Cześć
czy ktoś kiedys próbował zrobić odbicie telefonu na ekranie głównym w sojej F?
czy to się udało i czy jest zadowolony?
Wersja do druku
Cześć
czy ktoś kiedys próbował zrobić odbicie telefonu na ekranie głównym w sojej F?
czy to się udało i czy jest zadowolony?
Bez dodatkowego hardware'u w samochodzie nie zrobisz tego.
Wpisz w google:
"smartphone mirror bmw f01"
wyskakują jakieś filmy i strony. Na węgierskiej jest coś do CICa.
widziałem kilka urządzeń ale w cenie całego ekranu android (oczywiście chińczyk) który już sam w sobie ma większe możliwości.
jestem za tym aby zachować jak najbardziej oryginalny wygląd i stan auta, dlatego pytałem, czy wogóle jest sens bawić się w to i czy ktoś robił i jest zadowolony...albo nie :)
mam ekrany z tyłu i mogę podpiąć obce urządzenie ale na przód teog raczej nie przeniosę.
w CIC navi jest jaka jest, dlatego myśląłem o mirror żeby korzystać z google maps
Hipotetycznie jak masz tuner, to można "nadawać" obraz z telefonu na monitor. Do tego kodowanie, że można oglądać TV podczas jazdy + urządzenie, które "nadawałoby" obraz i powinno śmigać. Co do NAVI to może nie jest hiper super, ale całkiem nieźle wyświetla wskazówki na HUDzie, gdzie z googlową mapą tego nie będziesz miał.
o czym myślisz pisząc nadawać przez tuner?
z tego co wiem tam nie ma wejść na obce urządzenie.
z telefonu można nadać na monitory ale tylne za pomoca kabelka, mirabox-a, ale co z przednim ekranem ? jak tam zobaczyć telefon :)
No właśnie miałem na myśli podrzucić w jakiś sposób sygnał z obrazem z telefonu. Możliwe, że te urządzenia z neta udają właśnie tuner i mają dodatkowo możliwość screen-mirroringu.
hm ,,, masz na myśli szukanie przed/za tunerem odpowiednieego kabla żeby się wpiąć np kablami RCA ??
trzebaby poszperać za schematem do CIC - nie będzie łątwo
a może jednak
http://www.kawu.pl/pub/produkty/6691..._14070.pdf.pdf
Jestem człowiekiem starej daty dlatego wytłumaczcie mi o co chodzi w tym temacie?
I jaki jest sens to zamontować?
Starej - srarej. Kwestia czy się człowiek staro na duchu czuje czy nie :P
"Po co?" - kwestia indywidualna - tu akurat kolega chce mieć navi z Google, choć też chyba efekt nie byłby taki jak trzeba, bo ani na zegarach nie pokazałby nawigacji, ani na HUD, a gapienie się na monitor to trochę tak słabo.
@davidoffgold: ten link co podałeś, to do E38. W F01 raczej nie zadziała. Pewnie nie ma nawet takiego gniazda w tunerze.
zerknij w ten opis
https://www.elektroda.pl/rtvforum/to....html#15978183
znalazłem jeeszcze coś takiego https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f...d-lim/Jknynw01
piny opisane tylk oczy da rade analogo się wpiąć?
Chyba troszkę brniesz w ślepy zaułek. Wydaje się mi, że musisz zacząć od zrozumienia jak "Head unit" komunikuje się z ekranem głównym i w jaki sposób ekran główny "wie" co wyświetlić. Pewnie udałoby się wpiąć bezpośrednio w ekran, ale straciłbyś raczej całą resztę funkcjonalności. Tu moja wiedza się kończy. Ewentualnie może Cursor tu zajrzy i podrzuci jakieś info, którą drogą iść i czy mirroring w przedliftach jest w ogóle możliwy.
Dlatego pomyślałem żeby wykorzystać tuner tv który jest chyba analogowy więc i tak nie działa. Mirror by się uruchamia po przejściu na tv.
