Moze macie na oku jakies e38 w swoich okolicach dla mnie?
Najchętniej silnik 2.8 albo 4.4, no i oczywiscie troche gratów do przełożenia.
Sprawa pilna
Wersja do druku
Moze macie na oku jakies e38 w swoich okolicach dla mnie?
Najchętniej silnik 2.8 albo 4.4, no i oczywiscie troche gratów do przełożenia.
Sprawa pilna
najlepiej uszkodzony tyłem lub bokiem co ? poszukaj na cooparcie
taki zeby jeździł:)
Napisz cos wiecej za jaka kase jaki rok itp. to poszukam/my
mozesz skorzystac z tej strony
http://www.autotrader.co.uk/
w miejsce Postcode: wpisz DE 62 JX
Autotradera juz wertuję z 1.5 tygoidnia. Zalezy mi zebym się zamknął w L1500. Rocznikowo fajnie byłoby poliftowo, ale niekoniecznie. Moze byc 2.8 albo 4.4. Muszę tez doliczyć koszty dojazdu i powrotu do PL, chybaze moze któryś z Was panowie wyspiarze planował wyjazd do PL, wtedy byłoby juz super. Oczywiście wszelkie równice w kosztach podrózy samolotem pokrywam
Też szukam jakiejś e38 z wysp, autotradera przeglądam regularnie, znacie jakieś inne strony tego typu? Interesuje mnie 740 po lifcie w longu również z ciekawymi gratami w środku.. :)
to ja też się przyłącze :D Chętnie kupie jakąś 740/750 :D
No wyspiarze- szykować dla Nas dom na weekend. Wpadamy po zakupy. A wieczorem spotkanie z flaszką i polską kiełbasą;)
Jak już szukać na części, to polecam: http://hobby-elektronika.eu/katalog.html i .ebay.co.uk np teraz jest calkiem nieźle wyposażona 750 na części (przymieżam się do rolet bocznych i tylnych) a czasami zdarzają się całkiem ciekawe przypadki :-D
To trzeba się podzielić. Jeden roletki inny resztę ;)
Polska kiełbaska kusi ;D
Eto je dobry pomysł a jakże!
zrzucamy sie na gruby wypass a łup dzielimy miedzy forum:)))
Mozna jeszcz tam poszperac czasami sie cos trafi
www.pistonheads.com
no to ja grilla już rozpalam ... flaszki przywieziecie Wy :DCytat:
Zamieszczone przez ariusz
FuBu - mam pytanie czy ty przypadkiem nie jeździsz zielona 728, z beżową skórą i takimi czarnymi wykończeniami siedzeń?Cytat:
Zamieszczone przez FuBu
nie zieloną ale czarną :)Cytat:
Zamieszczone przez cutthr0at
Jakiś czas temu stałem w Bedford na stacji za zieloną 728 Individual i kierowca miał podobną fryzurę :-D pamięci do twarzy nie mam ale autko ładne więc przyciąga uwagę, felgi się zgadzają więc tak z ciekawości pytam :-DCytat:
Zamieszczone przez FuBu
Siemanko :)
Jako, że spora część 'anglików', chociaż ani jedno BMW, znalazła się w Polsce z moim udziałem, to mogę zaoferować swoją pomoc, także w zakresie spraw formalnych.
Najlepszą sytuacją byłaby, gdyby osoba chętna na zakup auta przyjechała tu na miejsce, mogę przenocować - póki co mam dwa wolne pokoje w domu, i wtedy możemy pojeździć i pooglądać, może coś kupić.
Niestety jest tu wielu Polaków, Ukraińców i Litwinów, którzy czeszą okazje i rzadko auto w dobrej cenie stoi dłużej niż 3 dni.
Możecie się przecież zebrać w 2-3 osoby i wpadać do mnie, kiedy chcecie.
Co do noclegu, to u mnie nie ma problemu 7 dni w tygodniu, 24h na dobę ;)
Co do "zwiedzania" to mam wolne środy i czwartki, w weekendy na pewno pomogą Wam pozostali, bo z tego co widzę, jesteśmy chyba w każdym regionie Anglii ;)
Pozdro
Koledzy, interesuje mnie ten model:
http://cgi.ebay.co.uk/1998-BMW-740I-...d=p3286.c0.m14
Czy moze ktoś z Was podjechać, albo zadzwonic i spytac jaka cena ostateczna interesuje własciciela?
Byłbym w stanie przylecieć do UK w ciągu tygodnia.
I jeszcze to
http://www.pistonheads.com/sales/1252864.htm
Cytat:
poszedł email ;)
OK, dzieki
Ja dzis od 13 do 22.30 będę niedostępny, także zarządzaj. Jesli wszystko z tym autem gra to je biore!
