CZĘŚĆ 1
http://www.youtube.com/watch?v=JSuoEepJ4n0
CZĘŚĆ 2
http://www.youtube.com/watch?v=KR7Dm...eature=related
CZĘŚĆ 3
http://www.youtube.com/watch?v=c6ZU9...eature=related
Wersja do druku
Auto pomyślane bardzo dobrze. Dodatki 200tyś zł hmm za to można kupić 4 nie liche e38 :D Fajny bajer ze skrętnymi wszystkimi kołami, nie wiedziałem że coś takiego montują w osobówkach.
:) 7er to nie osobówka ;D
A niby co? Ciężarówka? ;)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
A 4 koła skrętne to już od dawien dawna stosują. Pamiętam, że w starych Hondach Accord było cos takiego.
I S2000 ;D
Kumpel ma nawet w Citroenie VTS ale to nie to samo!Cytat:
A 4 koła skrętne to już od dawien dawna stosują. Pamiętam, że w starych Hondach Accord było cos takiego.
Bawarka ma aktywny system skrętu nie ma to związku z powyższymi autami bo tam to działa mechanicznie. Skrętna belka działa na przeciążenia lekko się wychylając a w bawarce jest to typowo skrętna oś sterowana elektronicznie (zapewne) tak jak w ciężarówkach czy pojazdach specjalnych :)
tutaj ciekawie coś piszą mimo, że to nie BMW ale o to chodzi ;)
http://www.autocentrum.pl/go/338__Re...110008418.html
Wymiata zawsze chciałem coś takiego mieć. Mam nadzieję że kiedyś sobie zaśpiewam Kupiłem czarny ciągnik kupiłem czarny ciągnik. :)
Nie cierpię tego prowadzącego zje... z niego i tyle BMW każde jedno jest piękne seria 7 nieco piękniejsza ale to są gusta a o gustach nie nie dyskutuje :what:
No chyba że mowa o motoryzacji :)Cytat:
Zamieszczone przez young23
Klasa, to klasa! Lecz niestety to nie jest auto dla każdego... ze względu na wysoką cenę. W końcu to auto stworzone z myślą o biznesmenach.
E38 też było stworzone z myślą o biznesmenach :)Cytat:
Zamieszczone przez Kuba_93
Dokładnie. Ale jeszcze pare lat i w f01 też będziemy śmigać w dresikach ;D
W bluzie z kapturem w takie auto ;( Mógł sobie darować.Cytat:
Co do tych skrętnych kół to w E31 850CSi było takie coś też.Jeszcze 10 lat temu raczej mało kto mógł sobie pozwolić na kupno E38. Ciekawe cze F01/f02 też tak z ceną zlecą. Już sobie skarbonkę postawie z napisem "na 760Li" ;DCytat:
Zamieszczone przez Kuba_93
Tak samo mnie to wkurzyło. Mógłby zachować jakiś poziom i kulturę!Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Bardzo wątpię. BMW od tamtego czasu poszło z poziomem i technologiami bardzo mocno do przodu co widać po cenach nowych aut. Nowe bawarki nigdy już nie będą tak tanie jak ich poprzednicy to chyba (odpukać), że zacznie się w nich wszystko sypać :/Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Heh ja 4WS (skrętne 4 koła mam w preludzie z 95r.)Cytat:
Zamieszczone przez mrekor
poza tym jak dla mnie BMW po E38 To straciło urok oczywiście mówimy o 7er
Już w latach 90-tych, na studiach, pokazywano nam na slajdach ciągniki Volvo ;) i czarne były :hah:Cytat:
Zamieszczone przez Volumax
hah koleś co ty gadasz wiesz na jakiej zasadzie działa 4WS i po co on jest? Hmmm nie masz wiec nie wiesz ale debatujesz i po cholerę wprowadzasz ludzi w błąd. mam gdzieś kim jestes na tym forum i w realu ale kopnij sie w 4 litery i wytrzeźwiej PoCytat:
1. Pomaga w manewrach na parkingu
2. dociąga łuki które kiedyś ścinałeś zeby nie brać ich bokiem
3. Zwiększenie precyzji manewrów
4. Niwelowanie efektu pochyłu auta (Hah a ty twierdzisz ze tamte 4WS to powodowały)
Bez kitu im dłużej czytam to forum tym mniejsze mam do niego nastawienie na pozytyw
''BMW jedyna słuszna marka'' ludzie ogarnijcie sie troche. BMW to jedna zmarek na rynku i bez względu na wszystko nie jest ''naj''
Chyba sam masz problemy z piciem. Nie dość, że mnie zjebałeś to nie potrafisz czytać, ze zrozumieniem.
