........................
Wersja do druku
........................
Jest co oglądać :)
:medit:
A niech ich. Ja też chce tak fury testować. Stig aż marynarkę ubrał do 7emy ;D
Swoją drogą to czy nie powinno się testować S600 vs 760; a AMG vs Alpina?
Skoro seryjne F02 760iL jest szybsze od AMG to sądzę, że Alpina po prostu zniszczy meśka :evil: :evil:
Piękne auta :)
Dokładnie. Po prostu nie chcieli pokazywać aż takiego dużego kontrastu :DCytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Zaje...sta gonitwa :evil: Czekałem kiedy pójdzie paw na tylnym siedzeniu ;D
Sylwek i jest tam coś specjalnie dla Ciebie w 1:53 min ;)
Do AMG raczej porównałbym Hartge :) Alpine do Brabusa ;)Cytat:
I też odczułem to tak samo jak Ty. Po prostu BMW znów stworzyło samochód który sprawia, że mi przechodzą ciarki po plecach!!
Po za tym oni (TopGear) wiedzą jak robić rewelacyjne filmiki. Świetna prezentacja :medit:
.........................
i niech ktos mi powie ze Mercedes jest lepszy czy nawet ladniejszy :hah:
dokladnie tak... test powinien byc S600L vs 760Li a w tym przypadu seryjne 760 objechalo AMG
to jaka bylaby roznica gdymy byl test S600L vs Alpina B7 Bi-Turbo :what:
tutaj fotki tego arcydziela http://forums.bimmerforums.com/forum....php?t=1183404
:shock: Piękna :shock:
Ale dla mnie AMG to jest 2 ligowy zespół... a BRABUS 1 liga...Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Wrzuć na luz ... Dla ciebie to 2 liga ale dla reszty świata jest inaczej ...Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Ja zawsze jestem wyluzowany ;D
Skoro chcesz mi powiedzieć że się mylę to mi to musisz wytłumaczyć bo od kiedy byłem dzieckiem pamiętam, że Brabus to najwyższa liga, ba nawet Alpina jest za nią daleko w tyle...
AMG są wszędzie dla mnie to nawet coś niższego niż seria M w BMW, to tylko troszkę lepiej podkreślony mercedes nic więcej.
Może źle do tego podchodzę po łopatologicznie ;D
Nigdy nie widziałem na oczy Brabusa ani Alpiny! Takie auta jak AMG, M, Hartge, Hamann, setki razy to chyba o czymś świadczy.
Tak z ciekawości rzuć okiem np tutaj:
http://videos.streetfire.net/video/0...V12_179608.htm
A przede wszystkim tutaj :)
http://www.youtube.com/watch?v=qArzSL0ZdCU
Jak chcesz zobaczyć Skę Brabusa to tak jak nowa Alpina B7 tylko z pokazów :(
http://www.youtube.com/watch?v=-6j49h5tUiI
760Li :evil: jest co podziwiać :medit:
To bardzo dziwne, aleCytat:
760Li F02 jest szybsze, mocniejsze od Alpiny B7 F01 :/
Dla mnie to samo, prostym myśleniem - brabusy są droższe i jest ich mniej.Cytat:
Dajcie na to jakieś dowody, chciałbym zobaczyć te 2 bestie w akcji :)Cytat:
Zamieszczone przez KubicaPL
Filmików brak, ale dane techniczne tak mówią.Cytat:
Zamieszczone przez mrekor
Ja też tak słyszałem a dowody masz np w filmiku z niższym segmentem jaki zaprezentowałem gdzie Alpina B5 jest wolniejsza od M5Cytat:
Zamieszczone przez mrekor
Fajny filmik ale złe porównanie. Silnik wolno ssący V8 vs V12 bi-turbo ? Różnica nie powinna być żadnym zaskoczeniem. Powinni postawić S600 z 760 :). Natomiast do topowej S 65 powinno być M7 ,które jak na razie nie istnieje :( a do BRABUSA Alpina , wtedy porównanie było by fair i można by podyskutować o różnicach. Tak czy inaczej oba samochody są genialne i każdy z nich ma swój unikalny styl ,myślę że większość z nas chciałaby mieć któryś z tych dwóch :D . Pozdrawiam
Tego nie zrozumiałem :) rozwiń myśl ;)Cytat:
Zamieszczone przez sebka333
OK:) Chodzi mi o to, że w Top Gear powinni porównać samochody o podobnych parametrach tzn silnikach :) a oni porównują v12 z dwoma turbinami do v8 bez turbiny. Natomiast jeśli chodzi o MB S65 amg to dla tego modelu nie ma żadnej konkurencji ze strony BMW bo BMW M7 nie istnieje jak na razie :( i nie piszcie mi o Alpinie itp bo chodzi mi tutaj wyłącznie o fabrycznych tunerów. Pozdrawiam
O ile mi się nie wydaję to Alpina to fabryczny tuner BMW tak samo jak AMG..
