Gdy wrzucam R na postoju i z wciśniętym hamulcem po sekundzie może dwóch jest takie delikatne szarpnięcie. Wrzucając D takie szarpnięcie nie występuje.
Co to może być?
Wersja do druku
Gdy wrzucam R na postoju i z wciśniętym hamulcem po sekundzie może dwóch jest takie delikatne szarpnięcie. Wrzucając D takie szarpnięcie nie występuje.
Co to może być?
Evan prosze powiedz ze zartujesz bo ja mam to samo 8/
jak zmieniam na R to mam takie szarpniecie a na D jest idealnie
Luki nie rób jaj :hah: powaga tak mam :what:Cytat:
Zamieszczone przez luki_e38
Tak sie zastanawiam co to może być . Mam nadzieje że to nie pada skrzynia :?
Jade za niedługo wyminić znowu olej w skrzyni-może oleju mam mało hmm ale wtedy D też by szarpało. Może tak mam być :?
Nie jest to jakieś mocne walnięcie ale czuć - może to od wału jest uderzenie ?
Nie chce nic mowic ale ja tak mailem przed padnieciem skrzyni ...
Teraz po zmienie skrzyni nie wystepuje na zadnym z biegow
Ja mam taki objaw juz od poczatku i mi sie wydaje ze moze to jest od luzu na wahaczach bo mam z tyłu spory, zobaczymy jak wymienie ale teraz nie mam wogole czasu...
Musze to jeszcze dokladnie sprawdzić bo wydaje mi się że tak sie dzieje tylko na zimnym oleju-szczegolnie jak odpale go rano i wrzucam zaraz R. Przy normalnej jeździe - po zagrzaniu- objawy się zmniejszają i to bardzo
u mnie bezroznicy i tak i tak lekko szarpnie :>
Z tym lekkim szarpnięciem przy wrzuceniu na R ja też tak mam. Pytałem kiedyś gościa i powiedział mi, że jego zdaniem to normalka i tak chyba jest bo wsteczny ma większe przełożenie niż pierwszy bieg i jest od razu przychamowywany, dlatego to lekkie szarpnięcie. Poza tym jeśli na drive nie szarpie to te nasze skrzynie jeszcze trochę pochodzą. Spoko. Pozdrawiam!
Chłopie to troche mnie uspokoiłeś ;D ale ja sie jeszcze podpytam tu u Siebie i jak cos bede wiedział dam znac ;)
Może jesteśmy przeczuleni :)
Luki, bo Ty jesteś z Łodzi to wiesz przecież, że nieźli fachowcy są Ci ze Św. Teresy. Czy byłeś kiedyś u nich? Ja z nimi tylko parę razy rozmawiałem przez telefon. Sprawiają wrażenie, że wiedzą co mówią. Poza tym nieżle dają w szyję, to chyba dobrzy fachowcy... Zapytaj się ich i podziel się informacją. Pozdro!
Wiem bo to jest kuzyn mojego dobrego kolegi musze kiedy si ewybrac ale teraz mam całkowity brak czasu ale jak tylko znajde i sie dowiem to dam znaka :]
Tylko dziwne ze ja tego na nowej skrzyni nie mam , tyle ze jej przebieg przy kupowaniu byl 90tys ... udokumentowany z anglika :)
Dodatkowo w 540i tez tego nie mam ...
wiem że to nie ten post ale co ile wymieniacie olej w skrzyni i na jaki najlepiej?
Ja na nowej skrzyni zalalem ESSO ...
Kupilem banke 20 litrowa zeby meic czym plukac itd ...
Teraz najblizsza zmiana bedzie za 35tys ... ( 20tys juz zrobilem )
Co daje 55tys ... Mowi sie ze co 70tys , a ja zmienie po 55tys
Cytat:
Zamieszczone przez luki_e38
Panowie a sprawdziliscie lozysko podporowe walu i gume przenoszaca naped na wyjsciu ze skrzyni??
Jesli guma jest zerwana to zawsze bedzie lekkie szarpniecie
Ja się zagłębiłem w temat i przetestowałem moje auto ostatnio i stwierdzam że troszke jestem przewrażliwiony. Jak mocno wcisne pedał hamulca to nic nie szarpie tylko tył się podnosi do góry. Gdy słabo wcisne pedal wtedy troszke go rwie ale to chyba normalne ;)
U mnie tez jest szarpniecie - ale tylko jak stoje przodem pod gore i wtedy przelacze na wsteke.
Na prostym terenie - nic - cisza.
rozmawialem z klolega, tez tak mial w e34 i mowi zeby sie tym nie przejmowac, jezdzil tak ponad 2 lata az sprzedal.pozdro
www.castrol.pl pozniej "dobierz olej do swojego auta" i jest jaki olej do jakiej skrzyni z jaka wywieszką
u mnie tez wystepuje takie szarpniecie.olej w skrzyni wymieniony w serwisie.serwisanci maja tez bmw i tez maja takie szarpniecia i jezdza na tym.nie w kazdym przypadku jest to padajaca skrzynia. jezdze z tym tematem pol roku i jest ok.rano kiedy pierwszy raz wrzuce R nie slychac tego uderzenia.przy kolejnych razach juz slychac.ja kierowal bym sie w strone wypowiedzi BOSSa.tak jak w serwisie mowili ze jest to wyrobiony kolnierz gdzies przy wale.
