A co sądzicie o tej? Trochę chyba cena za wysoka?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8673700
Wersja do druku
A co sądzicie o tej? Trochę chyba cena za wysoka?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8673700
Kolego co zdąrzyłem zauwazyc to jest to naprawde indywidual+ pakiet chrom napewno,piekna skóra itd.cena hm,mogła by byc niższa, ale jesli stan prefekt,to co teraz zapłacisz zaoszczędzisz na mechanikach w przyszłości. ;)
Piękne wnętrze... Bardzo podoba mi się skóra i podsufitka. Bywają różne Individuale, ten zdecydowanie należy do ciekawszych (tzn. bardziej indywidualnych).
Co do ceny... Nie jest niska, zważywszy że E38 z pierwszych wypustów można trafić za kilkanaście tysia (inna rzecz że to już często trupy). Z drugiej strony nie jest astronomiczna - sam dałem podobnie, a w Niemczech spokojnie znajdziesz droższe i to dużo. Generalnie za nietypowe, przyciągające oko opcje się niestety płaci.
Moja rekomendacja - jeżeli nie jest całkowicie poza Twoim założonym budżetem - to na pewno dokładnie bym obadał ten egzemplarz i poważnie rozważył. Na wszystkich spotach/zlotach miałbyś gwarantowaną publiczność... ;D
Ponadto pewnie da radę coś tam urwać z ceny - klienci się nie biją o te auta.
Pięęęękna :D
A cena.... normalna :)
Rozpoznając z fotek:
Auto jest piękne, a cena normalna - jak na mnie to nie za wysoka.
A swoja droga to ile chciałbyś za takiego indywiduala w tym roczniku ?
szczególnie jeśli stan techniczno-użytkowy jest lepszy niż fiata w salonie ;D
Autko malina :D Swoją drogą Damias zobacz jak pięknie można kombinować z naszymi niebieskimi welurami na podłodze ;) :cool:
A moje zdanie jest odmienne :D Mi sie kompletnie ten kolor skóry nie podoba :razz: Czarek sorry ale ni ch.. nie wsadziłbym czegoś takiego do naszych niebieskich wnętrz :D
Nawet sie do niej przymierzałem ale jak podjechałem do komisu to był juz zamknięty. Z zewnątrz z 3 metrów wygląda ok.
Cena niestety się wiele nie zmieni. Gość nie bardzo skłonny do negocjacji.
Samochód nie wygląda źle, lakier się dobrze prezentuje,
zapewne to zasługa polerki.
Nie ma danych co do przebiegu.
Należy założyć ok. 300 tyś, co chce zataić na wstępie sprzedający,
bo jak wiadomo ta liczba powoduje brak sprzedaży :D
I mnie też się takie wnętrze nie podoba.
Jestem zwolennikiem czarnej skóry ;)
Wg mnie cena przesadzona trochę, no chyba że jest przebieg prawdziwy 160 tyś, to ok.
Mnie również się kolor skóry nie podoba i jeszcze ta ruda wstawka w kierownicy normalnie wieś :razz: Ponadto skóra na siedzeniach co widać na zdjęciach nie wygląda raczej na ten przebieg tylko na ponad 300 k Jak dla mnie cena kosmos za e38 nawet tak wyposażone. No ale jednemu się podoba drugiemu nie musi.
Volumax, cena tylko w Polsce wydaje się "kosmos" - bo tutaj E38 praktycznie kończą się na 40 tysiącach. Tylko nikt nie patrzy, że większość z nich to po prostu trupy i/lub golasy pod względem wyposażenia. :razz:Cytat:
Zamieszczone przez Volumax
50 tysi - to (jak łatwo policzyć) końcowy koszt w Polsce auta - które w DE zostało kupione za ok. 9,000 EUR.
Tymczasem na tamtejszym rynku bez trudu znajdziesz perełki za 12,000-15,000 EUR. Przykład pierwszy z brzegu -> [KLIK]. Takie auto ze sprowadzeniem wyszłoby pewnie gdzieś w rejonach polskiego E65. Czy warto? Na to każdy sam musi sobie odpowiedzieć, moim zdaniem za pięknego Individuala czy Alpinę B12 - zdecydowanie TAK! :cool:
Wieś?? :roll: Przecież to oryginał i duża rzadkość - więc już z tego powodu ciekawe. Inna rzecz czy chcielibyśmy taki kolor w aucie, tu sam mam mieszane uczucia.Cytat:
Zamieszczone przez Volumax
Niezupełnie to taki oryginał. To extra wyposażenie audio-video obecny właściciel sam wstawiał - przynajmniej tak zrozumiałem z tego co opowiadał.
