http://moto.allegro.pl/item683580361..._p_gazowe.html
Witam czy takie amory bedą dobre do E38. Musze wymienic bo przód mam 45% wynik dostateczny:/. Wiem ze to tani zamiennik ale czy moze byc?
Wersja do druku
http://moto.allegro.pl/item683580361..._p_gazowe.html
Witam czy takie amory bedą dobre do E38. Musze wymienic bo przód mam 45% wynik dostateczny:/. Wiem ze to tani zamiennik ale czy moze byc?
Nie ma co kombinować, kup SACHS, a będziesz zadowolony.
Mam coś podobnego z przodu ( nie z własnej woli a efektem mixu ) :) Moja recenzja .... idź w pizdu z tym szajsem dołóż troszkę i kup cokolwiek normalnego .
ja mam takie z tylu, popieram neufa, choc to co mial neuf tez wywalilo mi po 3-4 miesiacach,
Wtedy miałeś ponad 2 letnie Monroe ....Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
chyba sie jednak was posłucham i dołożę do czegoś "normalnego" najpierw muszę uporać sie z silnikiem mam dosyć już tej 7 :/ ( po rozgrzaniu gdy pojeżdżę z 15 minut traci moc i troszkę go trzęsie jakby nie palił na wszystkie gary ale na zimnym jest oki już sam nie wiem) a kupiłem ją 3 tyg temu
Cierpliwosci.. ja kupilem swoja jakies 2tyg temu mialem wymienic tylko skrzynie biegow a jeszcze nia nie jezdzilem bo jest w trakcie remontu silnika ;)Cytat:
Zamieszczone przez dealer25
Te ostatnie posty utwierdziły mnie w opinii, że warto dać znacznie więcej za zadbany i sprawny egzemplarz niz kupić taniej z wielką niewiadomą przyszłych napraw. Też kupiłem 3 tygodnie temu wymieniłem tylne wahacze i delektuje się jazdą.
U mnie są bilsteiny , twarde jak h... ale jak się drogi trzyma :-)
Ja raz tylko założyłem Bilsteina do Omegi... nigdy więcej! Czy się drogi trzymają? powiedzmy... to nowy amor. Ale twarde są jak chol... jak ktoś lubi z limy robić golfa to niech zakłada :D
Panowie Bilstein ma kilka wersji twardości do danego modelu auta więc nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka. :/
I po co to kasujesz? Nie rób ze mnie głupka!
Czy chcesz zasugerować, że wszyscy są bezmyślni ??Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Ja ma bilstein b4 + felgi 20 jak dla mnie jest super , po mieście i tak nie śmigam 100 a na trasie miodzio.
Dla mnie bilsteiny są za twarde, auto rzeczywiście trzyma się asfaltu jak przyklejone ale niezbyt mi to leży, w przyszłym sezonie wiosna- lato na pewno zrobię zamianę na sachsa.
W moim aucie mam SACHS-a. Jest tak jak być powinno. Na felgach 18" z oponami w rozmiarze przewidzianym przez producenta wszystko działa tak jak należy. Auto jest komfortowe, ale w zakrętach wykazuje wystarczający poziom sztywności przy trochę wyższej prędkości.
odgrzebie stary temat.
Ostatnio byłem w warsztacie i mechanior stwierdził, że powoli muszę się szykować do wymiany amortyzatorów przednich. Podpytałem go ile zabawa kosztuje ze zmianą na nowe Sachs-y lub Bilstein-y, a on na to, że po wymianie na takowe (nie oryginalne, które podobno kosztuję ok. 1200PLN sztuka) auto będzie stało wyżej, a poza tym komfort już nie będzie taki sam.
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale może się mylę.
Co o tym Panowie sądzicie?
Bzdura...Cytat:
Zamieszczone przez jarogmur
Jak kolega wyżej, totalna bzdura. Przecież oryginalnie wstawiane były Sachsy. A to że auto będzie stało troszkę wyżej to chyba normalne przy nowych amorach.
Jeśli chodzi o Bilsteiny to faktycznie auto wyżej na nich stoi i jest to potwierdzone.
Ja miałem B6 i auto stało dużo wyżej. Są one też twardsze niż seryjne.
Dzięki za podpowiedzi. Tak jak myślałem jakaś ściema. W moim przypadku raczej będę wstawiał Sachs-y. Komfort ponad wszystko!