-
Silnik n62
Witam serdecznie prośba o poradę a mianowicie e65 740i dymi na niebiesko po chwilowym postoju na światłach, uszczelniacze zaworowe wymieniłem jakieś 15 tys temu Ale zauważyłem że olej idzie przez odme i dostałem się do kolektora także ja wymieniłem ale jest to samo? Macie jakiś pomysł?
-
Pomysł taki, że bardzo możliwe, że uszczelniacze masz do poprawki. Sam wymieniałeś, czy ktoś Ci je wymieniał?
-
Warsztat specjalizacja bmw
-
Możliwe, że prowadnice zaworów są wyrobione, a wymiana uszczelniaczy w takim wypadku na długo nie starczy.
-
Podaj więcej szczegółów.
Wymieniłeś obie odmy oraz przewody odmy ?
Jesteś pewien ze zostały wymienione wszystkie uszczelniacze ?
Ile zapłaciłeś za usługę ?
-
Zapłaciłem 4000tys podobno wymienili wszystkie o luzie na zaworach nic nie mówili a co do odmy przewód wymieniłem z ASO a gumki hyba febi
-
-
Mamy. Patrz wyżej. Zwłaszcza jak nic innego się z silnikiem nie dzieje.
-
Kwestia tego czy te uszczelniacze zrobili porządnie a mam już wątpliwości robili to bez wyciągania. A wie ktoś ile orientacyjnie wyniesie mnie remont ze ściągnięciem głowic wymiana wszystkiego co powinno się wymienić także tych rzeczy które warto już przy tej robocie wymienić czyli rurka itp może polecicie kogoś kto zna temat n62 a nie będzie się uczył pozdr
-
A podjedź do tych, co Ci robili. Ciekawe co powiedzą. Formalnie powinni to na swój koszt teraz zrobić. Uszczelniacze się sypią ze starości lub złego montażu. Nie mogą Ci powiedzieć, że źle użytkowałeś auto.
-
Tam się właściciel zmienił i on nie odpowiada co było rok temu tak mi powiedział i trochę ma racji został tylko jeden mechanik ale on tego nie robił także lipa.
-
No to faktycznie kanał :/ Sebek nie przez przypadek prosił o szczegóły. Tu na forum przerobił już sporo tego tematu. Skontaktuj się z nim i wszystko Ci wyjaśni.