Prosze o jakis schemat gdzie znajduja sie elektozawory w 740d. Pozdrawiam
Wersja do druku
Prosze o jakis schemat gdzie znajduja sie elektozawory w 740d. Pozdrawiam
Tu jest rysunek poglądowy, a zawory są na ścianie grodziowej.
Ale jak otworze maske po prawej czy po lewej? Cos trzeba sciagnac zeby je zobaczyc?
Zawory będą widoczne, ale naprawdę trzeba się pochylić i to głęboko. Są po stronie kierowcy - dojdziesz po wężach wodnych :D
Wymiana dość trudna 8/
Znalazlem je trzeba bylo odkrecic jeden plastik, rzeczywiscie dojscie jest fatalne. Przychodzi do nich jeden maly wtyk. Jaki jest sposob na ich rozruszanie? popukac? poruszac wtykiem? na odpalonym czy na zgaszonym? Pozdrawiam
Jedyny jaki znam na 100% skuteczny to wymiana na nowe. Niestety stukanie czy czyszczenie nie pomaga na długo ;(Cytat:
Zamieszczone przez blitz
To wiem ale chodzi mi zeby cos na dana chwile zaradzic. Ogolnie nie mam duzego problemu bo tylko od kierowcy na szybe wieje cieple reszta ok.
Jak chcesz zaradzic na chwilę, to zaślep sobie wąż wodny. Wiać ciepłem nie będzie, a dość szybko wóz zmusi Cie do wymiany zaworów
Inna opcja na chwilę, to ustawienie nawiewu manualnie "na twarz" a szyba nie będzie tak strasznie grzana
Reasumując - wymianka Cie nie ominie :/
Jak nie ustawie na szybe to na nia nie wieje. Dalej nie wiem jak to zreanimowac :)
W reanimacji nie pomogę. Nigdy na dłuższą metę nie udało mi się naprawić :/ Przykro mi
Może inni userzy pomogą?
A na krotsza? ;)
zakupić orginal niestety .... ja wymieniałem wcześniej naprawiałem i skończyło sie na naprawie takiej ze w austri 1000km od domu mi zaczęło nimi mocno ciec....
wiec ja polecam wymianę niecałe 1000zl
Potwierdzam bardzo ciężko kupić używane dobre mnie udało się dopiero za 3-cim razem pierwsze dwa razy kupowałem na pałę i oczywiście kicha potem rozbierałem przy sprzedającym i jeżeli cewki nie są pognite i uszczelki nie sparciałe można brać w sumie kosztowało mnie to 260zł dwie pierwsze po 100zł i ostatnia dobra 60zł i można powiedzieć że miałem fart, pozdrawiam.
Poczekaj jeszcze 2 tygodnie i będziesz mógł sprzedawać bilety do sauny ;DCytat:
Zamieszczone przez blitz
Ja chyba dzisiaj się wezmę za wymianę swoich bo już mam :)
Dobra juz zrobione wszystko :P
Mam pytanie odnośnie tematu elektrozaworów, gdzie znajduje się dodatkowa pompa wody (element numer 2) do nich? I czy trudno jest się do niej dostać. INPA wywala mi błąd przy klimatyzacji - Auxiliarity water pump cośtam. Myślałem, że to tradycyjnie problem z elektrozaworami(cały czas wieje gorące na nogi i z dolnych nawiewów), ale skoro diagnostyka pokazuje dodatkową pompę wody przy klimie więc to chyba to będzie. I jeszcze jedno pytanie jak z płynem chłodzącym, w trakcie wymiany. Czy trzeba spuszczać, czy ilość która wycieknie z węży będzie na tyle niewielka że nie należy się nią przejmować?
hmmm jedyne co tam siedzi dodatkowe to chyba tylko w webasto ale niech potwierdzą to Ci co grzebali przy tym i wiedzą na pewno.
W załączonym linku masz pozycję 1 - to jest zintegrowany element zaworów i pompy wodnej. Pompa jesr pod tymi zaworami. Co do strat w płynie przy wymianie - ja musiałem dolać około 2 litrów (725 TDS). Oczywiście operacja wykonywana na zimnym silniku.
u mnie dużo mniej, przy wymianie elektrozaworów wyleciało może z 300ml a na pewno nie więcej jak pół litra :) oczywiście trochę się postarałem aby wężyki były możliwie jak najwyżej po ściągnięciu z zaworów.
Silnik 3.0d
Odświeżę temat, gdyż również pojawił mi się błąd "45 auxiliary water pump". Ja mam takie elektrozawory : http://allegro.pl/bmw-e38-740-v8-ele...300143012.html z dwiema wtyczkami u góry. Na alledrogo jest sporo elektrozaworów gdzie jedna wtyczka idzie bezpośrednio do pompy. Czy taki zestaw da się zaadoptować do mnie ? Czy raczej muszę szukać takich z wtyczkami u góry ?
Sorry, ale skąd Wy oryginały bierzecie w takich cenach?! Teraz to wołają 1600-1800zł za coś takiego gdzie bym nie spojrzał... : / Trochę wysoka cena za przywrócenie prawidłowego działania nawiewu...
Tak wygląda dwuwtyczkowy montowany do 03/1996:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=222
Tak wygląda jednowtyczkowy montowany od 03/1996:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAA&dur=192
Ale nie wiem czy da się zaadaptować.
Dziś przyjrzałem się jak to jest u mnie dokładnie. Więc ta druga wtyczka to jest gniazdo, które jest poprowadzone z pompki po prostu do góry. Tak jak w pierwszym linku który zamieściłeś "neonunit". Pompka z drugiego linka ma już gniazdo wbudowane we własnej obudowie. Domyślam się, że jeśli moja wtyczka będzie pasować to nie powinno być problemów z działaniem takiego zestawu, może się mylę ? Na obecną chwilę czekam na przesyłkę i za wymianę zabiorę się dopiero w przyszłym tygodniu. Zdam relację czy wszystko pasowało i co najważniejsze czy będzie działać -:) o ile używka będzie ok.
Zrób jak możesz skromną fotorelację, ciekaw jestem jak się do tego w ogóle zabrać.