Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad pytaniem?? Jakie jest wasze zdanie na temat e38 i taxi??
czy 7 nadaje sie na taxi?
jaki najlepiej według was silnik?
jak to widzicie??
W sumie konkurencji duzej niema...mb 210 (okular) blee :razz:
Wersja do druku
Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad pytaniem?? Jakie jest wasze zdanie na temat e38 i taxi??
czy 7 nadaje sie na taxi?
jaki najlepiej według was silnik?
jak to widzicie??
W sumie konkurencji duzej niema...mb 210 (okular) blee :razz:
Widziałem pare razy e38 na taryfie w Wawie :razz: Namierz tego gościa i podpytaj jak mu się spisuje :D
Ale tak poważnie mówiąc to mi by było troche szkoda. Oczywiście każdy traktuje samochód indywidualnie. Dla kogoś e38 może być jak każde inne wozidełko więc i na taryfie będzie musiało podołać :)
Czasy "szalonych taxi" mineły bez powrotnie... teraz na taxi robi sie 80 do 120 km w nocy po prawie pustych dogach w dobrym stanie. oczywiscie sa weekendy ale i tak przebiegi sięgają max 150 km. zadając to pytanie miałem na mysli koszty eksploatacji przy takich przebiegach? mysle ze taka 7 na taxi 100 razy lepiej wypada na tle okularów i to jeszcze budyni :razz: mysle nad silnikem 2,8 lub 3,5?? takie dwa ładne auta znalazłem.
Fajny pomysl!
myslalem kiedys o czyms takim..
sam bylem w tym fachu pare lat..
chlopaki ze starowki jezdza beemkami ;)
moja rada to wyrozniac sie!!
sam tak kiedys zrobilem i czesciej bylem w trasie niz inni ;)
Temat chyba powinien być w innym dziale :x
Ja to zawsze się czepiam ;) Ale porządek musi być ;D
FAKTYCZNIECytat:
Zamieszczone przez Jack
mod prosze do dzialo off topic przeniesc ;)
panowie mamy kolege na forum ktory dorabia na taxi ma 2.8 i jest bardzo zadowolony
ma juz stalych klientow ktorych wozi w soboty po klubach bo chca sie wyrozniac bo 7er na taxi moze ze 2-3 jezdza po wawie
W Sopocie jeżdzą conajmniej 3 sztuki i to juz od dłuższego czasu więc widać, że da rade :)
W Koszalinie jezdzi 735 :-) Zagazowana oczywiscie.
Wczoraj na Taxie widziałem 300C z firmy Elle czy jakos tak,więc dlaczego nie może być e38 ;)
Mi osobiście szkoda by było samochodu . Zeby pijani i brudni ludzie siadali w mojej 7er :razz:
Intactus
Sopockie 7 na taxi są piekne :D jest moze z 5 sztuk bardo ładne zadbane i mega fajnie sie prezantują :P niestety panowie są mało rozmowni i niedowiem sie za wiele... :( mysle ze e38 na taxi to dobry pomysł.Dziekuje za słowa wsparcia :) jaki użytkownik z forum jezdzi na taxi?
Potwierdzam, w Sopocie jeździ srebrna e38, i powiem Ci że widziałem jak ludzie omijają inne taxi i wsiadaja do BMW, Myślę że jak znajdziesz ładną sztukę np 728 z manualem i z dobrym gazem to będziesz zarabial dobre pieniądze. Myślę że takim samochodem trzeba by było jeździc w weekendy, a reszta tygodnia można inaczej rozplanowac.
