-
RARYTAS SKANY Z KATALOGÓW
-
Najlepszy jest ten artykuł o e32 i tekst "Każdy z tych samochodów kosztuje tyle,co letni apartament nad Bałtykiem,bungalow na białych plażach Costa del Sol czy wiejska chata w Alpach francuskich" ;)
-
najlepsze jest to, że teksty nie są z "kapelusza" tylko tak te auta były spostrzegane w danym okresie :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez marek1132
Najlepszy jest ten artykuł o e32 i tekst "Każdy z tych samochodów kosztuje tyle,co letni apartament nad Bałtykiem,bungalow na białych plażach Costa del Sol czy wiejska chata w Alpach francuskich" ;)
A jak właściwiej miał autor określić najlepsze auto w danym okresie, o którym mógł co najwyżej sobie pomarzyć ;D
Mi się uwaga bardzo podoba, tym bardziej jak sobie przypomne jak sprawdzałem ile moje e32 było warte te 15/16 lat temu...
-
Cytat:
Zamieszczone przez marek1132
Wiele sie nie zmienilo:
http://www.bmw.pl/pdf/cenniki/BMW_ce...01.04.2009.pdf
:D
Pamietam jak w tych czasach sasiad mial nowke e32 i e34. Obie czarne. Eh jak one pieknie wygladaly u niego na ogrodku. Mialem moze 6-7 lat i do dzis pamietam jak sie slepilem na nie. I tak to przez sasiada zostal sentyment do BMW ;)
Edit: Mi najbardziej rzuca sie doplata do 540 od 530: 13000 marek czyli ok 26000zl a dzisiaj za 12-13000zl juz kupi sie ladna e34 540 :P
-
Właśnie trafił w sedno dlatego ten tekst przytoczyłem.W tych czasach za nowego malucha można było kupić dużą działkę budowlaną a za e32 m.in. to co jest w tym artykule.
-
A ja bym powiedział, że nic się nie zmieniło :D
Nowe F01 w maksymalnym pakiecie przekracza 700tys PLN :D więc wszystko co w tym tekście jest zawarte jest prawdziwe i ponadczasowe ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Nowe F01 w maksymalnym pakiecie przekracza 700tys PLN :D więc wszystko co w tym tekście jest zawarte jest prawdziwe i ponadczasowe ;)
?? Jakie 700 tyś ?? Co ty opowiadasz !! Bez wyposażenia chyba za takie pieniądze chcesz kupić - Zadzwoń do salonu zapytaj, a nie zgadujesz ....
-
Panowie 750iL kosztuje 420 000 zł. Do tego dokładasz ewentualnie jakieś wyposażenie. Proponuje sobie przejrzeć choćby to
a nie na pałe rzucać kwoty :)
Pofatygowałem się i podsumowałem to co da się w najdroższej wersji dołożyć do 750iL. Czyli najdroższe skóry, koła, drewna itp. Wyszło ok 377 tyś zł :shock:
Krótkie podsumowanie - 750iL plus jakiś wypasik wychodzi ok 797 000 zł :D Być może któreś opcje się wykluczają to wyjdzie może troche mniej. Nie wczytywałem się aż tak szczegółowo. Tak czy siak cena zaporowa ;D
-
Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Panowie 750iL kosztuje 420 000 zł. Do tego dokładasz ewentualnie jakieś wyposażenie. Proponuje sobie przejrzeć choćby to
a nie na pałe rzucać kwoty :)
Pofatygowałem się i podsumowałem to co da się w najdroższej wersji dołożyć do 750iL. Czyli najdroższe skóry, koła, drewna itp. Wyszło ok 377 tyś zł :shock:
Krótkie podsumowanie - 750iL plus jakiś wypasik wychodzi ok 797 000 zł :D Być może któreś opcje się wykluczają to wyjdzie może troche mniej. Nie wczytywałem się aż tak szczegółowo. Tak czy siak cena zaporowa ;D
Tak czy siak na pewno da się jeszcze coś wyszukać:> Pod bańke da się na pewno dojść :)
Nie wierzę ,że się nie da przekroczyć bańki - ostatnio u nas poszła S-klasa ... za 1.2 mln zł ...
