-
przep³ywomierze 740 d
Mam pytanko , czy wymiana przep³ywek w e38 740 d polega tylko na wymianie czy potrzebna jest jaka¶ adaptacja ? Zamówi³em dwie sztuki BOSCH 0 280 217 124 i mam zamiar sam je wymieniæ bo te warsztaty doprowadzaj± mnie do bia³ej gor±czki :shoot: , je¶li przep³ywki wymienie i nic sie nie poprawi to dalej bêde dr±¿y³ temat "TURBINY E 38" w którym opisa³em co jest grane .
-
Musisz jechaæ na kompa po wymianie przep³ywki.
-
Nie ma potrzeby adaptacji w 740d. Skasowanie bledow napewno nie zaszkodzi ale to wszystko. Zmontuj sobie laptopa z kablem i DISem i zrobisz wszystko sam. Ja tak zrobilem i mam spokoj od niedouczonych elektrykow ;)
-
wymieni³es te przep³ywki juz???? jaki efekt ? zmienilo sie cos? ja nawet nie jade na kompa tylko w ciemno bede 2 kupowa³ :) wszystkie 740d o ktorych czyta³em mialy problem z przep³ywkami, u mnie jest jeszcze walnieta uszczelka miedzy turbina a rura od wydechu:(
-
Czekam na przesy³ke , ja w³a¶nie zamówi³em dwie nówki ¿eby mieæ pewno¶æ ¿e przep³ywki s± ok , bo diagnozy tych wszystkich partaczy mnie wkur....j± , po wymianie bêde wiedzia³ co dalej , napisze , pozdro .
-
:509: NORMALNIE BAJKA - POWER WIÊKSZY NI¯ MIA£EM - AUTO RAKIETA - Panowie jak macie mu³owate 740d , wymiana przep³ywek na nowe , wymiana filtrów powietrza i nie poznacie swojego auta , spalanie poprzednio 14,0 l. !!!! teraz 11,9 !!!! normalnie nie wierzy³em w³asnym oczom :shock: , auto zbiera sie jak trzeba normalnie ogieñ na dachu :509: PRZESTRZEGAM !!! M-AUTO w Katowicach na 100% zamienili mi przep³ywke na zjeb..± , nie zostawiajcie im auta do naprawy bo wam zepsuj± !!!! :505: :505: :505: , a ja my¶la³em ¿e czeka mnie wymiana turbin , paru " fachowców " mówi³o ¿e to turbiny :wpale: , teraz wiem ¿e jak zacznie mi rosn±æ spalanie na komputerku to przep³ywki i filtry do wymiany - koszt niewielki a efekt nie do opisania :509:
-
Jakie przep³ywki za³o¿y³e¶ ? Orygina³y czy zamienniki i jakie ?? Jakie kwoty pochwal siê ;)
-
Przep³ywki zamienniki 250 sztuka , przypuszczam ¿e na ori (1300 sztuka) efekt by³by ten sam a jak si±d± kupie nowe takie same :D
-
Czy te przep³ywomierze zamienniki to te z boscha, czy jakiej¶ innej firmy? Czy po wymianie kasowa³e¶ jakie¶ b³êdy (o ile by³y?) i czy przeprowadza³e¶ jak±¶ adaptacjê? Aha, gdzie zakupi³e¶ sobie ten super towar?
Z góry dziêki i ozdrawiam!
-
firma ¿adna bo nic na nich nie pisze oprócz numeru , b³êdów ¿adnych nie by³em kasowaæ , wogóle nie jecha³em na kompa bo mam do¶æ tych " niby fachmanów" , normalnie w³o¿y³em nowe przep³ywki i filtry i :509: taki efekt , dzisiaj mia³em spalanie 11,8 a noge mam ciê¿k± :534: :diabel: , poszukaj na necie http://www.przeplywomierz.pl/sklep,2...n,16344,0.html ( na zdjêciu jest pude³ko boscha ale to tylko bajer ) , ale przep³ywka dzia³a !
-
ja zamowilem juz 2 przeplywki boscha . jutro bêd± ,zobaczymy co i jak :) mam nadzieje ze warto bylo wydac klocka.
-
Wymieñ te¿ filtry powietrza , nasze silniki potrzebuj± ogromn± ilo¶æ powietrza (czystego ) a przep³ywki i filtry to umo¿liwiaj± , jesli silniczek masz OK to gwarantuje ci AUTO-RAKIETA , napisz jak za³o¿ysz :medit:
-
dzisiaj dosta³em przep³ywki iri boscha za komplet 750 zeta :) dostalem spory rabat bo koles z mojego osiedla . jutro zakladam . w niedziele jade zapalic znicze to na a4 sie przetestuje czy sprawne ... 3mcie kciuki
-
Testuj tak aby nikt tobie zniczy zapalaæ nie musia³, a za przep³ywki trzymam kciuki :) i daj znaæ czy sie cos zmieni³o
-
nie no przycisne do 110 na godzine
to pisalem ja szczurek ale siedze u szweda :)
-
Szczurek wymieni³e¶ te przep³ywki ? jakie wra¿enia ? :598:
-
to ja szczurek :) kapcie z nog spadaja. wymieniajcie te przeplywki . efekt murowany. sadzilem ze moj dizel jest szybki ale teraz to maly zabijaka :) mam dostep do tych przeplywek. gosciowi jeszcze 6 zostalo . zakomplecik 750 zlociszy chce . ori boscha
-
A nie mówi³em :D :D :D , te¿ by³em w szoku jak wcisn±³em gaz i musia³em sie trzymaæ kiery ¿eby nie wlecieæ na tylne siedzenie :509:
-
-
zdjecie przeplywki jest chyba pogladowe, gdyz producentem jest jakas firma MTM a nie bosch , znaczy sie moze jakas chinszczyzna .
-
Mo¿e byæ nawet z Gabonu , wa¿ne ¿e dzia³a :hah: