dzień dobry , dziękuje za przyjęcie do grupy . Pierwsze w moim życiu BMW ever, 740d Xd chwila przed liftem 2012 rok przebieg 69 tyś dość przyzwoicie wyposażony .
pozdrawiam serdecznie !
Wersja do druku
dzień dobry , dziękuje za przyjęcie do grupy . Pierwsze w moim życiu BMW ever, 740d Xd chwila przed liftem 2012 rok przebieg 69 tyś dość przyzwoicie wyposażony .
pozdrawiam serdecznie !
Witamy na forum, wrzucaj jakieś fotki ;)
Witam na forum.
mam jakiś problem techniczny z wrzuceniem tu zdjęć
Spróbuj skorzystać z tego poradnika ;)
https://7er.pl/showthread.php/20156-...-krok-po-kroku
odnoszę wrażenie ze zdecydowanie łatwiej jest polecieć w kosmos niż zamieścić tu zdjęcia , mnie to przerasta . BTW na forum Skody jest to klik klik i po wszystkim . Może to zależy od marki samochodu czym droższy tym trudniej :-)
Siema.
1. wysoki poziom wyksztalcenia w dziedzinach naukowych
2. doswiadczenie w eksploatacji statkow powietrznych
3. doskonala kondycja fizyczna
4. tysiac godzin lotow jako pilot samolotu odrzutowego
5. wybitne zdrowie i sprawnosc fizyczna
6. znajomosc perfekt angielskiego i rosyjskiego
lub 20mln dolcow.
to sa w duzym streszczeniu wymogi zeby poleciec w kosmos.
moim zdaniem zdecydowanie latwiej jest zamiescic zdjecie na forum niz wybrac sie np. na marsa.
jesli z blizej nie okreslonych powodow przerasta Cie procedura wklejania fot, dobrym pomyslem bedzie zrobic "klik klik" na forum skody i tam zamiescic zdjecia efki jako nastepcy poprzedniego auta a My bez tych widokow jakos bedziemy sobie musieli poradzic.
p.s szczesliwego nowego roku.
Pzdr
Jeśli przerasta Cię tak prozaiczna czynność to mam pewne obawy co do eksploatacji i obsługi F01 ;) Btw, co do "forum Skody", to może to wynikać z zupełnie innego silnika forum oraz wykupionej przestrzeni dyskowej dla forum. Niemniej, korzystając z Tapatalk na telefonie (czy to Android czy iOS), wrzucanie zdjęć jest tak proste jak "klik klik", wiec naprawdę nie rozumiem w czym problem ;)
Jak na pierwsze BMW i pierwszy kontakt z forum to aż chce mi się krzyczeć WITAM ! :-)
Klikam insert image ( z poziomu Mac , nie korzystam z Tapatalk i nie mam pojęcia co to jest co mam nadzieję ze mi nie przeszkodzi w ogarnięciu samej F01 :-) ) w pierwszej wersji podawałem lokalizacje z dysku komp na foto , musiałem zmniejszyć bo info było ze za duży obraz , teraz coś mieli po tej czynności ( po klik wgraj photo ) i nic żadnej informacji o tym co ze zdjęciem . Może to i łatwe ale gdzieś pewnie coś wykonuje źle . Można mnie jeszcze obrzucić błotem i wyśmiać ale czy to przyniesie pozytywny skutek to raczej wątpię :-)
a i dodam taką ciekawostkę że z żadnego postu innych członków nie widzę ani jednego zdjęcia, czasem są linki pod którymi nic nie ma , czy to normalne ? bo na ów wspomnianym forum Skody w poście były widoczne zdjęcia . Proszę zwróć uwagę na mój status " początkujący " :-)
Hej, witaj.
Opisane przez Ciebie czynności sugerują, że bezpośrednio chcesz wrzucić plik z dysku. Tak jak wspomniał Tuczi, to forum nie ma niestety wykupionej przestrzeni dyskowej, dlatego w linku, który podesłał jest opisane krok po kroku jak można wrzucić zdjęcia za pomocą zewnętrznych serwisów hostujących zdjęcia (np. fotosik). Jest to trudniejsze niż "klik klik" ze wspomnianego wcześniej powodu braku przestrzeni dyskowej.
Zdjęcie musi "leżeć" na innym serwisie i w instrukcji jest jak wrzucić link do tego zdjęcia żeby ładnie się wyświetlało.