-
Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
Cytat:
Zamieszczone przez coboss
?? Jakie 700 tyś ?? Co ty opowiadasz !! Bez wyposażenia chyba za takie pieniądze chcesz kupić - Zadzwoń do salonu zapytaj, a nie zgadujesz ....
W TV oglądałem podawali cenę za model testowy ok 760tys zł no i fakt koleś mówił, że to nie jest wszystko co można w nią włożyć. Też sądzę, że lekko można przekroczyć milion zł :)
-
Pewnie że można.
Z pół roku temu bawiłem się kalkulatorem na stronce "bmw", na modelu e65 730ia.
Cene wywoławczą miałem 307tys. (za golasa :D ).... tu jak pisze Damias - sporo jest pakietów wykluczających się, ale wkładając to co uznałem za realnie co by mnie ucieszyło (spoto rzeczy pominąłem, to cena podskoczyła mi do {bodajrze} 532tys zł....a wcale nie brałem najdroższych pakietów (choćby skór/felg/ ect.).
Także moim zdaniem (choć teraz nie sprawdzam...) dobic 1mln. zł za f01 to raczej żaden problem - pytanie ilu zechce ot tak wydać taką kasę na auto :roll:
-
Ale żeście się uparli na ten milion za f01. Za co chcecie tyle zapłacić? Bierze się najdroższą wersję (750iL) do tego wszystko co jest najdroższe w dodatkach i wychodzi niecałe 800tyś. Co jeszcze chcecie dokupić za ponad 200tyś? Czy milion za auto to jakiś wyznacznik że się tak na to uwzieliście?
-
Wlasnie sie pokazaly 760li opancerzone to za taka pewnie ze 2 banki trza dac
-
Mówimy o cenach f01 dostępnch dla każdego a opancorzone nie jest dla każdego ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez mario7
Wlasnie sie pokazaly 760li opancerzone to za taka pewnie ze 2 banki trza dac
Pewnie tak :) za 3 lata za używaną ;)
-
Kłopot jest taki, że nie sprzedaje się na wolnym rynku pancerek. Przynajmniej aktualnych modeli - jest to zawarte w umowie kupna pancerki.
Niedawno chyba Krzychu 7ka podrzucił link z pancerkami i to dopiero E32, E38 tez ponoć można już kupić, ale na F03 bym nie liczył - nawet za 3 lata. Swoja drogą to pełna pancerka (protection) kosztuje więcej niż 2 bańki i za 3 lata również będzie więcej warta niż owe 2 mln.
Ciekawe czy w naszym kraju kupi ktoś pełną pancerkę :P Jeden z bogaczy naszego kraju sprzedał E38 protection (zgodnie z umową poszła do Niemiec) i zakupił F02, ale zwykła 740... Kryzys w kraju??0
I ja szukałem ogólnodostępnego samochodu F01/02 i jakoś nie mogę dobić do 1 mln. PLN więc nie wiem jakie Wy macie cenniki. Ja bazowałem na stronie www.bmw.pl
-
Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
.....
I ja szukałem ogólnodostępnego samochodu F01/02 i jakoś nie mogę dobić do 1 mln. PLN więc nie wiem jakie Wy macie cenniki. Ja bazowałem na stronie
www.bmw.pl
Co ciekawe, niektóre doposażenia są znacznie tańsze do F01/02 niż były do poprzedniego modelu E65....
-
Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
...Co ciekawe, niektóre doposażenia są znacznie tańsze do F01/02 niż były do poprzedniego modelu E65....
Zgadza się :cool:
-
Ja mam już nowe niemieckie cenniki na wrzesień z 760 (nowa v12 :D ) i cena podstawowa 144800 Euro. Czyli ponad 600 tys zł. Na pewno individual ponad 1mln wyjdzie