Panowie co myslicie o tym zestawie ? http://www.allegro.pl/item652785954_...e38_x3_x5.html
Myslicie ze warty swojej ceny ?
Wersja do druku
Panowie co myslicie o tym zestawie ? http://www.allegro.pl/item652785954_...e38_x3_x5.html
Myslicie ze warty swojej ceny ?
No przyglądałem się tej aukcji wczoraj i cena niegłupia :|
Dobra rzecz - już kiedyś przerabiałem temat takiej kamery :)
Tylko ciekawe czy ta kamera "Odwróci" obraz na monitorze aby nie było dziwnego widoku gdy skręcasz w lewo ,a kamera inaczej się zachowuje niż człowiek by się spodziewał :)
Wlasnie cena taka ze mozna zaryzykowac mysle. Sam jestem bardzo ciekaw jak sie sprawuje taki bajer.
To jeśli zakupisz to cudo to daj szybko znać :DCytat:
Zamieszczone przez kri100s
Ciekawe czy poszłoby w e65 kiedyś w Germani widziałem zamontowaną między światłami podświetlenia tablicy rej. obraz na monitorze ok to była opcja zamiast PDC
No ciekawa sprawa hmm :)
mi się podoba i to bardzo... ja bym zaryzykował. ale na razie puki co muszę poczekać.
Tez chciałem miec tą kamerę, dlatego że widziałem to nowej S-klasie, ale wydaje mi się, że różnica jest olbrzymia między seryjna kamera, a takim sprzętem:
1. Nie będzie tutaj widac konturów samochodu na tle obrazu z kamery, jeśli nawet będzie widać, to nie odnosi sie on do skrętu kierownicy :(
2.łatwo się brudzi i w sytuacji kiedy by się naprawdę najlepiej spisał- jakieś parkingowe zaspy snieżne, będzie trzeba wyjść i go przetrzeć :razz:
3. Kwestia podłączenia z tego co czytałem, tez nie była taka oczywista i nie działało to tak sprawnie jak seryjna- wyświetlanie sie obrazu w chwili wrzucenia wstecznego.
4. Nie znalazłem informacji o kącie widzenia tej kamerki, ale w S-ce jest ona umiejscowiona w punkcie żarówki nad rejestracją i ma duzy kąt widzenia, efekt jest taki, że jeżeli wyjeżdzasz tyłem z miejsca parkingowe prostopadłego do ulicy i nie widzisz przez szybę czy coś jedzie, to w mercu jesteś w stanie to dostrzec, tutaj raczej zapomnij...
A nie wchodząc w te argumenty, to chłopaki którzy już załozyli podobne kamerki chyba z nich nie korzystają... więc nie są one zbyt praktyczne :/
Jak już mieć taki gadżet, to może lepiej niech będzie to kamera z np 5krotnym zoomem wbudowana pod kątem, i będziesz widział twarze ludzi, którzy stoją za tobą na światłach, po szybkim kursie zdolności nauki czytania z ruchu warg będziesz miał niezłą pompę podczas czekania na zielone ;)
Wlasnie licze na odpowiedzi osob ktorze korzystaja z takich dokladanych kamerek a wiem ze sa tutaj takowi :D
Koledzy, odświerzę kotlecika: czy ktoś z Was posiada kamerę cofania, a jeśli tak, to jak to jest podłączone ? Czy fabrycznie były montowane w E65 ?
To i ja się przyłączę. Zastanawiam się nad tą kamerką. Odwraca obraz. Czy ktoś już może ją zamawiał lub inną tego samego producenta?
ja montowałem podobna nie było otworów nad zatrzaskami ale one nie pasują po otwór pod lampka ,ja zamontowałem po środku między lampkami,działa do dzisiaj prawie rok instrukcja jest na forum w dziale diagnostyka , elektryka ,navi.
No mnie konkretnie chodzi o tą co się montuje po środku między lampeczkami podświetlenia (kamera GT-9702C do serii 7). A ja kto się sprawuje u Ciebie?
ja mam inną ta jest dedykowana do 5 na klamkę do zwalniania klapy.
ja mam taką http://mari.pl/kamery-cofania-bmw-ka...172614#gallery ale musi być w systemie ntsc
Ja dla mnie zbedny gadzet . Mam juz 2 lata taka kamere , zawsze brudna . Czujniki parkowania sprawdzaja sie o wiele bardziej .
Z tego co widzę to ten sam sprzedawca ma taką samą tylko on to źle na aukcji podpisał:)