Dzień dobry. Z tej strony Radek , mieszkam niedaleko Warszawy. Forum śledzę już od bardzo dawna, lecz teraz postanowiłem się zarejestrować. Posiadam BMW e65 730i z M54 pod maską, jestem bardzo zadowolony z tego auta.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Dzień dobry. Z tej strony Radek , mieszkam niedaleko Warszawy. Forum śledzę już od bardzo dawna, lecz teraz postanowiłem się zarejestrować. Posiadam BMW e65 730i z M54 pod maską, jestem bardzo zadowolony z tego auta.
Pozdrawiam
Witaj! Kolejny biały kruk z M54 :) Miro będzie zadowolony :D Opowiedz coś więcej o aucie i pokaż jakieś zdjęcia :)
Hej. Fakt , auto ściągnąłem z DE i tam niemieszaki znają temat, te auta są dosyć mocno poszukiwane. Patrząc na awaryjność silników z serii N, M54 oprócz zbiorniczkow wyrównawczych jest poprostu bezawaryjne i tanie w utrzymaniu.Auto ma też dynamic drive, świetna rzecz. Ogólnie jest to jedno z lepszych BMW jakie miałem. Ostatnio został wymieniony konwerter, dało się jeździć ale troszkę falowalo powyżej 4 tyś obrotów.
https://i.ibb.co/16RYtwt/20190705-115251.png
Witam. Na pierwszy rzut oka to chyba nawet ten sam kolor co Miro ma.
Nie, felga nie zgadza się :)
Radek można wiedzieć co to ma na wyposażeniu, jaki rok i przebieg, na ile wyszło Cię na gotowo już Polsce.
Z wyposażenia to nagłośnienie Hi-fi, dynamic drive, podgrzewane stołki, podgrzewana kierownica, szyberdach. Reszta jak w standardzie.
Przebieg licznikowy 286 tyś km. Jestem drugim właścicielem tego autka. Z opłatami i zarejstrowamiem 37 tyś w 2015 roku, wtedy auto miało przebieg koło 190 tyś.
To chyba dobra cena była. Ja jak szukałem na początku 2016 r. polifta to ceny zaczynały się dopiero od 10000 euro.
Hmm w polifcie pod oznaczeniem 730i siedział N52 dlatego stąd taka cena. Nie znam tego silnika za dobrze, ale chyba koszta eksploatacji zbliżone do N62.
Siemano
Umknął mi Twój temat jakoś a szkoda bo widzę ,że siostrzyczka podobna do mojej.
Ja też mam 290 tys nalotu i zero problemów. Fakt ,jak wcześniej wspomniałeś wymieniałem ostatnio na nowy zbiorniczek wyrównawczy bo się pocił na zgrzewie i to chyba jedyna awaria w przeciągu czterech lat prócz modułu SBSL. Reszta eksploatacyjnie i z fanaberii moich.
Jak chcesz luknąć na moją to jest tu :) https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...tml#0a898e91db
Bardzo ładna sztuka :) życzę szybkiej sprzedaży
A powiem Ci szczerze ,że w sumie to mi specjalnie nie zależy. Po prostu piąty rok jeżdżę i mi się normalnie trochę znudziła .
Rozumiem , to tak kiedyś jak ja z E34 525tds, jeździłem 8 lat tym autem , znudziło się i pojechało do żyda z przebiegiem 550 tyś :)
Witam, 7er doczekała się drugiego kompletu kół na lato od 545i E60. Z nowymi oponami Pirelli p zero.Jak myślicie chyba dobry zakup ?
https://i.ibb.co/LtFFZvr/IMG-20190915-102715.jpg https://i.ibb.co/yg2RzZ6/IMG-20190915-102703.jpg
Felga ładna, lecz rozmiar opony za mały :)
To 20 cali na 35/245 tył 265/35. Czemu za mały rozmiar opon ?
Ponieważ prawidłowy rozmiar dla 20" to przód 245/40 i tył 275/35. Nie wiem jaka jest dopuszczalna różnica w rozmiarze opon pomiędzy osią przednią a tylną, ale przy prawidłowym rozmiarze różnica ta wynosi około 0,5%, a u Ciebie jest już ponad 2%.
Będą jakieś różnice w prowadzeniu auta?
Będzie przekłamywał prędkość i to sporo. Geometria też będzie inna ze względu na mniejszy promień koła.
Czyli zmienić opony? U kumpla dobrze chodził prędkościomierz i nie przekłamywal
Ale e60 ma mniejsze koła fabrycznie niż e65.
Zobaczę jak założę.
Będzie gołym okiem widać i będzie nawet śmiesznie wyglądać.
Co na siłę ?
Jak będzie źle wyglądać to założę grubsze opony ;)
Macie rację ,dziś założyłem dwa na przymiarkę. Trochę kaszana ,te koła gubią się w tej budzie. Znajomy od którego brałem w pod Warszawskich Markach, wynieni mi na inne na dniach
Najlepiej nowe. Ja już jestem wyleczony od kilku ładnych lat z wszystkich używek. Nowa to nowa. Przede wszystkim guma miękka i dociera się do auta.
Koła takie jak Mirek ma są ładne ale chyba masz dystanse założone ?
Opony to różnie ,na zimę trafiłem śliczne używki z opla za 7 paczek nie bjia i proste Pirelli cinturato.
Ostatnio szukałem dla siebie coś mocniejszego i rozsądnego że spalaniem ,przeglądając różne aukcje na allegro i olx pod tytułem "BMW e65" można trafić na różne sztuki i za 8 tys aż do 50 wybór ogromny... Diesla nie chciałem bo nie lubię ,a tych najwięcej .... Parę stron dalej ,patrzę 735iL ,gościu zachwala to auto ,pokazał dużo faktor z napraw w tym świece ,uszczelki ,wymieniane wahacze itp itd to dzwonie i byliśmy umówieni na 15 w piatek. Przyjechałem ,auto ładne ,nie zniszczone i zadbane do tego Long co mi bardzo odpowiada ,dwójkę dzieci mam także już nie pokopia siedzisk z tyłu :D
Oto ona
https://i.ibb.co/8cXrvbc/IMG-20191102-095722.jpg
Pozdrawiam
Za jakiś czas coś wrzucę i już z vinem. Z ciekawszych rzeczy ma lodówkę, dd, klima na suficie, stołki masowane.... Jedynie czego brakuje to L7 a szkoda ,bo podobno każdy zachwala to audio a i tak jest gorsze niż Bose z audi..
Odnośnie Logica to słyszałem podobne opinie (w sensie, że jest świetny) ale niestety nie miałem okazji sprawdzić (posłuchać) samemu.
Niemniej jednak w mojej bez L7 śmiejemy się czasami, że choć auto nie ma na wyposażeniu masowanych foteli to bass wystarczająco je zastępuje ;)
Haha no chyba że tak :)
Pochwal się fotami longa, bo ciekaw jestem jak wygląda środek ze 150kkm nalotu.