Musze kupić felgi na zimę bo zapowiadają już w przyszłym tygodniu 4st.!
A muszę się przyznać niestety, że nie wiem jaki rozstaw ma śrub ma E38 i jakie ET/
Jeszcze chyba otwór centrujący.
Chce tylko 16' i jaka opona na to najlepiej? 195/65?
Wersja do druku
Musze kupić felgi na zimę bo zapowiadają już w przyszłym tygodniu 4st.!
A muszę się przyznać niestety, że nie wiem jaki rozstaw ma śrub ma E38 i jakie ET/
Jeszcze chyba otwór centrujący.
Chce tylko 16' i jaka opona na to najlepiej? 195/65?
Rozstaw 5x120 jak w większości BMW.
....a otwór centrujący 72,6mm
ET około 20mm
Możesz kupić np takie: http://forum.7er.pl/-czesci-e38-aluf...bmw-vt9983.htm :DCytat:
Zamieszczone przez monster007
A opona to najlepiej 215/65 lub 235/60 ;)
A jaka w takim razie szerokość felgi na oponę 235 i 215?
Wolę się dowiedzieć wcześniej niż później mieć problemy
Orginalne 16" do e38 mają 7,5J.Cytat:
spokojnie kolego ;) sa to ori od E38 7,5J ET20Cytat:
Ale czy opona 235 nie będzie za szeroka do felgi 8J?Prawdopodobnie kupie ori z E39 ,te szprychy.
np. Pirelli Sottozero w 235 jest tańsza od 215 o prawie 100zl szt!
kombinujesz ...
e39 ma inny pierscien centralny..
tzn?takie mam na miejscu dostępne ,a czas nagli(pogoda).Zapewniali mnie ,że będą pasować,też mi się tak wydawało, że będzie to samo.A jak z tą szerokością?
Jak może być opona za szeroka jeśli standardowy rozmiar do e38 to właśnie opona 235 i felga 7,5J.Cytat:
ja nie rozumiem tego wszystkiego...chcesz kupic felgi,kolega Damias ma do sprzedania od e38 a ty mowisz ze czas cie nagli i szukasz od innego modelu.. :?
Ale kolega Damias jest z Warszawy ,a szybciej będzie na miejscu.Zapewniali mnie ,że tylko takie mają i będą pasować.Nie znam się,dlatego pytam,kto pyta nie błądzi,a miałem już parę sytuacji i była wtopa potem.
Nie rozumiem Cie Kolego :/
Dzisiaj się dogadujecie (masz pewne proste felgi od zaufanego człowieka) jedzie kurier i jutro masz Koła na samochodzie ;)
Pytanie jak wyglądają te felgi "na miejscu"?? Bo Damiasa są w rewelacyjnym stanie a z wysyłką też nie ma problemu :) To nie Afryka :faint:
bez sensu kombinowania w dzisiejszych czasach to jak kurier rano wezmie to jest opcja ze moze dostarczyc tego samego dnia
Dziwne... kolegę czas nagli, nie chce kombinować, a zamierza zakładać felgi od e39 gdzie będzie musiał mieć pierścień centrujący...
.....no właśnie i zejdzie jeszcze jeden dzień na pierścienie-lepiej założyć takie jak trzeba bez kombinacji-jest duże prawdopodobieństwo , że kurier wyrobi się w jeden dzień ,a jak nie to następnego dnia ;)Cytat:
Zamieszczone przez MariuszE38