W końcu z tunera tv musi wychodzić sygnał AV i dzwiek
Tak W ogóle to wygląda że ma Internet to czemu nie działa https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...48e3d4834e.jpg
Najlepiej włożyć androida.
A to by było za proste [emoji23]
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Niemieckiego
Dlatego internet nie działa. Wykupujesz go w BMW, ale nie da się przestawić w przedliftach na rynek polski. Jak jeździsz dużo do Niemiec, to możesz sobie wykupić tam usługę i będziesz miał tam internet.
To co trzeba wymienić?
Zadałem pytanie po co tak kombinować i co ma to dać i dalej nie wiem.
Piszecie że navi z google?
To lepiej mieć tel z YANOSIK i po temacie
Przecież by spiąć ekran lub ekrany bo defacto są / mogą być 3
I do tego head up poza tym jak chcecie to połączyć? Internetem Bluetooth czy może kablem?
Kompletnie nie rozumiem co miało by to dawać wporownaniu z Ori rozwiązaniem i navi wbudowanym?
Podobnie z muza - są wejścia na pen driver i muza gra
Więc po co tak komplikować?
Autorze tematu powiedz co chcesz osiągnąć konkretnie?
Chce mieć obraz telefonu n monitorze głównym do nawi Google do Youtube
Jest coś takiego jak mirabox z wyjściem analogowy rca
Trzeba to gdzieś wpiąć
Z tylu nie ma problemu bo są wejścia RCA ale z przodu brak.
Szukam rozwiązania jak kablami RCA wejść pod monitor z przodu. Jest tv i z tego miejsca chce się wpiąć. Jak będę uruchamiał wywoływał tv która i tak nie dziala chce żeby włączył mirabox do którego telefon łączy się po wifi.
Jak masz combobox, to Youtube możesz puszczać (sam dźwięk) po bluetooth.
Davidoffgold - prośba taka żebyś edytował swoje posty, a nie pisał jednego pod drugim. To jest forum, a nie chat internetowy. Druga sprawa to wyłacz proszę tę stopkę z Tapatalk'a. Jak? Oto instrukcja: https://7er.pl/showthread.php/54181-...C4%85-Tapatalk
Z góry dziękujemy ;)
I po to mirrorlink, żeby obraz dodatkowo był po wifi ;)
W CIC i NBT najprostsze rozwiązania to chyba tego typu:
https://pl.aliexpress.com/item/40001...chweb201603_53
To urządzenie zastępuje oryginalne menu. Podobne rozwiązanie jak dla E65
To lipa, ale faktycznie gdyby było coś co mogło by wyświetlać google maps na ekranie to było by warte uwagi. Myślałem kiedyś nad androidem ale gorszy dzwięk przy moim już słabawym audio wyklucza to rozwiązanie, a tylko tego mi brakuje do szczęścia :)
cześć
kupiłem to urządzenie, i chciałem oddzielić się wrażeniami.
Możliwość podłączenia przez RGB (mam w DVD z tyłu) lub po HDMI (U mnie brak)
działa tylko na tył, brak możliwości przechwycenia sygnału na przedni ekran.
Format na tylnych monitorach tylko 4:3 (czarne pasy po bokach ekranów)
jasność -brak możliwości przyciemnienia ekranu (skończyła się skala)
Wyświetla to co na telefonie i działa dość płynnie, nie tnie, nie zawiesza.
Ewentualnie warto sprawdzić poprzez złącze USB (konieczna przejściówka z HDMI) obraz cyfrowy powinien być lepszy - niestety moje DVD nie ma wejścia USB :(
Czyli to urządzenie "udaje", że wyświetla film, a w rzeczywistości mirroruje obraz z telefonu? A w oryginale lewy i prawy monitor może wyświetlać dwa różne filmy, czy oba muszą wyświetlać to samo?
na każdym ekranie możesz wybrać źródło. Z jednego urządzenia możesz wyświetlić tylko jeden telefon.
Masz dwa urządzenia + dwa wejścia źródła to każdy wybiera co chce.