Witam drodzy klubowicze;D
Zastanawiam sie nad sloneczkami, ale jestem ciekaw jakby wygladaly bez obnizania auta, czy ma ktos fotki takiego zestawienia? Bardzo bym prosil o odpowiedz
Wersja do druku
Witam drodzy klubowicze;D
Zastanawiam sie nad sloneczkami, ale jestem ciekaw jakby wygladaly bez obnizania auta, czy ma ktos fotki takiego zestawienia? Bardzo bym prosil o odpowiedz
Już takie auto widziałem i powiem, że wygląda bardzo dobrze.
Polecam, załóż sobie a jak nie będzie Ci się podobało, to albo obniżysz, albo sprzedasz słonka. Te koła na pewno pójdą ;)
witamCytat:
Zamieszczone przez bigger
tutaj masz dwie fotki na których widać różnicę miedzy 19" słoneczkami na zawiasie -50mm a 19" słoneczkami na ORI zawieszeniu
http://www.fubu.jawnet.pl/slaski/sl8.jpg
http://www.fubu.jawnet.pl/slaski/sl10.jpg
Pozdrawiam
Myslę że prędzej kolega obniży chociaż przód :evil: Kwestia czasu ;DCytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Drażnicie mnie z tym obniżaniem :P chętnie bym ją położył ale niestety mi się zdarza jeździć w dziwne miejsca a po obniżeniu mógłbym o tym zapomnieć, że wjadę w wiele mało dostępnych miejsc :/
słoneczka świetnie pasują do tego auta :) a jak dojdzie lekka bleba wygląda świetnie/ale niestety tak jak napisał coboss z naszymi drogami nie jest zaciekaw :/
Fubu, Ty masz glebe tylko na przodzie?
nie, przód i tył -50mmCytat:
hardkor :D jak dziury, przelamania w drogach, kamienie, jak komfort? Ale tak szczerze ;] P.S Kiedy bd w polsce?
jeżeli chodzi o jazdę po Polsce ? TRAGEDIA ! .... nigdy w życiu nie zrobiłbym tego gdybym miał jezdzić po PL ... ale tutaj , inna bajka + komfortCytat:
w polsce nie prędko :) .... MOŻE dopiero w grudniu :)
Zaznaczam ze u mnie sa inne opony niz u kolegi FUBU ja mam nizszy profil niz zaleca BMW wiec tez troszke inaczej to wyglada. A tak przy okazji to moje sloneczka sa na sprzedaz wiec jesli kolega poszukujacy ich jest zainteresowany to prosze o PW.
Obstawiam że Ty masz dobry rozmiar do E38 a FuBu ma rozmiar z E65 ;) , który oczywiście jest dopuszczalny w E38Cytat:
Zamieszczone przez kri100s
Dokladnie chodzilo mi o to ze ja mam rozmiar inny niz w e65 a FUBU ma chyba wlasnie taki jaki tam wystepuje czyli 245/45 i 275/40.Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
dokładnie takie mam rozmiaryCytat:
Zamieszczone przez kri100s
Też mam takie ;) i na tych rozmiarach z e65 komfort jazdy po Polskich drogach jest lepszyCytat:
Zamieszczone przez FuBu
Czarek, a jaki Ty tam masz zawias wrzucony?
kri100s - moze kiedys jakis maly spocik, dzieli nas tylko 50 km A4'ka;p
Miałem ostatnio na aucie słoneczka ... Z tyłu mam -40 AP i rany niepozaginane w błotnikach , Oponka z tyłu 275/40r19 ... I na mocniejszych wybiciach oponka oznaczyła się o tylne nadkola ... Z przodu siedzi - 60 i nie było z oponką 245/45 r19 problemów .
Również mam ten rozmiar w słoneczkach i szczerze mówiąc nigdy bym nie przypuszczał, że na słoneczkach może być komfortowoCytat:
Zamieszczone przez -czarek-
A tu jest kilka zdjęć jak iL-oszka wygląda na słoneczkach z seryjnym zawiazem :
http://img107.imageshack.us/gal.php?g=p1012480.jpg
Neuf , to dziwne troche bo u mnie na słoneczkach 275/40/19 i -50mm H&R oponka nawet nie "wąchnie" nadkola, nawet przy powrocie z PL przy 300KG :faint: bagażu , nic nie dotykało ani nie tarło :)Cytat:
Zamieszczone przez Neuf
powiem wam ze to naprawde ciekawe
jednym obciera innym nie
i ja wiem czemu ;D
mialem podobnie tyle ze felgi 20" ale ten sam rozmiar z tylu co sloneczka 10J ET24 i delikatnie na poczatku tylko troszke obcieralo.. ale tyci tyci.. potem juz nie.. a zawias mialem 35mm
mysle ze tutaj nie chodzi o felgi i ich szerokosc..
a o opony..
kazda opona ma inaczej sbudowane boki..
w moim przypadku to byla michelin primac.. i troszke rant opony sie "dotarl" w waszym przypadku moze byc podobnie..
ale.. moze sie myle :sad:
Nie Krzychu - nie mylisz sięCytat:
Zamieszczone przez 7ka
Tak właśnie jest.
Pomimo że szerokość opony i wysokość będzie jednakowa w różnych oponkach, to opony się różnią. Mierzyłem niedawno i nawet szerokość 235 w Michelin i Bridgestone są różne (!)
Dlatego właśnie jednym obciera a innym nie. Jest po prostu ciasno
Pomijam oczywiście samochody "z przeszłością" ;)
stałem się szczęśliwym posiadaczem słoneczek:D:D:D i mam pytanie ponieważ wstawione są tam opony 255/35/19 i z tyłu fajnie fele mi się dopasowały do nadkola, lecz z przodu jest spora luka między oponą a nadkolem czy jak obniżyłbym tylko przód to nie będzie to jakoś śmiesznie wyglądało? obniżając o -35mm będzie się to już fajnie prezentowało? czy lepiej kupić oponki z innym profilem i wtedy dopasują się do nadkola?
Ja bym stawiał na obniżenie, wizualnie będzie OK a i prowadzenie Ci się polepszy.
ale sam przód tylko czy razem z tyłem?
Witam
Ja mam oryginalny zawias co prawda auto jest wersją US ale wydaje mi sie że nie ma różnicy pomiędzy US a EU w wysokosci zawieszenia.
Zestawienie z E65
Załącznik 4372