Witam mianowicie mam problem z g³osem w mojej 7er a zaczê³o siê to dziaæ powoli
jak troszkê wiecej podglaszalem to chwilowo zanika³ g³os tak jak by wzmacniacz a dzisiaj chce w³±czyæ radio a tu zero glosu na radiu na cd i tv prosze o pomoc
Wersja do druku
Witam mianowicie mam problem z g³osem w mojej 7er a zaczê³o siê to dziaæ powoli
jak troszkê wiecej podglaszalem to chwilowo zanika³ g³os tak jak by wzmacniacz a dzisiaj chce w³±czyæ radio a tu zero glosu na radiu na cd i tv prosze o pomoc
Witam
Mam ten sam problem, ale mysle ze to jest wina wzmacniacza.
Tez szukam pomocy
Radek730 jak co¶ znajdziesz to daj znaæ bo naprawdê ju¿ mnie to denerwuje cisza grobowa ;) ja ju¿ rozebra³em ta wyk³adzinê gdzie jest czytnik navi i zmieniarka no styki od wzmacniacza przeczy¶ci³em noi nic jak co¶ znajdziesz lub zrobisz to proszê o podpowiedz noi oczywi¶cie jak mi siê uda zaraz bêdê ci pisa³
Mi te¿ przesta³o graæ. Samo z siebie. Po pod³±czeniu do kompa nie widzi ¿adnych b³êdów. Jedyne co siê sta³o prócz tego, ze nie ma g³osu z monitora znik³ napis z zak³adk± DSP. jakie¶ propozycje gdzie szukaæ przyczyny, albo jak dok³adnie zdiagnozowaæ problem. Jak ¶piewam sam siê nie mogê s³uchaæ. ;))
Cytat:
Zamieszczone przez krzyniuq
Podobne problemy mam ja i mia³ 7-ka :/
Czworo z nas ma 730d ... przypadek ? :]:]:]
ja mam 740 i mam to samo
podmieni³em radio, wzmacniacz, tuner tv i ci±gle cisza. zosta³y kable
dzisiaj co¶ zacz±³em grzebaæ przy tunerze tv tzn wyj±³em go rozebra³em zaczol na chwilkê grac no ale przesta³ chyba w nim le¿y przyczyna przeczy¶ci³em wszystko denaturatem dzia³a³o chwilkê i znów nic co¶ czyta³em ze to koñcówka mocy ale nie wiem jak ona wygl±da jutro mo¿e podjadê do elektronika i mo¿e mi sprawdzi ten tuner tv a moze wiecie jak wygl±da ta koñcówka mocy ??
Koñcówka mocy jest przykrêcona za zmieniark± przychodz± do niej 3 wtyczki.Aby ja wyj±æ trzeba niestety trochê poodkrêcaæ. Kluczyk nr8 i do dzie³a. Ja ju¿ tam szuka³em ale... nadal nie gra. czekam na pomys³y.Cytat:
kurcze panowie musi byc jakies wyjcie:( bo ja juz jezdze dwa dni i mam tej ciszy dosyc naprawdê to jest denerwuj±ce
I co nadal nic? Chyba trzeba bêdzie safari z malucha prze³o¿yæ.
Prawdopodobnie macie uszkodzony wzmacniacz DSP. Niestety ale na rynku nie s± do niego dostêpne koñcówki mocy.
Pozdrawiam
A gdzie jest ten wzmacniacz dsp ?? w tum tunerze ??
Dsp jest razem ze wzmacniaczem znajdujê siê za zmieniark±.Cytat:
jutro zdemontuje zmieniarke i cos tam popatrze moze przeczyszcze a noz moze zadziala heheh ;)
Muszê ciê rozczarowaæ tam nie ma za bardzo czego czy¶ciæ. Tylko uk³ady scalone. Robota dla dobrego elektronika. Jedyne co mo¿esz sprawdziæ to wtyczki. Czy s± czyste a mo¿e styki za¶niedzia³y. Samo rozkrêcanie zajmie ci najwy¿ej 15 min.Cytat:
a juz myslalem ze zabawie sie w male elektronika jutro rozbiore to popatrze i przeczyszcze
I jak wypatrzy³e¶ co¶? Ta cisza mnie dobija.Cytat:
kurde nic
wiesz co ale zauwa¿y³em ze jak podglaszam telefon to w g³o¶niki dzia³aj± a sprawd¼ to u siebie czy masz identycznie porostu we¼ s³uchawkê do reki i podglaszaj czy bêdziesz mia³ taki sam sygnal z telefonu ze podlasza sie
bo to umnie normalnie chodzi i wydobywa sie z g³o¶ników
mogê siê myliæ, ale problem mo¿e byæ zale¿ny od czytnika nawigacji.
