Czy ma ktos moze fotki E38 na 19", 20" i 21" Alpinach dla porownania?
Gdzie szukac tych felg w cenie abym nie musial pozniej o wodzie i chlebie zyc?
Wersja do druku
Czy ma ktos moze fotki E38 na 19", 20" i 21" Alpinach dla porownania?
Gdzie szukac tych felg w cenie abym nie musial pozniej o wodzie i chlebie zyc?
Jak chcesz felgi Alpina to będziesz o wodzie i chlebie żył :D
Felga jak już to 20" większych chyba nie ma a mniejsza nie daje efektu. Nie wywaliłbym 4 tys na felgi które nie powalą niczym innym jak kosztem zakupu ;)
Naogladalem sie ostatnio sporo zdjec i te felgi najbardziej przypadaja mi do gustu.
Jesli masz jakies propozycje na wzor felg to zapodaj fotki.
Ja jestem konserwatywny. Jak nie Alpina to słoneczka lub też od E65 te co mają ponad 20 ramion nie wiem jaki to wzór felgi...
Ale to jest to co mi się podoba a gusta są gustami :)
Ja odradzam felgi większe niż 18 cali.
Nie nadają się na polskie drogi, nie mówię już o utracie komfortu...
Efekt tylko wizualny, a jeździć trzeba, nie patrzeć :D
Trochę już zjeździłem kilometrów E38 i dochodzę do wniosku że najlepsze są 16-tki :)
Ja z kolei na lato nie polecam Ci felg mniejszych niż 19" Na dużych felgach e38 wygląda pięknie, na mniejszych niż 19" bez większych rewelacji. Co do komfortu to stereotyp, że powyżej 18" to na polskie drogi głupota wziął się od kierowców golfów, civików i innych malutkich autek gdzie profil opony na 17stce to około 25mm :D :D :D :D
W e38 wchodzi rozmiar opon od e65 i jest to kawał koła. Koło ma ogromną średnicę a profil np. w 19sto calowej feldze jest podobny co w jakimś audi a4 przy 16" kole. w 20" niewiele mniejszy. Dodatkowo średnica koła też robi swoje. Ja jak przesiadłem się z 16" na 19" to nie poczułem wielkich strat w komforcie ale za to wielkie zyski w wyglądzie auta. Z Chęcią teraz przesiadł bym się na 20"
Proszę bardzo:Cytat:
Zamieszczone przez mizoo
propozycja nr1.
propozycja nr2.
Zgadzam się z kolegą Tomcad :cool: nie polecam 20" sam mam 18 i jest git !!! :papa:Cytat:
Zamieszczone przez tomcad
Mam pytanie do Kolegów Tomcad i ArekLand. Czy jeździliście w e38 na 19" albo 20" skoro niepolecacie tych rozmiarów kół? Czy to tylko rada czysto teoretyczna ?
Przyznam jedno. E38 na ładnych 18", 17" czy nawet 16" potrafi się godnie prezentować. Jednak jak ktoś lubi duże felgi to dużo na komforcie nie straci ;)
To kwestia tego gdzie mieszkasz/jeździsz i do czego jesteś przyzwyczajony, nie ma co się spierać. Ja mam 18, mieszkam w Warszawie i dramatu nie ma, ale zdecydowanie wolalbym 16-17.
Ja przesiadłem się z 16 na 19 i różnica w komforcie jest taka, że na dziurach piosenki przerywają ;)
ale za to zawieszenie strasznie mocno dostaje po d... :P
Hmm no u mnie tak nie ma. Myślę, że to wina jest u Ciebię zawieszenia. Z tego co widziałem to Twoje auto jest trochę zglebione - świetnie to wygląda a co do komfortu to się nie wypowiem bo samemu gleby nie mam :/ Jak czytałem to niektóre sprężyny są takie strasznie twardeCytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Ale chyba nie w radio tylko w CD ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Oczywiście mówiłem o piosenkach z CD :D pewnie trzeba bedzie zmieniarke wyczyścić, ale dopóki jeździłem na 16tkach było super :P
Po przesiadce na 19 jak miałem jeszcze przód wysoko było praktycznie tak samo komfortowo jak na 16tkach (inna sprawa ze mialem tam troche niski profil jak na e38 :P ). Po obniżeniu przod o jakies 2-3 cm auto jest troszke twardsze, ale nadal bajecznie wygodne ;)
Kurde, ja zapomniałem, że zmieniarki w aucie nie mam :D :D :D, może dlatego mi nie przerywa :hah:Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
W mojej ex e38 mialem 19'' Ac Schnitzer III i mialem DUZO GORSZY komfort niz w mojej dzisiejszej e38 gdzie mialem 20'' Alpina !
Komfort... - moim zdaniem to przede wszystkim sprawa tego w jakim stanie mamy zawieszenie.
Co do wygladu felg Alpina to sam mialem od zawsze chec posiadania na wlasnej 7er takich felg i gdy spelnilo sie moje "marzenie" i spojrzalem na to golym okiem to po paru dniach sprzedalem..