Łatwiejszą opcją jest Taptalk. Jest to aplikacja na telefony z Androidem (może jest ona też na iOS ale tego niestety nie wiem). I korzystając z tej aplikacji w telefonie będziesz miał faktycznie "klik klik".
PS. Panowie, wyluzujcie, bądźmy dla siebie mili ;) Nie każdy musi być obyty w serwisach hostujących zdjęcia i wszelakimi pojęciami internetowymi ale może być dobrym mechanikiem. I na odwrót. etc. etc. Bez spin ;)
Najprościej dodawać tu zdjęcia korzystając z zewnętrznych hostingów zdjęć jak np. https://identity.flickr.com/
A może my chcemy się pobić :D ?
Btw. @Tuczi przeczytałem instrukcję. Zastanawiam się czy punkty 1-3 są faktycznie obowiązkowe? Ja tej opcji włączonej nie mam (wybrane mam "Standardowy edytor - dodatkowe kontrolki"), a hotlinkowywać zdjęcia mogę. Może przydałaby się jednak jakaś rewizja tej instrukcji?
Ja jestem totalnie zacofany, jeżeli chodzi o nowinki technologiczne i tego typu rzeczy.
Ta Instrukcja jest naprawdę dość przejrzysta, jak ja wrzucenie zdjęcia opanowałem to musi być proste ;)
Czasami trudniej na hostingu wrzucić zdjęcie, niż wgrać je tutaj na forum.
Fly, nie czuj się urażony, bo nie to było moim celem, no offence [emoji6][emoji3577] Żarty i przytyki "młodemu" to taka nasza stylówka, z którą pewnie z biegiem czasu się oswoisz [emoji2960] Odnośnie "procesu" to Matsember wyjaśnił chyba najprościej i najbardziej przejrzyście jak się da, więc nie mam nic do dodania. Jeśli to nie pomoże to spróbuj już zadać pytania w tamtym temacie [emoji6]
Pozostałych proszę by nie przekształcać tego tematu w wątek techniczny o wrzucaniu zdjęć. Nawet jeśli bardzo Was kusi [emoji6]
Nikt sie nie spina, na luziku. Ogolnie ton wypowiedzi nowego Kolegi mnie lekko zastanowil i byc moze zle go rozkodowalem, nie widzac sie a jedynie czytajac ciezko jest rozkminic dokladnie co autor ma na celu.
Tak czy inaczej pelen luz, mysle ze informacje zawarte w tym temacie i instrukcja wklejania fot wystarcza do opanowania wstawiania zdjec na forum.
Pozdrowka.
p.s sorki tuczi za OT, pisalem posta a Ty w tym czasie wstawiles swojego.
Dziękuję wszystkim za chęć pomocy , daleki jestem od obrażania się tylko czasem proszę o wyrozumiałaść i trochę empatii :-) Nie wszyscy mają po 20-30 lat i ogarniają w mig hostingi itd... :-)
Mam nadzieję ze uda się teraz wstawić foty mojej ukochanej siódemki ... jest mój prezent na okrągłe urodziny , który sprawiłem sam sobie i mam wiele radości . Intuicja i doświadczenie podpowiada mi ze w tym gronie zapewne beâe mógł otrzymać pomoc , wcześniej czy później zapewne będzie potrzebna przy tym wspaniałym pojeździe . BTW tuczi77 ... w powietrzu spędziłem blisko 3tys godzin ( na różnych statkach powietrznych ) ale kilku punktów brakuje mi aby poleciec w kosmos to fakt ;-)
Mam nadzieje że teraz się uda pokazać mój nabytek
https://flic.kr/ps/41nQAt
raz jeszcze pozdrawiam wszystkich tu obecnych i przepraszam za zamieszanie !
Dobry wypas, fajny stan, fajna bryka ;)
Gratulacje.
Pzdr
Myślę, że tych w wieku 20-30 jest tutaj znikoma mniejszość :P BTW to nie ja wyliczałem wymagane kroki do podróży w kosmos ;) Niemniej, gratuluję ilości wylatanych godzin. A żebyś się nie zniechęcał to na zachętę:
https://live.staticflickr.com/65535/...e0b7f9a3_b.jpg
Bardzo ładne autko i jeszcze lepsze wnętrze ;)
https://live.staticflickr.com/65535/...848bcb82_c.jpg
no pięknie i da się ! będę ćwiczył :-)
pozdrawiam serdecznie
Bardzo ładna efa:tea: