jak w temacie..pdc zwariowalo..piszczy a dioda od pdc miga..i nie dziala..co to???
Wersja do druku
jak w temacie..pdc zwariowalo..piszczy a dioda od pdc miga..i nie dziala..co to???
Jasna sprawa > jeden lub więcej czujników do wymiany. Po kolei odpinaj czujniki i będziesz znał winowajce. Być może czujnik jest zarysowany i wystarczy go przepoloerować
Witam.
Miałem to samo. Pojechałem do ASO na Czerniakowsk± (zawsze tam jeżdżę :-) ) - sprawdzili na kompie, który czujnik padł, wymienili co trzeba i jest OK. Koszt był niewielki.
Pozdrawiam.
Wystarczy dotkn±ć lekko każdy czujnik i wyłapiesz ktory jest padnięty bedziesz czuł takie drganie , tykanie jest to do wyczucia oczywi¶cie przy właczonym pdc ;-) i jak jest jeden czujnik padniety to nie działa wogole PDC taki sam problem mam ja i musze wymienic przedni czujnik jeden
ok dzieki wielkie..hmmm chyba sie za to zabiore..ile taki czujnik kosztuje.. :?:
W serwisie ok. 280 zet.Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
a na ebay w granicach do 35 euro..
wiesz jak sie to wymienia..? trzeba ta listwe zdjac?
Koszt uzywki to ok 100 zł. Wystarczy wyjac listwe w ktorej siedzi czujka :-D
mam identyczny problem, tyle ze kazda czujka dziala, poprostu sluchac takie dziwne dzwiki jak tykanie gdy zbilzam reke, tyle cze kazda dziala a PDC piszczy i miga, niewiem co jest
czy kto¶ wie gdzie znajduje się jaki¶ sterownik czy cos takiego od PDC,
mi całkowicie padło, a na kompie nic nie widać :(
Padajace czujniki PDC to chyba czesta usterka, w kolejnym E38 mam ten sam problem.
Tyle ze teraz wymieniłem 2 czujniki ktore wogole nie dzialaly - na poczatku bylo OK ale jak popada deszcz to zaczyna mi pokazywac bzdury i po chwili sie wylacza (piszczy i miga).
Działanie czujnika da sie sprawdzic w prosty sposób - jesli działa to lekko "tyka".
Gorsza sprawa jesli jakis czujnik dziala nieprawidlowo - chyba bede musial kupic kolejny i podmieniac kolejno.
Co do odpinania kolejnych czujnikow i sprawdzania czy dziala to sie nie zgodze - jesli nie ma jakiegos czujnika to cały system nie działa.
zgadzam sie - odpinanie czujników po kolei nic nie da bo system nie działa czasmai jest tak ,że po rozł±czeniu akumulatora system zaczyna działać ale i tak na chwile jak się uda na wyczucie trafić który jest padnięty to dobrze - najwyżej w serwisie dokładnie powiedz± który padł - ja znalazłem czujnik za 120 zeta na allegro i nie mam od 6 miechow żadnego problemu z pdc co do wymiany to ¶ci±gasz listwę bo one s± powklejane
Cytat:
Zamieszczone przez budek
Poszukaj w bagażniku... zdaje się tam gdzie zmieniarka, navi itd. tam to powinno być..