Michał i co z tego że rzadkość. Mnie się to nie podoba i już :) Nie obraź się ale bardziej mi się twoja podoba. :D Osobiście nie dałbym tyle kasy za tego rudzielca
Spoko ;) Brązowe skóry to rzecz gustu, mogą się podobać lub nie. Ja mam takie zboczenie, że interesują mnie wszystkie ciekawe/nietypowe opcje w E38.
Bardziej jednak chciałem podkreślić kwestię tych cen. Grube E38 z rzadkim wypasem naprawdę może kosztować tyle, że ludziom w Polsce nie mieści się to w głowach. Alpiny B12 potrafią chodzić po 20,000+ EUR - a to przecież wciąż "tylko" E38... :cool:
Polać mu :DCytat:
Zamieszczone przez michal_5000
michal_5000 bardzo mądrze prawisz :) zgadzam się z Tobą w 100 %
Mam wrażenie, że to auto stało jakiś rok, półtora temu na allegro dłuższy czas i to u innego właściela.
też miałem takie wrażenie. O ile dobrze pamiętam gdzieś pod Lublinem. Na fotce z niezbyt reprezentacyjnymi chałupkami w rogu był uwidoczniony PITBUL... ale to tylko taka migawka w głowie i nie jestem pewny.Cytat:
Zamieszczone przez WojtekE_32
Cena spadła do 47 900.
Po 1 to Pitbull a po drugie co ma piernik do wiatraka?? Czy to ze ktos ma Pitbulla to juz musi byc jakis degenerat? Albo to wyznacznik zlotej raczki skladajacego z 4 jedno auto?? Sorry ale w ogole nie zrozumialem co to mialo wniesc do tematu a jedynie podnioslo mi cisnienie :razz: Jakby w rogu stal ratlerek to by bylo git? 8/Cytat:
Zamieszczone przez Ponar
Po 1 to nie zauważyłem, żeby ktos tu o kimś mówił degenerat, czy coś w tym stylu. To Ty kolego użyłeś tego słowa.. :faint: i wyrażenie "złota rączka składający z 4 jedno auto" również należy do Ciebie. Koledzy tylko przedstawili to, co widzieli na fotkach kiedyś. Ciekawe dlaczego Ciebie to tak dotknęło..?Cytat:
Zamieszczone przez wnukus
Swoją drogą to ja mam wyrobione zdanie o ludziach, którzy kupują sobie takie psy... :razz: A autko malina.. chętnie przyjrzałbym się mu z bliska :D
Na marginesie głównego wątku - mówicie koledzy raczej o Amstaffach (American Staffordshire Terrier). Bo Pitbulla w czystej postaci to raczej w Polsce nie spotkacie. No chyba że ktoś sobie z USA sprowadził.
Polecam poczytać czym się różni jedno od drugiego ;)
to teraz ja powinienem załapać focha :what:Cytat:
Ad. Michał. Są w Polsce hodowle Pitbulli i to rednose'ów nawet
http://www.pitbulle.gower.pl/reprod.htm
No ciekawe... Jak widzę, ta hodowla jest pod skrzydłami PKPR i IDBA. "Za moich czasów" nie było jeszcze tych organizacji ;DCytat:
Zamieszczone przez positiv
Jednak na szybko sprawdziłem - IDBA jest stowarzyszona z ADBA, a więc faktycznie - o psie z takim rodowodem można powiedzieć, że jest to American Pit Bull Terrier.
Z tym PKPR to już dla mnie niejasne - niby są stowarzyszeni z UKC (który uznaje pitbulla) - ale z drugiej strony także z FCI (która nigdy tej rasy nie uznawała, podobnie jak Związek Kynologiczny w Polsce - w zamian mieli wzorzec amstaffa)... :roll:
PS. że rednose to akurat bez znaczenia - umaszczenie jak każde inne :)
Są na tym forum ludzie z rodowodowymi pitami ;) i są tacy z psami w typie pita (np. ja :D ) i uważam, że myślenie stereotypami dotyczącymi właścicieli tych zwierząt może tu wywołać niepotrzebną dyskusje...