2995 GBP i nie bardzo chce zejsć z cenyCytat:
E, to słaba wiadomośc:(. Zobaxczymy jaka otrzyma informacje Tomek
Ta pierwsza wygląda dobrze ;)
pomysl mega ;)
Pomysł już strasznie stary, tylko motywatora brak ;)Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
Panowie, nie łatwo tutaj znależć idealngo dawce na przeszczep ... każda 7er, która jest zadbana i ma nieduży przebieg ma również swoją cene, która nie bardzo odpowiada temu by opłacało się pozyskać takie auto tylko dla przeszczepu ... bo 2500 - 3000 funtów to chyba dosć sporo jak na samochód do rozbiórki ?
pozdrawiam
To ja motywuję! :)
Tylko niech chłopaki pomogą cos znależć i jedziemy:)
Panowie , może chociaż okreslcie w jakich funduszach mają się zmiescić , i czy jakies konkretne wersje silnikowe ?Cytat:
Sorki, że tak późno, ale dopiero teraz z roboty wróciłem.
orginalna wiadomość:
he wants 2500 for it that is the reserve he might chip a bit if you wave the cash under his noes cheers john
- strap250
czyli cena minimalna ustawiona jest na 2500, ale jeśli pomachasz mu (bratu) kasą przed nosem może sprzeda taniej
tak jak mówiłem , te 2500 GBP to taka chyba minimalna cena za 7er w miare dobrym stanie i nie z początka produkcjiCytat:
Zamieszczone przez tomek_uk
2.5 to za wiele na przeszczep, nie mam poprostu tyle,
Chybaze chłopaki (chętni na angola) - jak coś Wam z niej potrzeba to ustalmy kto co chce, ile moze dać i ja jadę po nią - kupimy ją wspólnie, ogołocimy. kazdy bedzie zadowolony :)
Czekam na propozycje.
JA:
Cały przód z błotnikami łącznie z osprzętem do samego silnika + pompa hamulcowa, chętnie zająłbym nawigację jeszcze Mogę wyłożyć L1500 czyli ok 7 000.
Brakuje L1000 :)
czyli brakuje chetnego na reszte za 1000
;D
szkoda ze ta wersja nie jest troche bogatsza,interesowaloby mnie pare rzeczy..
przecież możecie się zrzucić na bogatszą wersję ;)
jeśli będzie Was kilku, to i "składka" będzie mniejsza, a furka w lepszym stanie :)
myślę, że w Polsce nie będzie szkoda rozebrać nawet dobrego "anglika" ;)
pozdro
No jak narazie to tylko ja sie zdeklarowałem ze moge wyłozyc i pojechac po auto.
Panowie, jesli któremuś z Was pasuje taki układ, to piszcie, bo ja muszę miec złozone auto do 20.10 takze czasu bardzo niewiele. JAk do konca tygodnia nic nie wyjdzie z tego to bede musiał zrezygnować
Mam pytanie, jak wygląda przyciągnięcie auta do Polski jeżeli już zostanie zakupione? Słyszałem że na lorach najtaniej (ok 1000zl). Natomiast jakby trzeba było jechać(prom, ok 2000km, płatne autostrady, ew awarie podczas drogi, dojazd na wyspe) to nijak się nie opłaca.. Czy macie jakies sposoby?
Jeżeli nie to ile kosztuje jakieś ubezpieczenie eksportowe? Na 3 dni więcej nie potrzeba.. i ogólnie jak wyglądają formalności związane z przyciągnięciem auta tutaj. Pozdrawiam :)
Bez wątpienia na TIR'że najtaniej , chociaż o sposobie przewożenia samochodów "na plandece" nie wypowiem się :x .Cytat:
Zamieszczone przez mrekor
Jeżeli masz zamiar wybrać się samemu to impreza taka nie jest zbyt tania ,
* - bilet samolotowy do UK w jedną stronę ceny od 20 GBP do 200 GBP (okres swiąteczny)
* - prom , ceny zróżnicowane w zależnosci od pory roku dnia i godziny. Możesz je sprawdzic na www.ferrysavers.co.uk
* - paliwo to cena z rzędu wydatek około 200 GBP w jedną mańkę (bynajmniej ja tyle wydaje by pokonać 1750 km)
* - autostrady z UK do PL sa darmowe (te którymi ja jeżdzę) , z wyjątkiem A4 w PL :faint:
Cena uezpieczenia na około 3 dni również zależy od tego jaki samochód , wiek kierowcy itp ... znajomy za 3 dni ubezpieczenia za Mercedesa E klase zapłacił 70GBP
Tak mniej więcej wyglądają koszta ...
Najtaniej chyba by wyszło gdybyś znalazł kogoś, kto akurat będzie jechał do polski w tym czasie i dogadał się co do podziału kosztów. Swoją drogą myślę, że taniej może cie wynieść jeśli poprosisz o wysyłkę części do polski. Wiem że jeden typ wysyłał silnik+osprzęt od 740 na Węgry i o ile dobrze pamiętam to całkowity koszt był około 600 - 700 funtow(nie pamiętam dokładnie), nawigacja+przód i reszta której potrzebujesz mogła by Cię wynieść przy odrobinie szczęścia poniżej 1200funtów.