Alpina 20'' jak dla mnie wyglada pieknie - ale tylko na zdjeciach ;D (prosze mnie tylko nie zlinczowac za szczerosc) :razz:
Duzo ladniejsze sa Ac Schnitzery III lub cos na styl GernanStyle 2tgl lub 3tgl (i takowych wlasnie szukam) :)
Tak samo ważne jest zawieszenie jak i opony. Dobra opona to komfort podróżowania nawet na 20"Cytat:
Zamieszczone przez grabol
Komfort zawieszenia to, tak jak wspomnieliscie, wiele czynnikow. Wielkosc felgi to sprawa zupelnie posrednia. Za zmiana srednicy idzie czesto zmniejszenie profilu opony co ma ogromny wplyw na 'twardosc' auta.
Do tego dochodzi twardosc sprezyn, amortyzatorow, wszelkie "gumy" w zawieszeniu.... i stan techniczny. ;)
Sloneczka to sa seryjne felgi od E65? Jesli tak to tez sie niezle prezentuja.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Masz moze gdzies zdjecie tych drugich felg o ktorych piszesz? Moze ktos inny bedzie wiedzial jaka maja nazwe.
No pewnie, szanuje kazdego zdanie bo kazdy ma do niego prawo.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
positiv, pierwsza propozycja, czyli "LS-Exclusiv" jest genialna. Takie felgi trafiaja do mnie. ;)
Ma ktos moze zdjecie z E38 na tych felgach?
Moglbys tez podrzucic jakies fotki na wspomnianych felgach? Chodzi mi takze o fotki na Alpinach, zakladam, ze cos tam cyknales po zmianie.Cytat:
Zamieszczone przez grabol
positiv, jednak druga opcja, czyli Hartge Nova 7, po tym jak zobaczylem te fotki, prezentuje sie tez swietnie - gratuluje podobnego gustu.
usunięto foto ze względu na p.14 regulaminu
usunięto następne foto ze względu na p.14 regulaminu
Zabij mnie Stary ale małe to są dobre dupeczki najlepiej czarnulki ;D nie felgi choćby ze złota były :PCytat:
Zamieszczone przez positiv
18'' to dla mnie minimum godne uwagi. Sam najchętniej zarzuciłbym 19" a 20'' nie założyłbym w ciemno wolałbym się najpierw przejechać takim autem :)
Cytat:
Zamieszczone przez mizoo
Tak słoneczka są seryjną felgą do E65 a tutaj znalazłem tą drugą felgę. Ale znaleźć foto E38 na nich to będzie ciężko. raz widziałem zdjęcia i dla mnie max E38 wygląda tak potężnie że głowa boli :)
http://moto.allegro.pl/item749210860...cali_nowe.html
te hartge kiedyś na ebay.de chodziły po około 1000euro co przy tamtejszym kursie około 3zł/euro wychodziły za śmieszną cenę. Do dziś mnie skręca, że wtedy nie kupiłem takiego kompletu felg :/ zwłaszcza, że dziś ciężko je dostać :( :(
Te felgi od Cobossa są na zdjęciu na e38 gdzieś na forum, jak znajdę to tam tu linka
Z tego co widzę to mizoo zaliczył już ostrzeżenie za zamieszczanie nie swoich fotek.
Jak ich kolego szybko nie usuniesz to pewnie następne ostrzeżenia się sypną.
niezgadzam sie z tobą EVAN, ja czuje roznice powmiedzy 16 a 17 a 20 to juz troszke twardo sie robi, opona to prawda ze ma duze znaczenie, ja osobiscie szukam 18" i tyle, 20 OK moge sobie kupic tyle ze.. straszna roznica jest w koleinach, naprawde, w kazdym aucie gdzie zmienialem kola to im wieksze tym wieksze problemy z koleinami, moze to jest wina podlasia gdzie mieszkam gdzie kazda droga wyglada jak tor bobslejowy dla 2 zawodników, pozatym ja na swoich kolach niezwalaniam na wertepach, wskakuje na chodniki itp a na 20 troszke bym sie bał co nieznaczy ze niegdy nie zaloze duzego kola ;)Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
troszke komfort na 20" spada ale
Przecież ja nie napisałem, że nie ma różnicy między 16" a 20" ;D
Napisałem tylko, że na dobrej oponie i dobrym zawieszeniu nawet na 20" może być komfortowo. Wiem to z własnego doświadczenia. A koleiny to inna sprawa ;)
No z koleinami to się w 100% zgadzam
co do tych felg o których Coboss wspominał to jest parę tematów na ich temat, ja dam Ci linka do jednego z tych tematów, jak posiedzisz trochę w temacie to na forum był kiedyś temat ze zdjęcami e38 na tej feldze.
http://forum.7er.pl/felgi-bmw-stylin...e38-vt8922.htm
tu taka felga, tyle że w chromie
Jak dla mnie bez rewelacji, mimo iż kiedyś zachwycałem się tą felgą to jednak jak zobaczyłem na e38 to urok prysł.
mizzo , tutaj masz pare zdjec mojego auta m.inn.na Alpinach 20''
http://forum.7er.pl/e38-moje-kolejne...-vt6461,15.htm
a zdjec mojej ex na Ac S. niestety teraz nie mam ale to cos takiego i sa wklesle :medit:
http://img512.imageshack.us/img512/7...zeriii1yb1.jpg
tutaj masz ACS typ III u mnie :)
http://images33.fotosik.pl/377/5563dbc830e6a404.jpg
Z przyjemnością wypatruję :)Cytat:
Zamieszczone przez positiv
coboss, dzieki, znalazlem na necie info, ze te drugie to Styling 176.
