XXX ZABRANIAM ROZPOWSZECHNIANIA WSZELKICH MOICH INSTRUKCJI I PORAD w ZWIAZKU Z POSTAWA ADMINISTRACJI WOBEC OSOB MI BLISKICH!!
Wersja do druku
XXX ZABRANIAM ROZPOWSZECHNIANIA WSZELKICH MOICH INSTRUKCJI I PORAD w ZWIAZKU Z POSTAWA ADMINISTRACJI WOBEC OSOB MI BLISKICH!!
1.Radoshb
2.Bezi :medit:
chyba tez sie wybiore odrazu rodzicow odwiedze :D we wrocq a nie lepiej gdzie w okolicach milenijnego sie zgrac ??
Mijsce już zostało określone. Jest większości bardzo dobrze znane ;)Cytat:
Zamieszczone przez pawka84
postaram się dołączyć do komitetu powitalnego ;D ;D ;D ;DCytat:
Zamieszczone przez radoshb
Ja też dołączę do komitetu powitalnego :] Szykować kwiatki jakieś ? ;D
Może być małpka ;D ;DCytat:
Zamieszczone przez Michu
Ty sie nie mieszaj w sprawy polityki!!! ;))Cytat:
A mogę i Ja?? Jak tak to na 80% będę.
1.Radoshb
3.Jack
1.Radoshb
3.Jack
4. Anatol na 50 % ja tyrkę ogarnę ;)
1.Radoshb
3.Jack
4. Anatol na 50 % ja tyrkę ogarnę ;)
5. 64.358% na TAK moze kolumną z WarszawniCi co ruszą z tych rejonów polski? :)
Radoshb jak co to wal przez Kalisz to razem wlecimy do Wrocka :]
ale ja będę już wcześniej we wrocku ;) w pt lub czwartek :DCytat:
Zamieszczone przez Jack
Upsss w takim razie jak się zdecydujesz na trasę przez Kalisz to zapraszam na kafke ;)Cytat:
A Ja pewnie w sobotę dojadę :cool:
[[/quote]
ale ja będę już wcześniej we wrocku ;) w pt lub czwartek :D[/quote]
to będziesz miał czas na trening na kartach ;D ;D ;D
Drodzy Koledzy ! Niestety z przyczyn ode mnie nie zależnych jestem zmuszony przelożyc nasze spotkanie z soboty 23.05 na niedzielę 24.05 też na godz. 15tą.
Za zaistniałą sytuację przepraszam i serdecznei zapraszam w niedzielę. Może jeszcze komuś bardziej będzie pasowac niedziela :D :D :D
Pozdrawiam
Eeee nie - Radosz - nie pasuje mi niedziela :hah: :evil: :evil:
no weź... :(Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
;D ;D ;D ;D
Radoshb co ma znaczyc nazwa "breslau" ?? :faint:
Moim zdaniem siara na maxa...
Jak slysze ta nazwe wypowiadana przez ograniczonego niemca, ktory nie jest w stanie zapamietac poprawnej nazwy lub po prostu nie chce bo dalej uwaza ze to niemieckie miasto to juz mi sie cisnienie podnosi a co dopiero z ust polaka... :razz: (celowo pisane z malej bo to raczej Polak przez duze P nie jest...)
No Boss, pojechałeś Radoshowi, ale racji odmówić nie można.....Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
A ja w sobote bede na weselu w Zgorzelcu...moze tam sie spocimy???
Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Spoko! Rozumiem rozgoryczenie ;) Jeśli kogos uraziłe to przepraszam! Czyli jesli Angol powie o Warszawie Warsaw to mam mu walic w ryj?! :D To taka gra słowna więc proponuje przymknąc czasem OKO ;)
Rozumiem, że jak jedziesz do Deutschland to odwiedzasz Munchen i Koln? Odwiedzając Ukrainu pierwszym miastem do jakiego jedziesz jest Lviv a stolicą France jest "pari" ? O Vienna i Roma nie wspomnę bo tego już żaden stosując Twoje nazewnictwo "ograniczony Polak" nie jest w stanie zapamiętać... Porażka.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Radosh, proszę dać sobie ostrzeżenie za zaniedbanie w pielęgnacji czystości języka polskiego. ;D
Radosh mega dzięki za telefon ... pijemy tak jak się ustawiliśmy ... :D :D :D ale sexy głosik :)
:x Nie licz na to, że razem bedziemy spali ;DCytat:
Zamieszczone przez olejus
a czemu ja nie wiem o zadnym piciu?
