Obiecane fotki mojego XX66 ;) Miłego ogladania :)
Odrazu mówie że mogłem to zrobić tylko i wyłącznie ze względu na to czym sie zajmuje ;)
Sorki ze nie miniatury ale jakos mi nie wychodziło z wrzutą
Wersja do druku
Obiecane fotki mojego XX66 ;) Miłego ogladania :)
Odrazu mówie że mogłem to zrobić tylko i wyłącznie ze względu na to czym sie zajmuje ;)
Sorki ze nie miniatury ale jakos mi nie wychodziło z wrzutą
oo.. widzę bmw z pod szkoły na wrocławskiej ;) zawsze zwracała na siebie uwagę i chyba to ona pociągła mnie do kupna 7er :) fakt-plener nie trafiony troszkę..
...jesteś grabarzem??? :hah: :P ;DCytat:
Zamieszczone przez hex261288
Kolego ładna furka ;) różne plenery koledzy pokazywali przy okazji demonstracji swojego auta,ale Twój mnie powalił :| sorry ze zapytam;grabarzem jesteś?? :)Cytat:
Jak dla mnie to cmenatarz nie jest zbyt odpowiednim miejscem do fotografowania .... zwlaszcza samochodu :/
dokladnieCytat:
Zamieszczone przez FuBu
troche szacunku dla takiego miejsca!
Autko ok ... Tylko z miejscem troszkę nie trafiłeś :>
nic fajnego, nic ciekawego, nic specjalnego
... równie dobrze takie zdjęcia mozna zrobic na tle budowy, albo na osiedlowym parkingu.
Happening się nie udał.... Żeby to chociaż było e38 w wersji "karawan"....
No cóż. Takie plenery nie są dobrym miejscem do prezentacji auta. :medit:
hmmm
po przeczytaniu kilku kometarzy Twojego pomysłu... pozostawie to bez koment.
Witam :)
witam i pozdrawiam :D
Witam.
Szacunek szacunkiem. Gumy chyba nie palił na cmentarzu? Grzechem jest zrobić parę zdjęć?
Dokładnie, co z tego, że przed cmentarzem.
Zobaczcie np. co się dzieje na cmentarzach 1 listopada... Obcinka i pokaz kto ma lepsze ciuchy, lepsze auto, kwaty, lampki itd. Na tych całych procesjach w pierwszym rzędzie stare, prawie święte baby... a jak posłuchałem takiego dziadka to podobno za młodu tak się bawiły, że aż wióry leciały...
Pominę już stoiska przed cmentarzem z watą cukrową, popcornem i ciastkami...
Moim zdaniem sesja zdjęciowa osiągnęła swój cel, strasznie mroczne te fotki :D
zdjecia sa robione na cmentarzuCytat:
Zamieszczone przez positiv
co ma piernik do wiatraka? chlopak zrobil se fotki na cmentarzu w miejscu gdzie nalezy oddac szacunek zmarlym a nie robic sobie galerie.Cytat:
dziwi mnie fakt ze niektorym to nie przeszkadza
mi osobiscie jest wstyd za taka sytuacje gdzie jak zwykle kierowca BMW nie liczy sie z innymi.
dokładnie POSITIV chciał chłopak na cmentarzu ma na cmentarzu
demokracja jest wolno mu
a co do sesji fotograficznych to osobiście uważam że miejsca są gorsze niż cmentarz a i tam owe sesje powstają i to wcale nie skierowane do ludzi +18l
Po temacie spodziewałem się czegoś innego, może jakieś dynie ze świeczkami na dachu itp :evilbat: ,a tu niestety polemika na temat doboru pleneru :/
mnie to ciekawi jak wjechał kolega tak pod same groby??? ;(
bo u mnie to cmentarz ogrodzony i miejsca tyle pomiędzy że sie przejść nie da nie mówiąć o jeżdzie autem
no naprawde strasznie mroczne :/Cytat:
Fotki kojarzą mi się z początkiem filmu "Night of the Living Dead" z 1968r.
Myślę, że są ok i na pewno nic nie profanują.
Może za dużo oglądam horrorów :)
Witam! ...i tyle, bo jakość zdjęć i dobór miejsca na sesję są takie same czyli słabe...
