Cześć,
gdzie w Warszawie lub okolicy profesjonalnie podejdą do tematu zwiększenia mocy w tym silniku? Chciałbym kompleksową usługę, z pełną diagnostyką, dopracowanie wszystkich pierdół do ideału i do tego chip. Jakieś pomysły?
Wersja do druku
Cześć,
gdzie w Warszawie lub okolicy profesjonalnie podejdą do tematu zwiększenia mocy w tym silniku? Chciałbym kompleksową usługę, z pełną diagnostyką, dopracowanie wszystkich pierdół do ideału i do tego chip. Jakieś pomysły?
A skrzynię/konwerter wymieniasz? Silnik generuje w serii 450Nm i to jest maks co przenosi zastosowana skrzynia.
Kreator mocy...
Kreatora nie chcę. Konwerter nie myślałem o tym, właśnie chodzi mi o firmę, która doradzi mi jak najlepsze rozwiazania. Konwerter sam program, dobrze zrobiony bez problemu wytrzyma...
Zależy jak będziesz miał rozłożony moment obrotowy, nie możesz dużo dołożyć z dołu...
Ale czy to na pewno ratuje sprawę? Wkręcisz auto delikatnie na obroty, gdzie będzie możliwy duży moment i wciśniesz gaz w podłogę, to konwerter też dostanie strzała.
Do 550Nm skrzynie wytrzyma bez zająknięcia...konwerter też
TC w Łodzi polecam.Ja tam robiłem 750
Praktyka w innych autach z tymi skrzyniami. Poczytaj na różnych forach naszych i zagranicznych.
ZF 6HP19? Bo taka wg oznaczeń BMW siedzi w 740i, a w katalogach ZFa jest to skrzynia, która przenosi najniższe momenty i najmocniejsza odmiana tej skrzyni ma górny limit ustalony na 450Nm. Co innego 6HP26 z 750i.
Tutaj na szybko znalezione tematy, które raczej przeczą, że HP19 wytrzyma duże momenty:
https://www.bmw-klub.pl/forum/viewto...0083&start=765
http://www.audiklub.org/forum/viewto...37834&start=20
Po 1 to sprawdź autorze tematu czy twój silnik jest ok.
Czy wtryski są ok
Czy oleju nie bierze nadmiernie bo że bierze to standard
Dopiero po takich info pomyśl nad zwiększaniem mocy.
Bo jak się okaże że coś jest nie tak a dasz jej po d.. chipem to ani due nie obejrzysz jak szybko będziesz pluł w brodę po ch... ja to wogole ruszałem.
Po takim zabiegu właśnie silnik i skrzynia dostaje najwięcej .
Dlatego dobrze się zastanów .
Bo to że u kogoś działa i jest ok nie oznacza że i u Ciebie będzie tak samo.
U mnie oleju bierze minimalne ilości. Zmieniam co 10kkm. Przejechałem ją już 40kkm. Oczywiście wszystko zostanie sprawdzone wcześniej. Jak wtryski sprawdzić?
Wtryski musisz najpierw kompem sprawdzić korekty, jak masz komp co ma taką możliwość, a najlepiej wyjąć z auta i wysłać do zakładu który zajmuje się dokładnym sprawdzaniem ich podczas ich faktycznej pracy na stanowisku pomiarowym.
Wtryski można też sprawdzić po sposobie zużycia świec.
Ściągnij sobie PDFy co są podane tu:
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=38856
W tym o "Engine Management", strona 39 są przykłady.
A jak sprawdzić korekcje? Mam ISTA+
A jak to się ma do N55 8hp.Ktos więcej cos wie na ten temat? Dostałem ofertę od chłopaków z Tarnowa. Bezpiecznie twierdzą że będzie ~390KM i 540Nm.
Ja będe robił swoją teraz za niedługo. Jak we 2 to lepsza cena. We Wrocławiu .
Ten rabat pewnie wejdzie w paliwo :RpS_biggrin: a tak z ciekawości to jaka cena we wro?
1500 Żyła przy jednym aucie
Tyle samo w Tarnowie