Czy ksenon o odcieniu różowawym sugeruje że żarnik kończy swój żywot? Jedno światło jest bardziej białe a drugie bardziej śliwkowy róż...
Wersja do druku
Czy ksenon o odcieniu różowawym sugeruje że żarnik kończy swój żywot? Jedno światło jest bardziej białe a drugie bardziej śliwkowy róż...
Tak :)
tak, dokladnie
Też potwierdzę ,trzeba zakupić dwa nowe żarniki niestety.
Kupić nowe a stare wystawić na All.....ro może jakaś barbie girl zakupi je za symboliczny 1500 zł ;D ;D ;D ;D
Więc jaką temperature barwową wybrać? Zastanawiam się nad 6000K bo standard to chyba 4300K. Które lepsze?
Ja tam chwalę ori.
Kupiłem w OSRAM 2 sztuki D2S i jest extra. Światło jasne, w nocy dobrze wszystko widać.
Co do innej barwy nie wypowiem się, bo nie jeździłem z innymi. Te co mam odpowiadają mi całkowicie
Jak kupisz 6000k to będzie światło wpadało lekko w kolor niebieski. Generalnie chyba najlepiej kupić 4300k, no a najwyżej 6000k. Na wyższe temp barwowe nawet nie patrz ;)
Na 4300 zapewne jeździłeś do tej pory, ja jeżdże na 6000 także możesz sobie kiedyś porównać. Co do wyższych temperatur uważam, że są zbyt niebieskie...
dzieki Wiktor. Jak już odbierzesz swoją niunie to chętnie porównam :)
mam dokładnie ten sam problem,teraz mam nadzieję że uda mi się dostać dobre żarówki i nie strace na to zbyt dużej kasy.
Ja polecam jednak 6000k, ale najnowsze Philips (posiadają wszystkie homologacje i można je używać zgodnie obowiązującymi przepisami)
http://www.lighting.philips.com/pl_p...ghting&lang=pl
niestety są dość drogie 300-400 pieniędzy
I nie żebym się czepiał, tylko małe sprostowanie, przecież nie mamy do czynienia z żarówkami więc nie piszcie o żarnikach, bo to przecież lampy wyładowcze i pali się tam łuk a nie żarnik.
Mam taki sam odcień-czyli lekko różowy / fioletowy ponadto od czasu do czasu gaśnie jedna jedna z lamp-co za tym idzie tym bardziej zasłużyły sobię na wymianę i mimo wszystko chyba jednak wybiore 4300 ;)
Nie to, żebym ja się czepiał, ale jeśli podajesz wartość, to określ jednostkę... No chyba że załatwiasz towar w dowolnej walucie.... To ja poproszę karton takich palników za 300 albo 400 np. rubli....Cytat:
Zamieszczone przez tgracing
Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Przecież obowiązująca waluta w polsze jest złocisz. Czyli 300 - 400 pieniędzy polskich:?????? :!!!!!!
Czyli uważasz, że wybrnąłeś?? ;)Cytat:
Zamieszczone przez tgracing
Otóż waluta to złoty. No i teraz tenże złoty występuje w różnych nominałach. Przyjmując, że będę płacił pieniędzmi w nominale 100 zł, zapłacę Ci 3 - 4 pieniążki.... Gorzej, jak przyniosę worek pięciogroszówek..... Ile to będzie pieniędzy? Zatem ponawiam prośbę o podawanie wartości w obowiązującej walucie..... :medit:
Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Nie komentuje! I tyle w tym temacie!
Ciąć i po pasku??
Proszę o powagę i wyrozumiałość 8/
Ja od dwóch lat mam 4300 i nie załozyłbym innych.
Pamiętam jak wyczyściłem lampy i załozyłem te nowe palniki ,to dopiero zobaczyłam jak lampy moga świecić ,jeżdze dużo w nocy w trasy więc dla mnie jest to bardzo ważne :)
p.s. Kupiłem PHILIPSY oczywiście oryginalne po 85 zł wtedy :)
Teraz kupowałem po 110 zł (rabat) a w detalu po 150 zł.Cytat:
Zamieszczone przez ELVIS