Ch³opaki czy kto¶ siê orientuje czy mo¿na w E32 zrobiæ, ¿eby zamiast ¶wiate³ mijania w dzieñ ¶wieci³y tylko ¶wiat³a d³ugie w 50% co jest mo¿liwe w E38 ( po co ¶weciæ xsenonem w dzieñ ) :D
Wersja do druku
Ch³opaki czy kto¶ siê orientuje czy mo¿na w E32 zrobiæ, ¿eby zamiast ¶wiate³ mijania w dzieñ ¶wieci³y tylko ¶wiat³a d³ugie w 50% co jest mo¿liwe w E38 ( po co ¶weciæ xsenonem w dzieñ ) :D
Z LM w e32 chyba nie da siê wysterowaæ tego ale spytaj Krzycha 7ka on kiedy¶ dok³ada³ chyba jaki¶ modu³ do e 38 mo¿e le¿y u niego nie potrzebny bo wiem ¿e potem wysterowa³ to z LCM ;)
Ju¿ wys³a³em zapytanie :D na PW
to co miylem to samorobka..druciarstwo ktore sie zjaralo..
dzieki sylwkkowi mam tak jak fabryka
ale wiem ze w e38 przed fl modul trzeba zmieniac na poliftowy--wiec chyba w e32 to odpada..
No w³a¶nie siê dowiedzia³em :( Co do kombinowania na kabelki to hmm wolê jednak ju¿ tak jak jest i nie wycinaæ ¿adnych kabli i lutowaæ ;)
ja kupilem ten modul na ebay..
po calym dniu szukania kabli do podlaczenia...dzialalo 7 dni..
szkoda kasy ,lepiej pomyslec nad takim modulem ori do swiatel z e38 wersji po fl i jakos podlaczyc przez laptopa,ale to tak tylko powiedzialem...a nawet nie wiem czy to mozliwe..
To nie tak, 7ka. Modu³ siê zmienia z LM na LCM czyli dla aut bodaj¿e do wrze¶nia 95, potem LCM by³ ju¿ standardem i da³o siê zakodowaæ dzienne. Niestety, w e32 takiej opcji nie ma....Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
I tutaj sie mylisz czarnuchu ;DCytat:
Zamieszczone przez 7ka
Takze przed liftem (LCM II) da sie wlaczyc swiatla dzienne. Nie da sie tylko przednich kierunkow jako pozycji wlaczyc.
Dziêkujê, Sebek ;D
:]
jak widac sie na tym nie znam :P
Da siê zrobiæ by d³ugie ¶wieci³u na 50%, a po w³±czeniu ¶wiate³ mijania d³ugie gasn±.
Kolega z podhala - elektronik z wykszta³cenia i zainteresowania - nad tym pracuje. Ja na razie siedzê cicho i czekam, a¿ skoñczy testy w swoim e34 i powie ¿e zrobi³ "bezpieczny" patent.
No to jak bêdziesz co¶ wiedzia³ to daj znaæ :D
Jasne, ale to trochê jeszcze pewnie potrwa ... w koñcu nie chcê by moje auto by³o do¶wiadczalnym króliczkiem :cool:Cytat:
Zamieszczone przez damian23zgc
Hmm rozumiem te¿ bym nie chcia³ :D