kolega z bialegostoku jezdzi 740 na taxiCytat:
Zamieszczone przez Marcin wawa
http://forum.7er.pl/witam-wszystkich...ghlight=#25094
jak chcesz zarabiać wieksze pieniądze to nie polecam, a jak traktujesz to dodatkowo i chcesz dorobic to czemu nie.Pomysl nad tym ze niestety czesci zamienne takie jka klocki, tarcze, ilosc oleju , amorki itd nie są tanie a musisz je wymieniac, pozatym bedzie ci żal patrzec jak dobiją ci furę klienci i uwierz mi ze nie zwracają uwage na to zeby wytrzepac buty. U mnie zostały uszkodzone pokrywy prowadnic od siedzen wszystkie i niestety na tunelu z tylu jest malo miejsca i ulega on porysowaniu. Klienci wcale nie wybierają bardziej cie z koleji ze wzgledu na samochód chyba ze małolaci ktorzy i tak za duzo nie dadzą ci zarobic. Jedna rzecz jest dobra to to ze podczas jazdy klienci doceniaja autko i sie dziwią ze tak to jedzie. Jak chcesz wiedziec wiecej to pytaj. pozdro
Prosze bardzo :DCytat:
Zamieszczone przez 7ka
Ps' Nie chce zobaczyć E38 z kogutem na dachu -::
Sam samochód pewnie dobrze się do tego nadaje bo jest solidnie wykonany i ma trwałe silniki, ale jakos mi się to nie widzi :/
E38 na TAXI jaknajbardziej się nadaje (2,8 + gaz), choć wzbudza mieszane uczucia - przyzwyczajeni jesteśmy do merców.
Zawód taksówkarza ogólnie bardzo mi się podoba.
I taki koniec planuję dla swojej 728, kiedy nabędę kolejną E38.
Gaz mam, także przygotowany jestem.
Czy mi nie żal 7'er na TAXI - nie, bo będę miał drugą, a wolę jeździć tym czym lubię.
Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
Eeeee co Ty Radoszku mówisz w sopocie jak mieszkaliśmy ponad miecha w lutym to tylko e38 wieczorami wiesz jaki bana na ryju był .... ;D ;D
widziałem dzisiaj na Okęciu jedną przedliftową e38 taxe. wcześniej nie zwracałem na to uwagi ale temat długo nie wisi i już jedna przyhaczyłem a dużo po mieście nie jeżdżę... wiec chyba trochę ich jest, może nie dużo ale trochę.
Jedna czarna na m parellach w okolicy sadyby ;D
na przewozie ...
Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Ja przedliftową zieleń widziałem też przewóz osób blachy WPI ?????
WPI i WE ;)
Aż tak dokładnie nie chciałem opisywać bo zawsze to za dużo info na otwartym ......
Ja śmigam swoją e38 na taxi http://forum.7er.pl/e38-witam-wszyst...ghlight=#35424 .Jeżdżę tylko weekendami bo w tygodniu zajmuje się czymś innym.Nie narzekam, auto napewno wzbudza duże zainteresowanie, wyhaczyłem na nią kilku konkretnych klientów.Ale...auto jest naprawde drogie w utrzymaniu,ja mimo tego że taxi nie oszczędzam na częściach eksploatacyjnych, moim zdaniem jeśli chcesz zarabiać więcej bo masz 7 to zapomnij, dzisiaj cena jest najważniejsza.Przerabiałem już spółki itd i z ręką na sercu powiem że jak miałem dalekie dojazdy i kursy po 10zł to to co zarobiłem odrazu wydałem na paliwo. Teraz jeżdże solo, napewno mam ten komfort że nie biorę tych którzy mi nie odpowiadają bo nie uśmiecha mi się sprzątać całego auta po zatruciu alkoholowym.Zgadzam się w pełni z kolegą marcinem740, też mam połamane obudowy prowadnic, z klientami też jest tak jak pisze i też napewno odpowiada na setki pytań i to zdziwienie jak startujesz :) odrazu pytanie jaki to silnik ( zawsze odpowiadam że 1,6 haha) W sumie wypracowałem sobie swoją rzesze klientów i na tym bazuje.Jeśli masz jakieś pytania to dawaj, postaram się pomóc.