To się dopiero nazywa sesja okolicznościowa ;)
Eeeeeeee..... a gdzie te obiecane FOKI z opisu?
Witam i pozdrawiam z WLKP. Jesteś z Ostrowa Wlkp ? :]
Kupiłem autko w Ostrowie :) I nie nie jestem grabażem :) Prowadze Zakład Kamieniarski.
Jeśli chodzi o plener, zawoziłem główke nagrobka, sesja nie była planowana z tąd słaba jakość ( taka na jaką pozwala motorolka).
Uwazacie ze to brak szacunku ? mhmm a co to za różnica ? I tak i tak wjezdza sie na cmentarze samochodami, myśle że te fotki to nic szczególnego
Miał sie liczyc nie tyle plener co ładny trawniczek i pozycja autka.
Rozumiem ze mozna to różnie odbierać ale to ze autem wjezdza sie na cmentarz to standard a zrobienie zdjęć to napewno nic złego
Ah poza tym to miejsce w planach cmentarza jest wytyczone jako ścieżka dojazdowa, z tym że został niedawno poszerzony i nie jest jeszcze "wyjeżdzona"
Ciekawe co powiecie na to w takim razie ;)
http://www.zpdlindner.pl/pl/calendar2010.php
Prawie jak Pirelli co ? :)
I są FOKI.Obiecał i pokazał ;DCytat:
Hehe :) Koledzy z branży :)
Jak tacy koledzy odprowadzają w zaświaty,a po drugiej stronie jest ich więcej to ja już mogę umierać :P
Hehe niestety My islamu nie wyznajemy i w raju nie czekają na nas dziewice :) a św Piotr ;) To i tak wiele ;p
Witam.
Jeżeli chodzi o pierwszą sesję z udziałem Twojej 7 to można na to jeszcze przymknąć oko ale i tak już delikatnie przekroczyłeś granicę dobrego smaku,natomiast ten kalendarz to już jest grubo pojechany temat :roll:
A tak poza tym to witaj w naszym gronie :)
Kalendarz nie jest mojego autorstwa :) Wiesz to jest tak ze jeśli coś jest kontrowersyjne jest też oglądane, prostym przykładem moze byc nawet ten temat, myslisz ze gdyby nie ten plener temat dorobiłby się 3ciej strony postów ? Wątpie.
Mi sie wydaje ze to nie tyle nieetyczne a przełomowe, to zależy od mentalności odbiorcy, U nas źle byłyby odbierane nawet reklamy telewizyjne domów pogrzebowych co w krajach wysokorozwiniętych jak np. USA jest na pożądku dziennym, wystarczy wpisać na youtube funeral home commercial.
Wracając do tematu kalendarza: Wątpie zeby jakikolwiek przedsiębiorca pogrzebowy taki owy kalendarz powiesił w swoim biurze albo też producent trumien czy tak jak ja nagrobków.
W tej branży "wewnątrz" jest zupełnie inaczej niż tak jak podchodzimy do klientów
Najlepiej ukazuje to chyba serial 6 stóp pod ziemią ;)
Dla nas to branża jak każda inna wielu z nas ma z tym do czynienia od praktycznie urodzenia bo niewiele firm tej branży jest świezo zakładanych
Więc dla nas nie jest to Tabu, Napewno warto poszerzac choryzonty o przekonania innych osób, teraz poszerzasz horyzonty o moje przekonania ;p
A chyba to co pisze ma pewny sens.
Oczywiście Każdy szanuje miejsce jakim jest cmentarz lub np. te owe trumny, czy zakończenie życia człowieka, MY RÓWNIEŻ to oczywiste, ale dla nas jest to dzień powszedni coś z czym jesteśmy do tego stopnia hmm... Blisko że jest to dla nas zupełnie normalne co nie znaczy ze zatracamy do tego wszystkiego szacunku, że fenomen śmierci jest dla nas temarem żartów i nie traktujemy klientów z godnością
To tyle ;p
Co tu dużo pisać. Uważam, że masz rację. Temat jest ślizgi ale nie należy też traktować tych zdjęć jako brak szacunku dla zmarłych. Jak się wypowiecie w temacie kawałów o zmarłych? Są śmieszne, ludzie je opowiadają tak jak każde inne i jakoś mało kto mówi, że jest to nietaktowne. W Meksyku w dzień Wszystkich Świętych ludzie całymi rodzinami idą na groby swoich bliskich z jedzeniem i napojami. Wykorzystują groby jako stoły i spędzają tam trochę czasu jedząc i pijąc. Myślicie, że zmarli mają im za złe, że oni tak się zachowują? Nie, oni się cieszą, że mogą spędzić trochę czasu razem z nimi.
