Panowie ,potrzebuję podpowiedzi jak zdemontować klamkę przednią od strony kierowcy.Jest uszkodzona i z zewnątzr nie mogę otworzyć autka.Proszę o szczegółowa informację.Pozdrawiam
Wersja do druku
Panowie ,potrzebuję podpowiedzi jak zdemontować klamkę przednią od strony kierowcy.Jest uszkodzona i z zewnątzr nie mogę otworzyć autka.Proszę o szczegółowa informację.Pozdrawiam
Zdzichu, a próbowałeś szukać???????
Jest na naszym forum nawet relacja z wymiany autorstwa pawki84....
już zaczynam ale szczerze mówiąc prosty ze mnie chłop i nie potrafię tu tak szybko się poruszać ale dzięki
No to na start pomogę. Zerknij TU ;)
Ostatnio to przerabiałem. Dosłownie parę dni temu... wszystko jest wyjaśnione :)
czyli rozumiem ,że nie zdejmuję boczku tylko wkładam jakiś śrubokręt w ten boczny otworek owalny i wciskam go do środka?
Dokładnie. Potrzeba trochę wprawy, ale musi się udać.
serdeczne dzięki jutro spróbuję i mam nadzieję, że się uda i nie zostanę z autem bez klamki...
Pamiętaj, że do złożenia będziesz potrzebował haczyk, którym pociągniesz zawleczkę wciśniętą uprzednio np. wkrętakiem.
jutro dam znać jak poszło.dzięki
Musi się udać choć jest to upierdliwe i bez wprawy zajęło mi trochę czasu (mało tego, udało się za drugim podejściem, bo nie mogłem się połapać co i jak). Co do niezdejmowania boczków... osobiście radzę zdjąć, jest po prostu łatwiej bo wszystko dobrze widzisz. Zdjęcie boczków to nie problem. Delikatnie drewno (mi najlepiej schodziło podważone od strony zawiasów), potem od krawędzi dolnej podważamy idąc po kolei dół i boki, następnie odkręcamy poduszkę (jak ją masz i pamiętaj o wyjęciu kluczyka ze stacyjki) i jesteś w środku.Cytat:
Zamieszczone przez zdzichu558
W boczkach z poduszką trzeba ściągać drewno? Ja mam bez airbaga i drewna nie ruszam...Cytat:
Zamieszczone przez ginspirations
Nie wiem czy jest metoda by go nie ściągać. Ja ściągałem, ale to żaden problem o ile zachowamy umiar i nie będziemy się z tym ostro szarpać.Cytat:
W boczkach z poduszką trzeba ściągać drewno? Ja mam bez airbaga i drewna nie ruszam...
nie trzeba ściągać drewienek w wersji z airbag żeby zdjąć tapicerkę, nie trzeba jej także zdejmować żeby wymienić klamkę zewnętrzną... poradzisz sobie :cool:
Dla kogoś kto ma w tym wprawę nie ma faktycznie problemu. Ja nie powiedziałem że się nie da zdjąć klamki nie demontując boczku. Jest po prostu łatwiej bo wszystko widzisz. Zdjęcie to jeszcze pikuś, gorzej jest z założeniem. Co do zdejmowania listwy ozdobnej... Być może można jedynie odczepić dół, ale ja nie wiem w jaki sposób to zrobić i pamiętam że w instrukcji dotyczące wyjęcia klamki, była mowa o demontażu tych listw.Cytat:
nie trzeba ściągać drewienek w wersji z airbag żeby zdjąć tapicerkę, nie trzeba jej także zdejmować żeby wymienić klamkę zewnętrzną... poradzisz sobie :cool:
Masz rację że więcej będzie widać, ale dużo więcej darmowej roboty, po zdjęciu tapicerki trzeba odkręcić airbag potem oderwać wygłuszenie a i zatrzaski od tapicerki lubią pękać, jak sobie poświeci latarką w tę owalną dziurkę :what: to na pewno trafi haczykiem o którym wspomniał sylwekk
Panowie a czy będzie pasować klamka od e39?
Będą.
Będzie pasować na 100%. Ostatnio wymieniałem i też kupiłem od E39. Kupuj śmiało :)