czy e-32 miało dwustronny ocynk??, jesli tak to które roczniki.?
Spotkałem się z opinią , ze jeśli nad uszczelka tylnych drzwi wustępuje znaczek w postaci dwu skierowanych ku sobie strzałek to jest podwójny ocynk :>
Wersja do druku
czy e-32 miało dwustronny ocynk??, jesli tak to które roczniki.?
Spotkałem się z opinią , ze jeśli nad uszczelka tylnych drzwi wustępuje znaczek w postaci dwu skierowanych ku sobie strzałek to jest podwójny ocynk :>
Najpierw proponuję dział Przedstaw się!
Jaka jest odpowiedź na zadane pytanie?
Chwilowo taka sama jak wyżej :/Cytat:
Zamieszczone przez Immeth
Kolega się nie przedstawił i pewnie już tego nie zrobi. Aby uzyskać odpowiedź na zadane przez niego pytanie nowy temat mam zakładać? Jako nowy nie chcę śmiecić i dzięki z góry za odpowiedź ;)
A chodziło tylko o przedstawienie się w odpowiednim dziale...
Kogo to obchodzi czy sie przedstawil czy nie.. Nie dostal odpowiedzi na pytanie, a Immeth je ponawia... Skoro Immeth sie przedstawil to moze chyba odpowiedz dostac?
Aru :) dzięki!
Miło że ktos jeszcze czyta ze zrozumieniem!
Pewnie odpowiedź na to pytanie to jakaś tajemnica!??
Mnie obchodzi :)Cytat:
Zamieszczone przez Aru89
Wojtek daj na luz ;)
Sam daj na luz :)
Wojtek chciał tylko by ci ciśnienie nie skończyło ;)
moderatorzy się tym zajmą ;)
Z tym przedstawianie to trochę głupota - i mamy zylion tematów typu - "jestem zdenek..." ..."cześć zdenek... witamy... hej ... czołem" - i co z tego wynika ?
A w temacie - ja mam te "strzałki" nad wszystkimi czterema drzwiami a nie tylko nad tylnymi ...
Czekam już od dawna na jakąś sensowną wypowiedź w tym temacie, ale doczekać raczej nie bedzie nam dane.
Jestem sceptykiem, zgaduję więc że kwestia "podwójnego" ocynku to jedna z legend, których na temat BMW jest tyle ile na świecie gawędziarzy i fantastów.
Co do konkretów w tym temacie to jest fabryczna opcja o numerze 925 kodowanym w VINie, nazywa się Shipping Protection Package i z tego co rozumiem jest to fabryczna konserwacja nakładana na auta które są przeznaczone na eksport.
Czym są dokładnie konserwowane te auta i jak trwała jest ta konserwacja - nie wiem, ale są na forum osoby które mają "wspólny język" z salonami BMW, więc na pewno ktoś zna szczegóły.
Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
...Czekaj aż się pierwszy przedstawi to Ci odpiszą ;D ;D
...wiem że to nie na temat ale czasem słów brak :razz:
jak czasem czytam odpowiedzi szalonego to się zastanawiam czy nie brał udziału w eksperymentalnych szczepieniach przeciw Ah1N1 :/ :razz: A jego post w temacie ocynku wnosi nic...
Mam kolege po metalurgii na AGH'u i jutro z nim ten temat obgadam dokładnie.
Z tego co wiem to np e36 jest cynkowane częściowo - coupe jest w ocynku całe oprócz dachy , sedan ma więcej elementów nie ocynkowanych ...
Proponuję powstrzymać się również przed takimi komentarzami...Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Co do kwestii regulaminu, jest temat dotyczący krytyki, tam proszę wylać swój żal. A w temacie ocynku jest na razie tyle, ile osoby zaznajomione z tematem mają do powiedzenia.
Ty nie cierpisz na ostry ból głowy ostatnio?Cytat:
Zamieszczone przez xsilver
Czepiasz sie nie wiem czego, sam skrobnąłeś bzdurę o nic nie znaczących znacznikach na drzwiach, po czym sadzisz mi tu bajeczki o koledze profesorze z agh? Zwykle nic mnie nie obchodzi to twoje radosne pierdzenie nie na temat ale przywalasz mi sie do składnej i prostej wypowiedzi, w wątku w którym nie masz kompletnie nic do powiedzenia. Na szczęście zdążyłem już się przyzwyczaić że w normalnej sytuacji do powiedzenia z sensem więcej od ciebie ma twoja baba którą serdecznie pozdrawiam ichyle czoła że znosi tego typu zachowania.
Nie widzisz związku miedzy "podwojnym" zabezpieczeniem blachy a konserwacją o której napisałem to faktycznie wybierz się do lekarza a nie ucinaj mi tu upomnień z d/py.
Ty za to jesteś mistrzem kopiowania opcji wyposażenia z listy ... Wydaje mi się że częściej czytasz tą listę i oglądasz prospekty niż tym samochodem jeździsz ...
A z antykorozją masz tyle wspólnego że w zimie swoje e32 trzymasz pod kołderką żeby czasem coś ...
Ja przynajmniej napisałem w temacie jak to jest w e36 - bo taką mam wiedzę - a ty masz numerek z listy :razz:
Panowie xsilver i sz4l0ny - ostatnie upomnienie przed kreską.....
W książce dr.inż. Hansa Etzolda "So wird's gemacht", polska nazawa "Sam naprawiam samochód" BMW jest mała wzminaka.Cytat: '"całe podwozie łącznie z nadkolami jest pokryte środkiem antykorozyjnym, który zawiera polichlorek winylu.Wewnętrzne powierzchnie wszystkich zamkniętych przestrzeni są natryskiwane specjalną emulsją woskową.Niektóre zagrożone korozją części nadwozia są wykonane z blachy ocynkowanej".Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
Ja mogę napisać dokładnie jest to jest w e36 - bo kolega taką ciął na części - podłużnice , progi i cały spód były ocynkowane , profile zamknięte w środku pokryte grubą wartwą wosku ( taki jest np boll do konserwacji profili zamkniętych ) , cały spód ocynkowany, drzwi - doły drzwi na pewno ocynkowan ( bo był odprysk i było widać , górę ciężko określić )...
Natomiast jeżeli chodzi o e32 - na pewno elementy takie jak pas przedni , przednie błotniki są ocynkowane - bo widziałem połamane błotniki i pas przedni leżące na szrocie ze zdartym częściowo lakierem i nie skorodowały...
Wadą e32 ( i e34 ) jest korodowanie tylnej części progu i rantów tylnych błotników - nie do końca to zostało dopracowane bo często korodują w zdrowych samochodach a korozja zaczyna się od wnętrza profilu , który teoretycznie powinien być w środku nie naruszony ...
Właśnie dziś kupiłem 7-kę. Chciałem mieć jakąś wiedzę na temat tego ocynku. Potocznie (i sprzedający dziś) używa się stwierdzeń na zadane pytanie „zdrowe ma blachy?” Odpowiedź jest jedna – oczywiście przecież to ocynk!
Zastanawia mnie skąd wynika ta potoczna wiedza, liczyłem na Was. Szkoda że ktoś kto posiada prawdopodobnie wiedzę czepia się (chyba i tak już tu nieobecnego na forum gościa) by się przedstawił, gdy ktoś inny w ogóle prosi o pomoc. Nie rozumiem tego!??
Dzięki tym którzy jeśli coś wiedzieli, to napisali ! :)