Powitać.
Rozważam zakup BMW dla żony, potrzebuję trochę informacji :)
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...olx#xtor=SEC-8
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Powitać.
Rozważam zakup BMW dla żony, potrzebuję trochę informacji :)
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...olx#xtor=SEC-8
Pozdrawiam.
Witamy na forum. Pytanie o auto zadaj w odpowiednim dziale. Od siebie podpowiem, że niska cena przy takim wyposażeniu może sugerować, że silnik na wykończeniu.
Nie ma radaru w zderzaku.A przełącznik jest.Chyba że 760 ma go w innym miejscu
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
A ja powiem Ci innaczej. Kupilem dwa samochody w autoreducie I z żadnym nie miałem problemu.
Jednym z nim była 740 I pare dni po zakupie pojawił się problem z kamerą w zderzaku, zadzwoniłem, panowie wymienili bez problemu i bez dodatkowych kosztów.
Jeżeli podoba Ci się auto to jedź obejrzyj I jak chcesz sprawdź w aso.
Przepraszam, ale forumowe porady w stylu silnik na wykończeniu, wydawane na podstawie 12 zdjęć są kiepskie.
Pozdrawiam,
Michał
Od drugiej połowy 2010 radar nie jest już w kształcie busoli. Jest w tym miejscu gdzie kratka jest wypełniona. Ja mam tak samo. Aldik też.
To nie na podstawie zdjęć, a ceny i modelu auta. Poczytaj trochę o problemach z silnikami N63 i N74 zanim posądzisz kogoś o złą ocenę sytuacji.
To troszkę info o autku bo widzę że dyskusja się rozkręca :)
Cena może i atrakcyjna jak na wypas i wersje silnikową ale ....
w aucie jest do pomalowania tylny zderzak bo ma uszkodzenie oraz tylne drzwi bo mają obcierkę - widać to na zdjęciach przecież :)
dodatkowo za około 2 tys km do wymiany są klocki a może i tarcze - więc koszty spore bo w końcu 760
Olej i płyny po zakupie też kosztują
Ubezpieczenie AC brak a OC na maks 30 dni bo szanowna Autoreduta wycofa je by dostać zwrot :) takie cwaniaki :)
A dodatkowo nie chcą zejść kompletnie z ceny
Skąd to wiem ? A no bo gadałem z nimi kilka razy przez tel, bo mam do WWA około 300 km w jedna stronę zatem jazda jest średnio opłacalna
Powiem tak jak poczytałem watki Impexa o kosztach wymiany i naprawy wtrysków na kwotę coś koło 20 tys to mi się odechciało, a dodatkowo lakierowanie wymiana klocków a może i tarcz, ubezpieczenie ucinane by zarobić - nie wiem kto tam zarządza tym biznesem ale oni chyba nie bardzo chcą te auta sprzedawać.
Mnie przeraża to co pisze dammned że jak za taki wypas i 760 chcą cenę jak za zwykłe 750 - jakis powód tego musi być skoro nawet OC po 30 dniach max chcą wycofywać :)
Jak kolega autor wątku pojedzie i obejrzy a nie kupi niech skrobnie 3 słowa co i jak :)
No dokładnie. Przerzucają się tymi 750i i 760i jakby gorącego ziemniaka w łapach trzymali. @Adasio: W Inchcape Wrocław stoi 760i bieda wersja (w porównaniu do tej z ogłoszenia) z 2010 w tych samych pieniądzach. Kusi mnie, żeby chociaż podjechać zobaczyć i zaspokoić ciekawość ;)
Nie będę już zaśmiecał innych tematów.
Rzeczywiście cena jest bardzo niska jak na przebieg i rok w porównaniu do W12 D4, które również mam na celowniku czy S65 AMG.
Klocki tarcze i elementy eksploatacyjne w cenie do 10 koła no problem na start, aczkolwiek wtryski za 20 tyś już nie do końca gdyż zmienia to trochę pułap,
gdzie można już pokusić się o AMG.
Pytanie czy te wtryski to profilaktycznie należy zmienić coś ala panewki w M5 E60 czy też da się to zdiagnozować jakkolwiek ?
Mam jeszcze pytanie patrząc na tą z ogłoszenia czy jest to rzeczywiście FULL ?
Tzn. Czy nagłośnienie to najwyższy seryjny system coś ala Bang w Audi ?
Czy posiada Night Vision i Head Up ?
Czego na pierwszy rzut oka nie ma ?
Nie da się zdiagnozować nic bo usterka ponoć jest bezobjawowa.
Wymieniać coś za 20 tys bez podstaw do wymiany? dla mnie paranoja
Aaaa i jak chcesz jechać oglądać to się umów ... bo oni tego auta nie maja na stanie :) tylko sobie gdzieś fruwa po wwa albo po Polsce ;)
Jaki FULLL???
jak nie ma grzanej fajerki ,NV brak
Head up jest
Tyle wiem, chciałem już wcześniej zerknąć i niestety nie mogli sprowadzić szybko właściciela ;)
Ciekawe ile doklejają do auta skoro jeszcze dla nich prowizja jest 5 koła to najmniej na moje oko.
