Niby jeszcze upał, ale trzeba już myśleć o jesieni i zimie... W tym roku muszę kupić zimówki, planuję nowe w rozsądnej cenie, tj. do 200zł za sztukę. Jakie opony na zwykłe felgi polecacie, co wam się sprawdza w sezonie zimowym.
Wersja do druku
Niby jeszcze upał, ale trzeba już myśleć o jesieni i zimie... W tym roku muszę kupić zimówki, planuję nowe w rozsądnej cenie, tj. do 200zł za sztukę. Jakie opony na zwykłe felgi polecacie, co wam się sprawdza w sezonie zimowym.
Ha ha ha do 200 zł za sztukę :loco:
No to nawet nie ma sensu pisać czegokolwiek bo za te 800 zł za 4 mógłbyś kupić 1 dobra i wtedy bym ci mógł coś doradzić
Jeśli mowa o rozmiarze 205/55/16 to poniżej 200 zł to tylko jakieś chińczyk albo używki. Ze 4 lata temu pamiętam, że kupiłem w tym rozmiarze używane 3 miesiące zimówki Goodyear'a za 800 zł. Praktycznie nówki i spisywały się rewelacyjnie do samego końca.
Jak przeznaczy lekko ponad 200 zł to mogę polecić dębicę frigo hp2 i nexen winguard snow'g wh2.
Napisz jaki rozmiar potrzebujesz , bo to ma przecież wpływ na cenę.
No właśnie, podaj najpierw rozmiar opon albo chociaż do jakiego typoszeregu miałyby być te opony.
Potrzebuję do e46 205/55R16
To tak jak pisałem: trochę za skromny budżet.
odkopię wątek, co myślicie o oponach yokohama BluEarth Winter V905? Ktoś z was ma i się wypowie czy warto? Jak się jeździ?
Ja mam u siebie, będzie ich 3 sezon. Bieżnika zostało sporo, guma wygląda dobrze. W sezonie zimowym robię ok 20-25 tys. km. Opony dość ciche jak na zimówki, trochę twarde, więc idealne do dynamicznej jazdy. Mi tam się jeździ bardzo dobrze.
o widze kolega też lublin, kupowałeś stacjonarnie? Ja zamówiłem w necie i zobaczymy jak się będzie jeździło, ale widziałem sporo dobrych opinii o nich
Zakup był całkowitym przypadkiem, bo u gościa który zmieniał mi opony. Wtedy jeszcze miałem tylko letnie i tak z głupa zapytałem co by polecił. Sam jeździł na Yokohamach, te V905 to był wtedy nowy model, mówił że całkiem spoko są. Cenę sobie szybko sprawdziłem, w necie niewiele taniej więc wpadły. No i okazało się że wybór trafiony.
już też trochę pojeździłem, wrażenia są spoko, nie są głośne, dobrze się trzymają nawierzchni, aż chce sie poczekac na trudniejsze warunki na drodze żeby je lepiej sprawdzić
No i jak tam, warunki były dobre pod testy - powiesz coś więcej? Ja teraz testuje opony od Nokiana pod moje bmw seria 7 cabrio.