jedno mnie dziwi, ¿e na wy¶wietlaczu nie mam ju¿ napisu DSP. Po pod³±czeniu do komputera diagnostycznego w ogóle nie widzi urz±dzenia. Mo¿e wystarczy samo wgranie nowego softu? Czekam na pomys³y. Znalaz³em do kupienia wzmacniacz z DSP za 650 z³. ale nie mam zamiaru wydawaæ kasy dopóki nie bêdê pewien, ¿e to jest wina.Cytat:
Zamieszczone przez Kempes
Wiecie co mi ju¿ rêce opadaj± mo¿e jako¶ trzeba by³oby siê spotkaæ mo¿e by¶my razem co¶ podmienili bo ju¿ sam nie wiem jak z tego wybrn±æ ???
ja mam taki wzmacniacz jak tutaj o tym mówisz ??
http://moto.allegro.pl/item810577176...acz_audio.html
To ty masz zwyk³y zmak a nie DSP ;) spotkanie z Jareckim nic Tobie nie da bo on ma DSP :D
no w³a¶nie tez tak my¶la³em dzisiaj do mnie przyjedzie elektronik wiec mo¿e ju¿ co¶ bêdê wiedzia³
Ja na 100% mam uwalone DSP. Pod³±czy³em inne i gra. Go¶ciu w Pleszewie mi sprawdza³ jak chcesz numer napisz mi na priv. Ugadaj siê najpierw co do ceny bo ze mnie trochê zdar³.Cytat:
Witam
Skoro nie ¶wieci Ci siê DSP, to mog³o siê co¶ powa¿niejszego staæ z tym wzmacniaczem. Zazwyczaj w takim wzmacniaczu mo¿e byæ uszkodzona koñcówka mocy, ale do magistrali powinien siê zg³aszaæ. Chyba bêdzie Ci ciê¿ko to naprawiæ (bez wymiany na inny).
Pozdrawiam
----
Jarecki, to fakt Jakub z Pleszewa jest drogi ;)
MOD: Edytuj posty!
wiecie co radio juz mi dziala i odzyskalem glos
a powodem byl akumulator :)
podpiolem nowy i wszystko smiga :D:D
a czy mo¿esz napisaæ co by³o ze starym akumulatorem ? mia³ za ma³± moc, by³ stary ? jak zdiagnozowaæ swój akumulator, ¿eby nie wydawaæ w ciemno kilkuset z³otych ?
Wiesz co kolego, mi siadal akumulator. W miare byl dobry, no ale wiesz.... Nawet mialem cos takiego, ze czasem mi zgasl silnik. Za malo pr±du mial i sie dzialy cuda. Wiesz to bmw ;) Jedz do jakiego dobrego elektryka i zobacz czy wszystko masz ok. Sprawdzi ladowanie i ci powie w jakim stanie masz akumulator. Moze juz masz jakies objawy ?? Jak bedziesz mial nowy aku to na pewno ci troszke pochodzi, a tym bardziej teraz kiedy jest zima i potrzeba wiecej pradu, aby silnik zapalil. Wiadomo o co chodzi. No ale jesli u ciebie jest wszystko ok, to ja bym nie wymienial. Pozdrawiam
MOD: Kolego, jak widaæ powy¿ej, czytanie tekstu z przecinkami jest ³atwiejsze.
Moje DSP zosta³o o¿ywione. Magik, który siê podj±³ naprawy naprawdê ma fach w rêkach. Dro¿ej kosztowa³a diagnoza pseudo fachowca z pleszewa ni¿ sama naprawa. Je¿eli kto¶ ma jakie¶ problemy z elektronik± mogê daæ namiar na priv. Deklaruje siê on tak¿e do rozbudowy audio w aucie.