A ja koledzy, z Waszym sposobem myślenia, zupełnie się nie zgodzam. Kiedyś zachłystywano sie wszystkim co pochodziło z Ameryki i chciano nam wmówić że to jest bardzo dobre,jednak okazuje się, że takie nie było,co więcej, kiedy tam sie wycfywano z tego, u nas przeżywało szczyt,powodując zachłysnięcie co w konsekwencji kończyło się czkawką.
A co do relkamy domów pogrzebowych,kolego my zyjemy w Polsce i w innej kulturze,dla nas jest to wielki szaczunek dla zmarłych i dla ich świętoiści,człowieczeństwa, bo w takiej chociażby wierze żyjemy,czego najlepszym dowodem były minone święta.Więc nie porównuj i nie staraj się usprawiedliwiać swojego zachowania odwołując się do kultury Amerykańskiej.Może jak byśmy tam mieszkali to wszystko było by ok,ale póki co jesteśmy w Polsce i powinieneś szanować naszą kulturę i obyczaje.Dziwie się że piszesz że traktujesz to narmalnie przebywanie ze zmarłymi z racji pracy którą wykonujesz,wiem ,że można nabrać do tego dystansu,ale wiem też, że Ty, jako ten który, ma na codzień z tym do czynienia, powinień szczególnie zachować powściągliwość w robieniu sobie żartów,a powinno wypływać to z Twojej wewnętrznej wrażliwośći,której u Ciebie niestety nie ma,tak jak zabrakło tej wrażliwośći i miłości u sanitariuszy z Łodzi.Człowiek to kasa.Pogrzeb to kasa.
Powiem tak,kolego jestem bardzo zniesmaczony Twoim zachowaniem i nie rozumie co chciałeś nam w ten sposób przekazać.Kończe, bo mógłbym się rozpisać,ale nie wiem czy jest sens.... ;(
Nie przesadzajcie. Nic wielkiego się nie stało. Trochę mi te moralizatorskie wywody lekką hipokryzja zalatują.
W zupełności się zgadzam z KOMANDO :>
A ja sie nie zgadzam, Jesteśmy w Polsce i co z tego ? Tutaj są różne obyczaje i różne wierzenia, daleko nie trzeba szukać, odwołując się do tego co pisano o kulturze meksykanów, nie trzeba daleko szukać u nas w polsce Romowie piją na nagrobkach wódkę, A czy ja zażartowałem ze zmarłych ? Nie przypominam sobie, czy ja nie mam szacunku do miejsca jakim jest cmentarz ? Też jestem zmuszony zaprzeczyć,
co z tego ze zdjecia zrobione są na cmentarzu ? to raczej nie profanacja.
A jesli chodzi o wjazd samochodem na cmentarz co jest raczej normalne, to co powiedzielibyscie koledzy np. na koparki które kopią groby ? albo na śmieciarki które wyworzą z cmentarza kontenery ?
Aha jestem kamieniarzem a nie przedsiębiorcą pogrzebowym ;)
Aha kolego co do tej wrażliwości której zabrakło w Łodzi:
TO BYLI MORDERCY ! więc prosze nie porównuj mnie do nich oni zabijali ludzi za 20 procent zysku zakładu pogrzebowego czyli jakieś 400 - 500zł !!
Jesteś pewnien podtrzymania tego porównania ?
Dobra, mam nadzieję, że na hasło 7er.pl będzie jakiś rabat na nagrobki ;D ;D ;D
No a tak na serio to wrzućcie na luz... Teraz to zachowujecie się jak by na tych zdjęciach był święty graal w dupie niedźwiedzia...
Poprostu gość był w pracy by coś tam pomierzyć i przy okazji porobił zdjęcia a wy odrazu robicie z tego skandal...
rozwaliles mi system ;DCytat:
a tak poza tym zgadzam sie z Toba kolego positiv :706:
dajcie na luz chopy ;)
witam