W swojej 740d nie mam komfortowego startu a dzis dowiedziałem sie od kolegi że wszystkie modele po lifcie to mają tylko trzeba to zaprogramować, Czy to jest prawda???
Wersja do druku
W swojej 740d nie mam komfortowego startu a dzis dowiedziałem sie od kolegi że wszystkie modele po lifcie to mają tylko trzeba to zaprogramować, Czy to jest prawda???
Hm... Nie jestem pewien czy wszystkie poliftingowe 740 to mają. Na pewno znam egzemplarze poliftingowe ze słabszymi motorami a bez tej funkcji.
Natomiast miałem Komfortstart w swojej przedliftingowej 740i. Na postawie tego jak to działało - sądzę że nie jest to tylko kwestia zaprogramowania. Chyba musi być jakiś mechanizm powodujący "odskakiwanie" kluczyka po przekręceniu...
w mercedesie mialem tak ze kluczyk sam odskakiwal a rozrusznik dalej krecil az do odpalenia,
No właśnie o to chodzi. A auto bez Komfortstart - jak mi się wydaje - nie bedzie miało tego "czegoś" co sprawia że kluczyk odskakuje.
no tak, ale kluczyk odskakuje a rozrusznik kreci dalej???? nigdy niebawilem sie tym w e38
U mnie tak właśnie było. A jak jest w aucie bez Komfortstart, to niech się wypowie ktoś kto takie ma - ale sądzę że nie odskakuje.
no ja niemam i jak puszcze kluczyk to poporostu cofa sie a rozrusznik przestaje krecici i tyle
Z tego co mówisz wynika, że jednak się cofa/odskakuje. W takim razie już nie wiem, może faktycznie to tylko kwestia oprogramowania a mechanicznie jest to samo... :roll:
u mnie tez cofa i przestaje krecić. dziwne troche bo auto naprawde dobrze wypasione i nie komfort startu :(
no ja tam mam styczeń `98 i komfortstart jest... Bajka :medit:
w 2 poprzednich dużo slabie wyposazonych tez mialem wiec dziwie sie czemu tu brak... moze w dieslach nie robili?
A przyznam że w dieslach w E38 nie spotkałem się z KomfortStart. W E60 3.0d już jest i to w starych mechanicznych kluczach, ale E38 nie spotkałem się. Szkoda :roll:Cytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
Ja nie mam bo nie wystarczy, że puknę kluczykiem aby odpalił, muszę normalnie kręcić (tak mi się wydaje :DCytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Roberto, na 99% to nie kwestia diesla ani niczego innego - po prostu pierwszy właściciel nie zamówił...Cytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
Mnie już nie zdziwi nawet E38 z końca produkcji z aktywnym tempomatem - i manualnymi siedzeniami w welurze ;D
Taki urok naszych samochodów - nie znajdziesz dwóch identycznych. Pozostaje:
(a) przy kupinie szukać egzemplarza z większością opcji które chcemy,
(b) rozpocząć poszukiwania Lexusa. ;D
(c) doposażać auto po kupnie w różne opcje których nam brakuje :DCytat:
Zamieszczone przez michal_5000
O, właśnie - słuszna uwaga, Damian! :D
komfort start to taki bajer który nie jest niezbedny. Milo jak sie go ma ale nie przeszkadza jak jest go brak. Ciekawi mnie tylko czy to prawda że on jest i mozna go zaprogramować...
Tego szczerze mówiąc nie wiem.
Z faktu, że kluczyk "odskakuje" w autach Z jak i BEZ Komfortstart - wynikałoby, że mechanicznie jest to samo. Wciąż jednak nie znaczy to, że wystarczy coś "zaprogramować" - być może różnica jest w jakimś fragmencie instalacji elektrycznej.
Jak Ci się chce, to spróbuj poszperać na RealOEM.com.
Może AdamBMW lub sylwekk by wiedzieli, to chyba podchodzi pod ich działkę. :)
Za komfort start w e38 po lifcie odpowiada EWS. W tym module jest przekaźnik sterowany procesorem który zbiera "sygnały" ze sterownika silnika , skrzyni i lewarka, nie da się go przekodować. Najlepiej kupić EWS od 750i po lifcie , które każde miało komfort start i zamontować /skonfigurować ews editorem do 740D. Chyba że w aso mają lepszy pomysł . Osobiście nie widziałem 740D z komfort startem.
z tego co mi wiadomo, nawet chyba w książce E39 czytałem, to diesle nie mają tej opcji, tylko benzyna
Bzdura z tym ews.
Funkcja komfortstartu jest w sterowniku silnika. EWS jest tylko do docięcia w przypadku nie rozpoznania klucza. Jak są jakieś usterki w silniku to komfortstart może nie dziać. Nie ma w wds informacji na temat komfort starty w m67. W benzynach jak najbardziej.
W sterowniku ews w e38 740D jest przekaźnik, który bezpośrednio odpowiada za rozrusznik.
Owszem ews odpowiada za rozrusznik bezpośrednio ale w autach bez komfort startu. Jak jest komfort start jest jeszcze jeden przekaźnik pod maską. A ews odcina tylko zasilanie do tego przekaźnika.