witam, szukałem ale o tym nikt nie pisał na forum albo poprostu funkcja szukaj wywala multum tematów, a mianowicie chodzi mi o to czy w e38 mamy tylko podgrzewanie siedzenia pod "tyłek" czy oparcie też powinno być grzane??
Wersja do druku
witam, szukałem ale o tym nikt nie pisał na forum albo poprostu funkcja szukaj wywala multum tematów, a mianowicie chodzi mi o to czy w e38 mamy tylko podgrzewanie siedzenia pod "tyłek" czy oparcie też powinno być grzane??
kolega w swojej e38 miał podgrzewane tylko siedzisko
a u mnie gdzeje tyłek i plecki
Również tyłek i plecy
A macie auta z jakich lat ?? Moje 95 grzeje tylko siedzisko.
2000r. tyłek i plecy :D
Ze schematów wynika, że zawsze był grzany stołek i oparcie. Może być tak, że uszkodzeniu uległa mata oparcia.
no własnie zastanawiam sie czy cośsie nie uszkodzoiło ale tak działa zarówno fotel kierowcy jak i pasażera dlatego pytam.
po jakim czasie od wlaczenia fotel jest w pełni nagrzany ?? gdyz z ciekawosci wlaczylem ostatnio poczekalem prawie 2 minuty i zadnej reakcji .... czy mam dluzej czekac czy poprostu dac sobie spokój
u mnie też tylko tyłek na wszystkich 4 siedzeniach (95r)
Jak włącze grzanie to po ok 30sek do 1 min czuć już efekt.Cytat:
Zamieszczone przez neon
95` rok grzeje i tyłek i plecy. Mniej więcej po 1 minucie już przez ciuchy czuć ciepełko :)
dzisaij odebralem autko a warsztatu i sprawdzilem faktycznie grzeje ale 2 minuty musialem czekac na ten efekt jakos sporo ale niech juz bedzie ;)
Ja mam 94r. grzeje tyłek i plecy około 1 min.
No to pewnie były i plecy i tyłek. Ja też potwierdzam A.D. 1994
według vinu mam 494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER i nigdzie nie ma czy to sa tylko soedziska czy tez oparcia:/ mozna to jakoś sprawdzić?np. po wiązce kabli które idą do oparcia albo w jakiś inny sposób??
Klasyczne OT !!! :faint: A tak na marginesie - mrożenie też nie jest zdrowe :683:Cytat:
Zamieszczone przez ADASIO
Aleś się uparł.... Zdejmij sobie tylną osłonę fotela i nabierz pewności, że grzane jest siedzisko oraz oparcie.Cytat:
Zamieszczone przez misiosl
ADASIO, masz dzieci? Jak nie masz, to bierz się do roboty zamiast udzielać "dobrych rad". Te fotele choćby nie wiem co, nie nagrzewają się do nie wiadomo jakiej temperatury, więc obawy Twoje są raczej mocno na wyrost. ;)Cytat:
Zamieszczone przez ADASIO
Załóżcie nowy wątek !!! ;DCytat:
Zamieszczone przez krzywy191
już ciąć czy za chwilę??Cytat:
Zamieszczone przez WojtekD
Witam mam grzane fotele orginalne z 94 roku miał podgrzewanie pod "jajami" lecz ze względu że miałem złamany fotel i pare rzeczy nie działo kupiłem nowe fotele od 2001 roku i te już nie mają podgrzewania pod jajkami tylko z boku i oparcie ps: wtyczki nie pasowały jak przekładałem fotele i musiałem wiązki między fotelami przekładać pozdro:)
Moja e38 z '94 ma grzane zarówno siedzisko jak i oparcie -z tym że na fotelu kierowcy nie grzeje oparcie -czy jest możliwość samodzielnego naprawienia??
a jak wyglada wtyczka od grzania i jak rozpoznac czy wogole jest tam grzanie, bo kupilem wnetrze tylna kanapa elektryczna grzana pompowana i bylem pewny ze przod tez bedzie grzany.
Powpinalem wszytko i niemam extra kabelków do grzania, wyglada na to ze tyl byl grzany a przod nie?
co o tym myslicie?
przod mam comforty elektryczne ...
Wtyczki są takie same. Różnica była tylko w przed i po lifcie (przed liftem czarna złączka, po lifcie żółta, w innym układzie. Stwierdzenie, czy jest grzanie w instalacji, czy go nie ma, jest możliwe ze schematem w ręku (czy są określone kable czy nie, we wtyczce).
z tego co mi sie wydaje mam 97 r grzeje mi tylko dupa zarówno kierowca jak i pasażer można to jakoś naprawić przydaje sie zimą
Można kombinować z matą z Allegro. Należy jednak pamiętać, że oryginalnie mata grzewcza jest wszywana w skórę i będzie problem z demontażem. Jak to się ogarnie, to nie ma problemu zastosować w oparciu dowolną matę dostępną na rynku - czujnik temperatury znajduje się w macie siedziska.