Sprawdźcie Koledzy, czy to szarpnięcie występuję jeśli odczekacie 1-2 sek.przed wrzuceniem "R". U mnie, jeśli robię taka pauzę wsteczny wchodzi zawsze nie odczuwalnie, tak samo jak na zimnym. Gdy skrzynia jest nagrzana prawie zawsze mam szarpnięcie, ale tylko po przejściu z "D", jeśli przełączam po postoju na "N" nigdy nie szarpnie co moim zdaniem oznaczać może jakieś opóźnione wyłącznie biegów jazdy do przodu(może to kwestia tych zaworów kulkowych o których kiedyś czytałem na forum-powinno się je wymieniać profilaktycznie przy jakimś tam przebiegu).
pzdr
Ja chciałem tylko dodać - jako autor tego postu - że temat jest z 2007 roku ;D
no to wygrzebał kotleta :)
w sumie to nic złego że wątek sprzed 3 lat.
chwała dla tomalkowal za to ze czyta i szuka :)
Jak odgrzewamy, to i ja coś dorzucę :)
Gdy wrzucamy wsteczny, na chwilę rosną obroty i wtedy jest szarpnięcie. Proponuję przerzucić skrzynię na chwilę na N, obroty na kilka sekund wzrosną. Gdy spadną wrzucamy R i śmiga bez szarpnięć.
jak zaczyna szarpac to juz po koszyku..... skrzynia do remontu
tylko nie od razu tylko za 6 miesiecy :) wiec jest czas aby sprzedac samochod
napewno nie szarpie przez olej
Wszystko zalezy jakiego typu sa te szarpniecia. Ja w swojej rowniez mam delikatne (czasem) szarpniecie przy przezuceniu na R, ale mam to od poczatku jak kupilem samochod (3 lata) i nie przejmowalem sie tym gdyz w poprzedniej 540 mialem to samo i przejezdzilem dwa lata i nic. Do tego kumpel kupil ten samochod i jest to samo od mniej wiecej 5 lat i nic wiecej sie nie dzieje. Takze raczej wstrzymalbym sie z tymi teoriami ze po skrzyni itp. Moj mechanik tweirdzi ze to jest gdzies minimalny luz na ukladzie napedowym i zalzy jak sie to wszystko ulozy raz minimalnie szarpnie a raz nie. Tak chcialem uspokoic kolegow ktorzy sie martwia tego typu zjawiskiem :)
Potwierdzam wypowiedz przedmówcy. Też tak mam w swoim automacie zimny to lekko szarpnie przy wkładaniu R. Jak skrzynka się rozgrzeje jest płynnie i ok. Napewno mam luz na przegubie wału tuż przy moście bo czasem przy zmianach kierunku jazdy np z D na R jest słyszalne harakterystyczne kliknięcie wału jak by ktoś stuknał w niego czymś metalowym (stuknięcie w pustą rurę) Narazie sie za to nie biorę. Jest to ponoć efekt suchego przegubu. Wystarczy rozebrać i nasmarować ponoć. Jeszcze tego nie robiłem więc polegam na wypowiedziach innych. Jak się to zaniedba to ponoć smarowanie już nic nie da. Niestety jest sporo roboty żeby sie do niego dostać (opuszczenie wydechów i zdjecie osłon termoekranów nad wydechem), dlatego narazie śmigam.
Evan jak temat jest sprzed trzech lat to jak teraz z twoim szarpnieciem .robiles cos dalej? tak przy okazji wchodze dzisiaj pod auto.kolega zmienia biegi z R na D i odwrotnie.uderzenie slychac na R gdzies w okolicy wyjscia ze skrzyni na wal.do tego jeszcze cos tam wycieka przed gumowym kolnierzem dokladnie przy wyjsciu ze skrzyni?czy jest to olej ze skrzyni mial juz ktos kiedys wyciek w tym miejscu.
kolego puścił pewnie simering na wyjściu ze skrzyni lepiej to zrobić bo jak będzie mało oleju to skrzynie szlak trafi. Jeszcze zależy jak to jest mokre czy jest to zastarzały brud (połączenie kurzu z olejem i jest suche czy świeże)
jeżeli mówisz o miejscu tuż przy wale,to ja miałem tam delikatne pocenie.Spanikowany pojechałem do serwisu skrzyń automatycznych (ponoć najlepszego w moim rejonie) i chłopaki mnie uspokoili,koszt operacji nieznany,bo od razu olej zmieniałem,ale uszczelka nie była droga,coś około 130-150 złCytat:
Zamieszczone przez tomalkowal