*info i zdjecie*
Sloneczka to styling 95. *klik*
Pewnie wiekszosc to wie ale moze pozostalym sie to przyda, zebrane w jednym miejscu.
Dobrze zauwazyles, w koncu sam byles jego autorem. ;)Cytat:
Zamieszczone przez WojtekD
Rozumiem, ze tu jestes szefem szefow i strozem regulaminu ale przeciez mozna w troche milszym tonie napisac o co chodzi - np., ze lepiej umiescic linka do strony gdzie oryginalnie zdjecia byly znalezione/umieszczone zamiast je tutaj "eksponowac".Cytat:
Zamieszczone przez WojtekD
W regulaminie takze jest surowo napisane o prawach autorskich z zaznaczaniem ustaw i paragrafow. Troche dobrej woli i ktos moglby tam umiescic info z alternatywnymi sposobami umieszczania zdjec (tak jak link lub informacja o zgodzie autora itp.).
Tzn. czym szersze?Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
I tak jak wspomniales na koncu, dla spraw wizualnych mozna poswiecic troche komfortu. ;)
positiv, dzieki za znalezienie tematow
Wiktor, czy te felgi to 19"?
coboss, positiv powklejal tematy, w ktorych sa Twoje pieknosci. :)
Upominając kogoś za wklejanie nie swoich zdjęć, staramy sie tylko ustrzec go przed konsekwencjami prawnymi i finansowymi. I tylko o to nam chodzi ;)
Ja pozwole sobie na małe OT i zapytam czy Ty kolego nie miałeś srebrnej imprezy?? I czy jesteś na forum subaru? ;)
EVAN, rozumiem, dlatego tez w pelni uzasadnione bylo usuniecie tych zdjec.
Ahh ten swiat (wirtualny), taki maly. ;)
Mam wciaz impreze i czasem sie udzielam na forum ale troche mniej ostatnio.
Widze, ze takze celujesz w cztery lapy, gratulacje. :D
Oui ;)Cytat:
Zamieszczone przez mizoo
haha Niestety ale musisz się przyzwyczaić do twardej władzy :) z czasem się oswoisz i nauczysz tolerować niedelikatność naszych moderatorów :DCytat:
Zamieszczone przez mizoo
Są 2 podstawowe powody że auto tragicznie się prowadzi na koleinach (nie wspominając ogólnego stanu technicznego zawieszenia)Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
1. Niski profil- takie opony nawet z najwyższej półki będą ciągnąć.
2. Dwa rozmiary felg- czyli standard dla E38. Dwie różne szerokości kół zawsze powodują to, że ni diabła samochód nie chce swobodnie jechać w koleinach i wcale nie muszą to być duże koła.
Dorzućmy do tego lekko zużyte zawieszenie i niestety ale jak jest stara rozwalona droga z koleinami to nie ma mowy o jeździe szybszej jak 120km/h a nawet często 100km/h to najwyższa w miarę rozważna prędkość.
Za to niech nam dadzą nową drogę... :cool:
I ja dziękuję :cool: i za linki i za zwrócenie uwagi, że je przegapiłem ;)Cytat:
Zamieszczone przez mizoo
Nie mam siły was uczyć jakichkolwiek zasad pięknego Polskiego języka ... Was nie drażni jak czytacie niechlujne pismo ??
Ja ci powiem coboss ze mi auto najgorzej się prowadzi przy prędkości około 90/100km/h a najlepiej przy 120 :D nie czuje kolein, cicho, ogólnie super a kurcze troszkę zwolnię i już ciężko jest mi utrzymać się na drodze (oczywiście przesadzam) ale najlepiej jedzie mi się 120 i tyle :cool: ty nie masz takiego wrażenia?
Nie :/ a chciałbym :D może masz servotronic i powyżej 100km/h usztywnia Ci kierownicę. Ja mam zwykłe wspomaganie (najprawdopodobniej) ogólnie to staram się po takich drogach nie jeździć szybko jak nie znam drogi, wolę się nie mierzyć z poboczem i myśleć kto wygra :)
Servotronic czy nie - nie jest to układ który działa agresywnie. To że przy 90 km/h cos się dzieje, to nie kwestia servotronica a raczej drążka środkowego czy krzywych tarcz.
Potwierdzam. Ja się kulam na 19 i jest bardzo dobry komfort a taczka się robi jak zawias utwardzam S EDC ale po zakrętach się wtedy lata pełną łychą (bo niski profil i szeroka opona). Co do kolein, to nie ma znaczenia wielkość felgi, tylko szerokość kapciuszka.Cytat:
Zamieszczone przez EVAN