Michał sugerujesz, że np. American Staffordshire Terrier może mieć umaszczenie Rednose? :P Wydaje mi się, że jednak nie jest to umaszczenie jak każde inne ;)
Wiec po kolei:
Fakt nieco zamieszalem czytalem kilka tematow i zle otworzylem strone :oops:
Jednak odpowiedz "Swoją drogą to ja mam wyrobione zdanie o ludziach, którzy kupują sobie takie psy... " mysle ze nie do konca jest na miejscu. W sumie BMW jezdza w sumie sami dresiaze a seria 7 gangsterzy z Wolomina wiec razem z moim psem idealnie dopelniam stereotyp :P
W Polsce jest wiele znakomitow Pitow z bardzo znanych hodowli w Stanach a takze linie hodowlane kontynuowane juz w Polsce. Wiele Astow wywodzi sie z psow rejestrowanych w obu amerykanskich organizacjach (dla niewtajemniczonych rej jako AST i jako PIT zaleznie od zwiazku kynologicznego) jednak ze wzgledow formalnych (Polski Zw Kynologiczny nie uznaje Pita jako rasy) w Polsce sa uznawane tylko jako Asty.
Opinia o tych psach glownie polega na powtarzaniu zabobonow spowodowanych przez idiotow kupujacych takie psy zeby sie dowartosciowac, przy okazji zazwyczaj takie osoby kupuja psa na targu za 200 ktory z Pita czy Asta nie ma nic. Polecam spotkac sie z ludzmi dla ktorych posiadanie takiego psa to nie szpan a pasja - z hodowcami, ludzmi uprawiajacymi z nimi sport itp. Moj psiak bedzie wystawiany, znam wielu hodowcow i ich psow i nie sadze aby byli to ludzie z tzw marginesu a ich psy nie przejawiaja zadnej agresji ze wzgledu na dobor reproduktorow oraz konsekwentne wychowanie.
Sorki za wywod ale bardzo dobrze znam te rasy a wiekszosc ludzi przedstawiajacych Pity jako zabojcy itp nie odroznia Pita od Asta ( juz nie mowie o ludziach mowiacych o Bullterierach czy Staffikach per Pitbull :razz: ) i ich wiedza opiera sie na danych z faktu.
Jesli ktos chce poznac prawdziwa nature psow mordercow zapraszam na jakis malopolski spocik. Ja a mysle ze Wiktor i Tiron rowniez chetnie obala mit psa mordercy o czym uczestnicy naszych spotow juz sie przekonali ;)
Z tego co odgrzebuję w meandrach pamięci (+ sądząc po Twoim pytaniu) - amstaff w świetle wzorca FCI nie może mieć tego umaszczenia.Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Natomiast pitbull w świetle swojego wzorca (wg organizacji które uznają tą rasę) raczej może być rednose. Zatem - podtrzymuję, że dla tej rasy jest to po prostu jedno z dozwolonych umaszczeń. Być może lubiane bardziej niż inne.
A w ogóle to straszliwy offtop się zrobił, może ktoś z modów oddzieliłby dyskusję o psach i wrzucił do odpowiedniego działu?
Właśnie o to mi chodziło, bo pojawiła się dyskusja czy to pit czy ast i ktoś napisał, że rednose także to wyklucza już tego zwierzaka jako asta ;)Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Hmmmm chyba zgubiliśmy wątek :PCytat:
Zamieszczone przez lvisko
Przecież dyskutujemy o tym aucie i jego właścielu oraz o psie właściciela tego auta co wg niektórych może świadczyć o właścicielu auta także dyskusja dotyczy ściśle tematu ;D ;D ;D ;D
Pitów jest najwięcej w Urzędzie Skarbowym :hah: :hah: :hah: polecam
Wg wzorca AST: "każda maść jednolita, wielokolorowa lub łaciata jest dopuszczalna. Niepożądana jest jednak czarna podpalana, czekoladowa i biała, jeśli biel obejmuje ponad 80 % powierzchni ciała".
Problemem jest bardziej czerwony nochal :)
"Wszelkie odchylenia od powyższego wzorca traktowane są jako wady i oceniane w zależności od ich stopnia:
- trufla nosowa barwy cielistej,"
Ast nie powinien miec innej barwy nosa niz czarna, a na pewno wplywa to na jego oceny wystawowe. Mysle ze faktycznie mozna wydzielic z tego nowy temat ;)
Byłem z Brutem w skarbówce, ich pity się nie chciały bawić, jakaś dziwna rasa ;D
Kolego, strasznie nerwowy jesteś. Czytam swój post i nie znajduje w nim nic co ma znamiona zaczepki słownej ot migawka w pamięci, może nic nie wnosząca co tematu i może wogóle nie do tego auta.Cytat:
Mam nadzieję, że nie przenosisz tego szybko wzrastającego ciśnienia na psy. Sam mam boksera i jest to mój trzeci pies tej rasy - i bardzo lubię psy wszystkich ras.
Jeżdząc BMW trzeba mieć dystans do tego co mówią o właścicielach tych aut i nie reagować alergicznie, że ktoś posądzi nas, że jesteśmy dresiarzami, bandytami itd.