Zasady działania są podobne ale nie tak samo skuteczne.
A JEDYNA RÓŻNICA JAKĄ WYMIENIŁEM to, że jeden działa na zasadzie czysto MECHANICZNEJ a drugi jest sterowany ELEKTRONICZNIE!
resztę wypowiedzi sam sobie ocenzuruję bo szkoda ludzkich nerwów aby to czytali...
Nie wiem skąd ty sobie wyczytałeś tą listę. Może twój monitor świeci inaczej
Kolego Boltar czytam co napisałeś i za jasną ...... nie wiem o co Ci chodzi ? Co Cię tak zdenerwowało, bo w debatach Coboss, co zacytowałeś nic takiego nie ma. Sądzę, że celowo chcesz wprowadzić "zamęt" na forum żeby "coś się działo". Jeśli tak to Ci się to udało. :cool: Pozdrawiam
Coboos jak tylnia oś moze być sterowana mechanicznie? Są 3 czujniki (działają na zasadzie oporów więc jednak elektronika)
1czujnik położenia kierownicy
2czujnik położenia w maglownicy
3czujnik położenia w maglownicy tyłu
Informacje te przelicza komp i w zależności od prędkości z różna siłą ''wychyla'' tylne koła
I nie działa to mechanicznie bo i niby jak a tylna belka jest wzbudzana hydraulicznie bądź za pomocą silnika elektrycznego.
Coboos Wkurzył mnie bo przez takie gaduły które psioczą a pojęcia nie mają tylko z palca wysysają spieprzyli mi głowice w e38 FACHOWCY :?
Ale jezeli kogoś uraziłem to przepraszam :x Na zlocie soczek stawiam :D
Ja nie jestem fachowcem :)
A jak to działa to wiem bo mam kumpla maniaka który mi to kiedyś przez półgodziny opisywał i to bardzo ciekawie i uwierz mi że są to systemy mechaniczne. Rozbudowane na pewno o jakieś czujniki bo jakoś to się kupy musi trzymać. Na dodatek ta "SKRĘTNA BELKA" to bardzo drogi interes (wymieniał) z reguły części dostępne tylko w ori
Wiem ze drogi bo mi sie posypał w preludzie i nikt nie chciał tego sie podjąć.
A co do twojego rozumowania z 4WS wynika ze tylko w nowej 7er jest to elektroniczne
Hmm to koła skręcane są siłą woli kompa?
Logiczne jest ze jakoś mechanicznie musi to zostać wprowadzone w ruch a co do reszty działania uwierz mi ze to stara technologia, w nowej 7er trochę inaczej nazwane.
Po za tym zostało to wprowadzone (moje podejrzenie) do 7er z powodu rozmiarów auta i jego niezgrabności wynikającej z gabarytów.
Jak dla mnie to Nowa 7er nie ma tego ducha jakie miały poprzedniczki. BMW uległo modzie i przestało wyznaczać nurt. Teraz po prostu z nim płynie.
To tylko Twoje zdanie. Zawsze masz Audi czy inne tego typu auta. Powodzenia
No raczej nie siedziałem do tej pory w hondach a te buma pierwsza ale ok
IVgen Prelude to system 4WS STEROWANY elektronicznie ( juz 18lat temu ! ) Natomiast IIIgen to jeszcze system mechaniczny, czyli maglownica tylnej osi polaczona drazkiem z przednią maglownica. Jak dla mnie system 4WS pozostanie na zawsze legendą Hondy. Mimo, ze i inne marki podobne systemy stosowały, chociazby Nissan 300zx ( system HICAS ) to za najbardziej skuteczny i najbardziej dopracowany uwazam ten w Hondzie. Jazda po zakretach taką preluda to cos niedoscignionego dla BMW.
W końcu wypowiedział się ktoś kto coś wie :D
Ale nie na wyrost podsumowałeś BMW? No to chyba, że już miałeś przyjemność pojeździć kilka godzin nowym 7er i wiesz, że mimo wszystko to nie jest to :)
cudenko ale cena jest tez cudna .:P
nie liczni sobie na nia pozwola..
;D
Cholercia ... Nawet w TVN Turbo wiedzą o naszej grupie trzymającej władzę ...
Jest.Cytat:
Zamieszczone przez Boltar