W każdym badź razie F01 mi się bardzo podoba i jest dużo ładniejsza od Mercedesa. ..
Nie jest to prawda. Takim fabrycznym tunerem jest BMW M Gmbh (należy do grupy BMW AG).Cytat:
Zamieszczone przez tommekz
A co do Alpiny - to oni przecież nadają nawet własne VIN-y (!), co jest raczej ewenementem wśród firm tuningowych. :)
Tak jak Kubica napisał, alpina b7 jest wolniejsza od 760li - alpina ma mniejszą pojemność, mniejszą moc, wolniej przyśpiesza itd - jak dla mnie porażka...
Faktyczne, powinni porównywać s600long z 760li,
Co do porównania obecnej alpiny do brabusa to :hah: :hah: :hah: :hah: :hah: :hah: padam i leżę.
Sv12s Brabusa ma coś koło 730km i 1100 NM (ograniczonych elektronicznie) więc nasza "alpinka" silnikowo to niczym g.... przy kawiorze...
Być może rozpętam wojnę ale... wogólę nie rozumiem powstania alpiny b7... Taką limuzynę to raczej kupuje ktoś, komu zależy na osiągach a i zarazem luxusie, a nie po to by mieć luxusową limuzynę obklejoną naklejkami i spojlerami... (faktycznie, może i ladnie wygląda ale nic więcej...) Ja czekam niecierpliwie na reaktywację alpiny b12...
Tak to jest zewnętrzny tuner tak samo jak Brabus Mercedesa. Jedyni swoi to M w BMW i AMG w Mercedesie. Pozostałe marki są całkowicie wiązane i kojarzone z BMW i Mercedesem ale nie są ich własnymi firmami.Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Cytat:
Zamieszczone przez positiv
W 100% procentach się zgadzam. Szkoda, że z Alpina oprócz robienia pięknego i wyjątkowego auta nic więcej nie robi! BMW powinno na nich wymusić inne podejście do sprawy...
Jak sobie to wyobrażasz?? :what:Cytat:
Jak sam słusznie piszesz, jest to niezależna, prywatna firma i BMW może się cmoknąć w pompę.
ciekawi mnie M7
nie wiem czy oni nie zrezygnowali z tego modelu bo bylo troche o tym kiedys ..
http://www.autowizja.pl/news.php?item.10227.4
Coś w trawie piszczy...
Trochę to nie aktualne bo z tego co tu jest napisane to M7 i tak byłaby słabsza od obecnej 760 :hihi:Cytat:
Zamieszczone przez gierobiala
A alpina mogłaby się postarać. E38 Alpiny 6.0 to była maszyna :D
Historia radziecka zna takie przypadki gdzie wersje seryjne były mocniejsze od tzw.specjalnych np. A8 W12-450km,a S8 "zaledwie"340..
W generacji D2 - tak :) Ale w D3 zarówno S8 jak i W12 mają tą samą moc ;D Podejrzewam, że S8 mimo wszystko będzie szybsze, bo tam siedzi lżejsze V10 (swoją drogą: niemal identyczny silnik jak w Lamborghini Gallardo)
Coraz mniej lubię nowe Mercedesy, ale powinni postawić S 600, który ma 830 nm w stosunku do 630 w S 63 AMG i wtedy byłyby to analogiczne modele. No i co tu dużo mówić, jest jeszcze 65 AMG...
Do Brabusa to raczej g power:)
Tylko że oni nie bawią się 7er.
Wymiata m6 hurricane albo m3 tornado:P
To wtedy sam brabus klęka