Panowie do czego sluży taki przycisk po prawej stronie w e38 tuż nad stacyjką.Nie mam fotki ale jest to jakaś pionowa kreska z kropką...i do czego służy???
pozdro
Wersja do druku
Panowie do czego sluży taki przycisk po prawej stronie w e38 tuż nad stacyjką.Nie mam fotki ale jest to jakaś pionowa kreska z kropką...i do czego służy???
pozdro
Zrób zdjęcie. To jest taki kabaret, że ile aut tyle przycisków :D uwierz mi że w tym miejscu montowali różnorakie przyciski i większość ludzi jak kupuje auto ma ten sam rebus :D
Zazwyczaj jest tam przycisk od tempomatu,włączania go. :DCytat:
Zamieszczone przez coboss
W autach po lifcie tempomat byl w kierownicy. Jeśli mowisz o przycisku który widać na 2 zdjęciu na drewnianej listwie http://forum.7er.pl/e38-witam-po-raz...40d-vt5788.htm to jest przycisk RDC kontroli ciśnienia w oponach. O innych guzikach tam nie słyszałem.
dzieki,wlaśnie o to mi chodziło
Przed liftem też ;) Chyba na początku produkcji był tylko tam na listewce albo nie wiem od czego to zależy :)Cytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
Związane to było chyba z wprowadzeniem czujnika ciśnienia opon. Wtedy tempomat wylądował na kierce.
Witam
Dokładnie, gdy wprowadzono w 1998 roku system RDC -> przycisk od niego wylądował w konsoli zamiast przycisku od tempomatu. Natomiast zmodyfikowano przycisk od wyłączania tempomatu na przycisk od włączania i wyłączania tempomatu umieszczony w multifunkcji.
Pozdrawiam
Co znaczy że przycisk od tempomatu służył do włączania multifunkcji? Przycisk od tempomatu włącza chyba tempomat i już? :)Cytat:
Zamieszczone przez Marcin_BMW
Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
A jeśli RDC wprowadzono w 98r i to miało wyprzeć przycisk od tempomatu na kiere to coś się nie zgadza bo ja w 97r już mam przycisk od tempomatu na kierze a RDC nie mam :DCytat:
Zamieszczone przez Marcin_BMW
Czyli moja teoria poszła w pizdu ;D
Witam
Możliwe, że wcześniej zmodyfikowano przełącznik, ze względu na zmiany w tempomacie ?
Pozdrawiam
Z tym tempomatem to chyba trochę inaczej.
Moje poprzednie 740i (lipiec '96) - miała przycisk tempomatu na listewce - ale na kierownicy też było jakieś sterowanie.
Po lifcie jest to już bardziej logicznie rozwiązane - całość obsługi z kierownicy.
Podsumowując
Przycisk z oponka i wykrzyknikiem służy do aktywacji systemu RDC (na zapłonie przytrzymać aż gwiazdki na wyświetlaczu dojdą do końca)
Te co nie maja RDC maja listewkę gładką bez żadnego przycisku. Włączenie/wyłączenie tempomatu w prawej multifunkcji
starsze E38 do `96 (nie wiem który m-c) maja aktywację tempomatu w listewce. Dezaktywacja w kierownicy lub zwyczajnie wyłączenie zapłonu. Coś w `96 się podziało, bo z maski zniknęły również 3 dysze spryskiwacza ;)
Ja aktywuje Tempomat wlasnie guzikiem, gdzie pozniej jest RDC i mam 3 dysze - rocznik 1995 :D
Czyli dokładnie tak jak pisałem wyżej :)Cytat:
Zamieszczone przez Greg38
A myślałem że takie rzeczy to tylko w Lexusie ;DCytat:
Zamieszczone przez sylwek7
A ja widywałem inne przyciski :P
Wiedzy nigdy za dużo... Przybliż coś więcej :)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Ogólnie kolo na spocie w Kaliszu miał coś innego ale nie sprecyzował bo i tak tam podłączył odpalanie (miał komfort start) mi się to bardzo podobało ;]
MOD: Twoje dowcipy są bardzo zabawne ale zazwyczaj mocno nie na temat.
nie chce mieszać ...........ale
26-06-1997
i mam guzik na desce od włączania tempomatu. a od ciśnienia opon nic.
Bardzo cenna uwaga :)Cytat:
Zamieszczone przez happy129
RDC nie będziesz mieć bo to dopiero po lifcie, ale włącznik tempomatu... Hmmm- ciekawe ;)
przeciez ten przycisk jest tak niedostepny ze szkoda gadac. pod sama dzwignia wycieraczek. takie glupie rozwiazanie ze szok. tempomatu uzywa sie na autostradach przy duzych predkosciach. zeby go sobie przycisnac trzeba sciagnac reke z kiery i oderwac wzrok od drogi. nie pomyslane strasznie. heh pisze tak, jakbym trzymal obie rece na kierownicy i caly czas gapił sie na drogę, w sumie poprzedni wlaściciele naszych 7er( czyli dentysci dojezdzajacy do pracy po 5 km czy wszelakie dziadki po kosciola co jeżdza) moze mieli z tym przyciskiem problem :)