Witam koledzy chcialbym doposazyc moja bunie w telefon org co mi jest potrzebne do tego prosze napiscie z gory dziekuje i pozdrawiam:)
Wersja do druku
Witam koledzy chcialbym doposazyc moja bunie w telefon org co mi jest potrzebne do tego prosze napiscie z gory dziekuje i pozdrawiam:)
Antena jest chyba w szybie wiec nowa szyba, na pewno telefon :P , pod³okietnik, ta magistrala na karte co jest obok zmieniarki po lewej stronie i nie wiem co jeszcze. Ja sie zastanawiam nad do³o¿eniem tego pod³okietnika wielofunkcyjnego z ty³u ale nie wiem czy by to wszystko dzia³a³o
Dzia³a³oby tylko musia³by¶ doprowadziæ odpowiednie wi±zki do wszystkiego no i wymieniæ wszystkie silniczki w fotelu pasa¿era na takie z pamiêci± ;) albo wstawiæ fotel kierowcy z anglika :PCytat:
Zamieszczone przez Supermen
To jak bym mia³ ten ca³y panel w pod³okietniku to jest mo¿liwo¶æ zapamiêtania po³o¿enia fotela pasa¿era? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Moja Pani by skaka³a z rado¶ci bo nie cierpi jak jej kto¶ przestawia ustawienie fotela ;D
Pamiêæ fotela pasa¿era mo¿na niezale¿nie do³o¿yæ :)
A je¶li dobrze pamiêtam ten multimedialny pod³okietnik (tylko raz mia³em przyjemno¶æ takim siê pobawiæ :D ) to tam w³a¶nie jest mo¿liwo¶æ regulacji fotela pasa¿era z przodu razem z pamiêci±, tak¿e trzeba by wymieniæ silniczki razem z prze³±cznikami w fotelu i podpi±æ odpowiedni kabelek ;)
tutaj mo¿esz sobie zobaczyæ ile to pracy: http://www.bimmerboard.com/forums/posts/633686 ;D
:shock: Czemu silniczki trzeba wymieniæ? My¶la³em ¿e wystarczy jakie¶ elektroniczne bajery podok³adaæ. Czym siê te silniczki ró¿ni± od tych które mam normalnie w fotelu pasa¿era?
Hehe to ten pod³okietnik to taka zabawka dla osób siedz±cych z ty³u ¿eby pownerwiaæ pasa¿era z przodu i mu siedzenie poprzestawiaæ
Trzeba wymieniæ, bo te z pamiêci± maj± dodatkowy modu³ (taka czarna skrzyneczka), który pozwala modu³owi pamiêci przesuwaæ fotel na w³a¶ciwe miejsce, normalne silniczki przesuwaj± siê tylko pod wp³ywem napiêcia i pracuj± tak d³ugo jak d³ugo trzyma siê przycisk ;) Mo¿na te¿ do zwyk³ych silniczków dolutowaæ i przykrêciæ sam± t± czarn± skrzyneczke, ale to jeszcze wiêcej roboty tak z ka¿dym siê ceregieliæ ;D najpro¶ciej za³o¿yæ prawy fotel od anglika :PCytat:
Zamieszczone przez Supermen
S³uchaj Wiktora bo dobrze gada. W tylnym pod³okietniku by³a pe³na regulacja fotela pasa¿era wraz z trzema pamiêciami. Nie mo¿na by³o tylko go z tego panela pompowaæ :P. Nie wiem czy w sportsitzach by³a mo¿liwo¶æ wysuwania podudzia, ale w comfortach na pewno mo¿na go by³o ³amaæ. Poza tym w panelu mo¿na te¿ by³o miec telefon, sterowanie radiem, bc i tv, widzia³em te¿ kiedy¶ zapalniczkê. I tu pojawia siê problem, bo mysla³em ¿e mam pe³n± wersje tego pod³okietnika, a tu masz, brakuje mi zapalniczki. Trzeba bêdzie do³o¿yæ ;D
Zastanawia mnie co mia³o na celu w ogóle stworzenie tego panelu. Po co kto¶ z ty³u ma sie bawiæ siedzeniem z przodu? Jaki¶ wysoki prezes w Longu by jeszcze miejsca nie mia³? ;D
Sam sobie odpowiedzia³e¶. Zrobiono to po to, ¿eby prezes móg³ sobie wyci±gn±c kopyta. Dos³ownie. Owszem, long jest na tyle pojemny, ¿e jak z przodu zasi±dzie osoba o wzro¶cie 185-190cm, to z ty³u te¿ bêdzie mia³a full miejsca. Co nie zmienia fakt ¿e prezes to prezes, on tu rz±dzi i jak mu siê zachce, to mo¿e ochroniarza wcisn±æ w deskê.
Ja mam do sprzedania kompletny pod³okietnik z telefonem nokia (oryg. bmw) wszystko sprawne i dzia³a. Gdzie¶ w dziale sprzedam by³o moje og³oszenie.Cytat:
Zamieszczone przez kataniarz