a glosik fakt........MEGA.... :medit: :faint: :faint: :faint: :faint: :faint: :faint:
A nie mówiłem Ci, że w piatek u Ciebie? :DCytat:
Zamieszczone przez Bezi
No właśnie a ja sie zastanawiam u jakiego Tomka jest bibka :D Teraz już wiem .. chyba ze skoczymy do gogo albo pruderiiCytat:
.. i co?! :D Mam sie do tego ustosunkować? :)Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Wszystko do obgadania :DCytat:
no jak chcecie to mozemy kontrolnie u mnie w piatek glebe zaliczyc :medit:
czsem mozna czasami trzeba ;D ;DCytat:
Zamieszczone przez Bezi
Wrocław "od urodzenia" był niemieckim miastem i jakoś mi to nie przeszkadza. Dzieki temu jest miastem o odmiennej architekturze i ma swój charakter.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Breslau,Wrocław,Gorlitz czy coś tam... licza się ludzie jacy tam mieszkaja a nie nazwa...
siara na maxa jest to że jak w 1997 roku była powódź to zalało największe osiedla Wrocławia. A to dlatego że kiedy nazwa miasta była Breslau to wiedzieli że nie buduje sie na polderach zalewowch. :?
Halo widze ze nie zrozumiales o co mi chodzilo- jesli ktos/obcokrajowiec przekeci nazwe poniewaz polamalby sobie na niej jezyk lub w nazwie sa dzwieki ktorych nie moze poprawnie wypowiedziec to nie ma problemu jesli sobie troche nazwe uprosci... ;)Cytat:
Zamieszczone przez skalpel
Takze zanim wyjedziesz z porazkami zastanow sie dlaczego Francuz/Anglik/Wloch mowiac o Wroclawiu jednak nie wyjedzie z "breslau" tylko z ich ust padnie nazwa mniej lub bardziej zblizona do oryginalu...
A to ze tego nie rozumiesz jest wlasnie najwieksza porazka :(
Nie powie bo mówi po francusku/angielsku/włosku a nie po niemiecku. Na tej samej zasadzie Anglik nie powie "Wiedeń" a przecież to nie dowodzi, że polska nazwa tego miasta jest niepoprawna. Czy mówiąc "Wiedeń" chcesz wyrazić, że to miasto jest nasze bo tylko dzięki Sobieskiemu istnieje? Jest to po prostu polska nazwa tak samo jak Breslau jest nazwą niemiecką. Czy mówiąc na Lwów manifestujesz swoje poglądy na temat przynależności tego miasta do Polski? Chcesz powiedzieć "Jeszcze tu wrócimy!" ? Nie, po prostu mówisz po polsku więcej używasz nazwy polskiej.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
No i Radosz uwiódł Wrocek swoim głosem ;D ;D ;D To dobry początek :evil:
Mam nadzieje że będziesz godnie reprezentował region mazowiecki :D
Ja rozumie BOSSa bo Breslau to nie jest TYLKO niemiecka nazwa Wrocławia. Tu się kłania historia. I nie łączcie przekręcenia nazwy miasta z dwoma całkiem innymi nazwami jednego miasta ;)
A wracając do tematu Radoshba -- to masz chłopie przekichane ;D ... wiem co mówie bo też byłem na takich wizytach we Wrocku i było ostro
ad 1 akapitCytat:
Zamieszczone przez EVAN
Doskonale zdaję sobie sprawę, że chidzi BOSSowi o kontekst historyczny i szanuje to. Jednak nie rozdrapujmy po raz kolejny zabliźnionych ran i idźmy do przodu. Jesteśmy jako naród uprzedzeni do niemców i mamy ku temu powody tylko czy to Ci sami niemcy? :/ Raczej nie. :)
Polak jadąc np do Stanów Zjednoczonych mówi o stollicy Waszyngton jednak gdy zacznie mówic Łoszington to dla Amerykanów będzie objawem jego dostosowania, a dla nas będzie to oznaką odcinania się od polskich korzeni i wstydu, że jest polakiem. Nie toczmy proszę tutaj takich plonnych dyskusji. Do niczego to nie prowadzi.
ad 2 akapit :D
Ja sie mam bac ?! :D Niedoczekanie :evil: :evil:
Niedziela :
Rondel
Olejus
Grabarz
Szwedu
Masta
Bezi
Mały (czyli Novy) --- oj będzie miał kolor zielony chłopak bo ma fajną dziewczynę
Miejsce Bielany Wrocławskie lub Bielany Braslauckie jak kto woli !!