochrony!
Czlowiek wie co trzeba zrobic by to byl ideal i dlatego taka cena..
Poza badziewnymi podrobami felg Hamanna jest to 100% oryginalu!
Rozmawialem z wlascicielem pare razy i wiem co jest m.in. do roboty.
Jade to obejrzec i dam relacje z wycieczki albo zdjecia jej z mojego garage :)
No to czekamy na relacje bo powiem że sam się zastanawiam nad kupnem. Zrób kilka fotek nawet jeśli nie kupisz.Cytat:
Zamieszczone przez grabol
Camil ty posiadasz lub posiadałeś E38 740 94r, i też musiałeś robić kompletną blacharkę?, nie wydaje mi się. A to jest 95r i myślę że blacha nie jest gorsza niż w 7er. I jakoś z fotek z ogłoszenia nie widać że miała strzała. Nie wszystko złoto co kupe kasy kosztuje.Cytat:
Zamieszczone przez Camil
Camil tak wyczytałem w jakimś serwisie. Także nie sprawdzałem poprawności danych zawartych tam!
A co do csi miałem ost przyjemność jechać nim:) Stoi w katowicach w komisie Vektor, cena 110tys. Jest po tuningu coś tam wzmacniana i jakieś tam pierdoły.
Nieważne.
Uważam że ta 840 jest fajna. Wydech nie ważne są 4, są i bmw wiedziało jak co zrobić kiedy projektuje.
mnie się osobiście podoba i nic nie szkodzi zobaczyć te autko, przejechać.
A przemądrzanie się bo to i to so roboty to głupota!! Nie widziałeś nie pisz
Mam e38, mialem e31, e24, e28, e39 i WIEM, ze w takiej cenie nie ma aut bezwypadkowych. Ponadto owszem w mojej e38 musze zrobic blacharke (rost przy dole drzwi i przy tylnej klapie - i nie miala akurat tam strzala). A to, ze mam 740 wlasnie w manualu pozwala mi sie wypowiadac na temat czestych dosyc kosztownych usterek, ktore auto moze spotkac w tymze wieku!
A ta CSi po tuningu to pseudo koenigspecials, wlasciciel oczywiscie wspominal, ze to oryginalne, ale latwo sie odnalazla polska firma robiaca mu te poszerzenia.
pzdr
Ja sie nie madrze, poprostu wiem, ze BMW to koszty, tymbardziej jesli mowa o e31...
Zalezy jak trafisz..!
Ja tez mialem e31 i np nie uwarzam,ze jest to kosztowne w utrzymaniu.
Na dzien dzisiejszy zajmuje sie cala kosmetyka zawieszen i karoseri tez w e31 i tez nie uważam,ze drogo!Poszukalem troszke "met"z czesciami i wiekszosc jest o wiele tansza niz do e38 (wiekszym problemem jest ich dostepnosc).
Oczywiscie masz racje, zalezy od szczescia itp. E31 i jesgo utrzymanie, utrzymanie m70 jest kosztownem niestety, elektronika jest slaba strona. Na szczescie to autko nie lubi rdzewiec. Czesci blacharskie w miare dostepne, te ktore ma tylko e31 drogie i rzadkie.
Ja wciaz uwazam, ze warto bo to manual.
Wrocilem z laweta dzisiaj o 6:30,a na "ogonie" przez cala droge mialem 8er.. :D
Pozniej zrobie foty i opisze co tam piszczy na poczatek...
No, Panie - gratki! :cool:
Opisz koniecznie jak już odeśpisz ;D
Chwal się Panie chwal się :)
Gratuluje
Moim zdaniem e31 to jedno z najładniejszych BMW - mimo upływu lat stylistyka jest świeża...
Auto wygląda pięknie, z zamkniętymi światłami - a teraz jezdzi się 24/h na światłach i to trochę psuje wizerunek :roll:
Mozna przerobic te w zderzaku na swiatla do jazdy dziennej. No ja tez niedlugo ruszam z projektem hardcore e31.
Witam kolegę! :)
Moje gratulacje!!!
Rób fotki i opisuj co z autem.
Pozdro :)
Krzychu, gratulacje!!! Zawsze mi się podobało e31... A 840 i to w manualu to rzadkość. Kiedy można go oblookać na żywo? :)
No to może będzie nowy temat :)
Myślę że trafiła w dobre ręce. Czekamy na fotorelacje.
Cytat:
Zamieszczone przez mackaroon
Bież wolne na h i wpadaj na kawe! ;)
Stoi w srodku u mnie.
Gratulacje ! :D Wrzuć jakieś fotki ;)
no ładny dodatek do 7er :)
W sumie to 7er tylko w wersji sportowej :)
Grabol gdzie foty???!!!!!!! ;D ;D ;D
No właśnie też bym z chęcią fotki obejrzał :) ...
Zamieszczam link z powodu przekroczenia limitu wstawiania zdjiec.. :/
http://e31.sectec.pl/viewtopic.php?t...f8a1c565bfe4da
Grabol a Ty to od wczoraj jesteś na forum? ;D Przecież już od dłuższego czasu nie wrzucamy zdjęć na serwer forum tylko poprzez inne serwery hostujące typu fotosik, photobucket itp ;)Cytat:
Zamieszczone przez grabol
Kokardę na nią i pod choinkę jak znalazł ;) Ładna czerwona zabawka ;)