Witam mam problem z kontrolka oleju gdy auto postoi dluzej kontrolka oleju gasnie po 3-4 sekundach gdy autko jest zimne gdy cieple jest ok czy ktos moze mi pomoc w tej sprwie?? :D Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam mam problem z kontrolka oleju gdy auto postoi dluzej kontrolka oleju gasnie po 3-4 sekundach gdy autko jest zimne gdy cieple jest ok czy ktos moze mi pomoc w tej sprwie?? :D Pozdrawiam
A jak z poziomem oleju na bagnecie ??
poziom na bagnecie ok olej wymieniony z 4 tys temu 10w40 nie ubywa nie mam pojecia
wg mnie masz za gęsty olej...
witam podłacze sie do tematu u mnie przy ostrym hamowaniu zapala sie smarowanie tak na 1-2 sek poziom na bagnecie 3/4 stanu to co ja mam za zadki ??? olej 5w/40
ja bym stawiał raczej na czujnik ciśnienia oleju, lub jakieś zwarcie, czy brak kontaktu w przewodach lub wtyczce...Cytat:
Zamieszczone przez tobiasz
W czterech M62 4,4 z ktorymi miałem do czynienia zawsze tak było, ze przy poziomie oleju juz w okolicy polowy miedzy podziałkami, przy osyrym i gwałtownym przyhamowaniu przy małych predkosciach zapalałą sie kontrolka cisnienia oleju. Wynika to z tego ze olej w misce przemieszcza sie do przodu odsłaniając na sekunde smok olejowy pompy.
Może też być przytkany smok w misce.
wymien filtr oleju
190011 wiedzę że uparcie znowu nie zamierzasz spełnić pkt5 Regulaminu :faint:
może pompa oleju się odkręciła pozdrawiam
kurae38 Dział "Przedstaw się..." na początek!
Koledzy wyczytalem ze przyczyna mojego problemu moze byc zawor zwrotny w puszce z filtrem oleju. Czy wie ktos jak mozna sprawdzic ten zwor ??Pozdrawiam
Dolej oleju do maksymelnego stanu i przyhamuj ostro. Sprawdz czy cos sie zmieniło. Serio mówie, ze wszystkie cztery M62 z którymi miałem do czynienia gdy stan oleju nie był na max, potrafiły błysnac na sekunde kontrolka cisnienia oleju. Po prostu jak bardzo gwałtownie pukniesz w hamulec olej przelewa sie na sam przod miski odsłaniajac na chwile smok. Jak mam maksymalny poziom oleju to mimo, ze na przodzie są opony 255 i hamulce od 750i nie jestem w stanie spowodowac tego efektu. To samo mamy w E39 4,4
P.S. Ten post jest odpowiedzią na problem Tobiasza. Sorki za zamieszanie.
Mam max oleju a nawet deczko wiecej. Kontrolka oleju nie zapala sie podczas jazdy nawet gdy gwaltownie za hamuje,gasnie odrazu jak silnik cieply tylko swieci wtedy jak dluzej postoi lub jest zimny zanim zgasnie mija od 2 sekud do 5. Nie wiem co to za przyczyna tego moze byc mam olej Castrol Magnatek 10w40 wymieniony 5 tys temu.
Tak jak Kolega wyżej wspomniał byc moze winny jest za gęsty olej. Gdy jest zimny silnik lepkosc oleju 10W daje sie we znaki i mija chwila zanim pompa zbuduje odpowiednie cisnienie. Wlej pełen syntetyk.
Sprawdź ten zaworek w puszce z filtrem miałem to samo w m60... jak odkręcisz dekiel to olej powinien tam być do czasu gdy nie podniesiesz go razem z filtrem. U mnie połamana była taka plastykowa obrączka która go trzymała po wymianie kontrolka gasła równo z odpalonym silnikiem. :papa:
A czy ta puszka obudowa filtra oleju bedzie pasowala od innego wiekszego modelu chodzi mi o motor??
Nie będzie musi być od 2,8
Acha dzieki
być może sam zaworek z tej puszki da się podmienić ale głowy nie dam że będzie pasował np z 3.0. Jesteś pewien że to on jest przyczyną ???
czytalem gdzies na forum ale to nie taka prosta sprawa chyba nie bylo odpowiedzi jak wymienic ten zaorek wydaje mi sie za to jest przyczyna ale jescze raz sprawdze ta puszkie bo olej powinien w niej byc??
olej schodzi z niej kiedy odkręcasz filtr, jak go unosisz z pokrywką wtedy otwiera się ten zaworek da się zauważyć. Specjalnie dużo roboty nie było, ale w twoim silniku inaczej to trochę wygląda i jak jest rozwiązane do końca nie wiem sugeruję się cały czas na M60. Zasada działania pewnie ta sama bo puszka z filtrem jest dość wysoko i musi być coś co utrzymuje w niej olej żeby skrócić czas nabijania ciśnienia