Hej, ostatnio przy wymianie oleju rozci±³em filtr oleju i znalaz³em tam kilka z³otych opi³ków. Czy to panewka? Auto chodzi wzorowo nic nie puka. Niech wypowie siê kto¶ kto zna ten motor
Wys³ane z mojego RMX3081 przy u¿yciu Tapatalka
Wersja do druku
Hej, ostatnio przy wymianie oleju rozci±³em filtr oleju i znalaz³em tam kilka z³otych opi³ków. Czy to panewka? Auto chodzi wzorowo nic nie puka. Niech wypowie siê kto¶ kto zna ten motor
a nawet jak tak to co zrobisz? rozbierasz silnik? Jest jak jest. Jak nie ma oznak, nie bierz do g³owy.
Sprzedam [emoji1787]
Silnik, to najdro¿sza rzecz w samochodzie. Opi³ków bym nie lekcewa¿y³. Nie wa¿ne jaki silnik. Ustal sobie czym prêdzej termin z mechanikiem. Niech usunie usterkê zanim nie jest za pó¼no. Teraz mo¿e wystarczy wymieniæ panewkê(ki), bez regeneracji wa³u korbowego.
Zrob sobie UOA oleju, wtedy wyjdzie z czego te opi³ki s±.
Powie. Je¶li to panewki to wyjdzie kosmiczny poziom ¿elaza .
https://www.oilclub.pl/index.php?thr...lizy-oleju.96/
Super, dziêki.
Dziêki równie¿ [emoji1320]
Gdyby panewka siê ³uszczy³a co wskazuj± z³ote opi³ki to ju¿ by¶ zauwa¿y³ braki w ci¶nieniu oleju. W m73 to nie ma jak wyst±piæ ale spotka³em ,¿e ³uszcz±ca siê farba z pokryw zaworów np. w m62 ³uszczy siê równie¿ pod korkiem wlewowym i brudzi uszczelkê korka. Oczywi¶cie wpada to do silnika a potem wygl±da jak opi³ki.
Dziêki [emoji1320]póki co je¼dzi tak¿e nie otwieram silnika