Jak jest z nagłośnieniem ? Najwyższy seryjny set czy podstawa ?
Head up ma, Night Vision nie ma. Ogólnie to tego można nazwać bardzo bliskim "Full'a". Ze zdjęć nie da się wywnioskować nagłośnienia, ale obstawiam, że ma najwyższe, dostępne w przedlifcie czyli Logic7 od Harmana. Dopiero w poliftach pojawił się Bang&Olufsen. Z innych bajerów to nie widać, czy ma lodówkę,. Ma natomiast ogrzewanie, wentylację i masaże foteli przód i tył. Ostrzeżenie przy zmianie pasa, ostrzeżenie o wyjeżdżaniu za linię, ostrzeżenie przed kolizją. Ogólnie fajne autko i za dobre 75% rynkowej wartości, jak nie mniej, więc trzeba je dobrze sprawdzić. Możesz poprosić o VIN i sprawdzić historię. Jak nie będą chcieli dać VINu, to ja bym odpuścił.
Ma head upa :)
Granie ma L7
Lodówki brak
Wtryski wydą po podpięciu kompa.Widać ich prace
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Czy jest na forum jakiś spec od tych tematów, który mógłby jechać ze mną na oględziny ( $ ) ?
ASO nie chcę fatygować gdyż nie mam z tymi trzema literami dobrego doświadczenia.
No dobrze, być może to co napisałem mogło zostać zbyt dosadnie odebrane. Nie chodziło mi o ocenę techniczną ze zdjęć. Moim celem było zwrócenie uwagi na typową bolączkę w tym modelu, a cena tylko mnie w tym utwierdza. Auto ma niski przebieg. Akurat taki, przy którym najczęściej występuje usterka. Jeżeli jest prawdziwy, to auto "kisiło" się w ruchu miejskim, a to nie poprawia sytuacji. Kolega poprosił o info od osób, które mogą coś więcej wywnioskować "z ogłoszenia ze zdjęciami" i takie info dostał.
Przede wszystkim dokładne sprawdzenie auta przed kupnem weryfikacja na żywo, ze zdjęć to za wiele nie wywnioskujemy jedynie to czy dobrze spasowane elementy itp. Druga sprawa ze mnie cena jakoś nie dziwi jeżeli od dawna wiadomo ze silnik ma wadę fabryczna.. Przez to F01 z silnikami benzynowymi są tańsze aby w ogóle kogoś zainteresować cena musi być odpowiednia, bo sprzedaż auta z tymi jednostkami jest ciężka. Wiadomo ze zawsze się znajdzie jakiś Janusz co kupi i za miesiąc płacze ze musi 20 koła wsadzić w silnik bo nie zaczerpał wiedzy choćby z naszego forum o problemach zawiązanych danym modelem. W mojej ocenie nie ma nic podejrzanego w tej ofercie, duży silnik duże koszty, ktoś to śpi na kasie kupi nowy model , osoba prywatna bądź mniejsza firma kupi coś tańszego w utrzymaniu jako wół roboczy a nie jako auto do wypadów weekendowych.
Prosze tez na fulu jedynie trzeba nowy silnik:)
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...tml#d3da84b2ff
Brak grzanej kiery wiec nie taki full :):)
Jakbym miał kupić benzynę to chyba wolałbym z padniętym silnikiem i samemu sobie wsadzić nowy, wtedy mam pewność, ze będzie długo żył. Oczywiście kpl wtrysków do tego jak i późniejsza ich kontrola max co 10 tyś. Zresztą na forum większośc juz chyba o tym wie :):)
V12 kusi ale chyba wybrałbym 750d xd. Raz ze napęd na 4 laćki to i po chipie podejrzewam, że wrażenia z jazdy mogą być zbiżone a przynajmniej bomba pod maską może tak szybko nie eksplodować ;) Niestety to juz polifty i duużo droższe :(
Heh... prawie jak w Polonezie co 10kkm kontrola luzów zaworowych a w F01 kontrola wtrysków. Panowie, jaki naprawdę jest sens posiadania takiego auta ?
Ktoś ma pieniądz ,kupuje nowe ,robi 100kkm i się pozbywa....to zrozumiem, ale kupować to później to tak jak by sobie kłopoty na własne żądanie zafundować.....świadomie. No i po co to komu?
Sentyment do marki ? Próbuję zrozumieć ,ale czy w tym wypadku nie lepiej się rozumem kierować a nie sercem ?
Miro, co jest nieracjonalne dla jednego, jest racjonalne dla innego. Trzeba to zaakceptować.
Niestety zakładając tutaj temat nie byłem świadom tego, że te silniki i auta to aż takie padaki są. Zakup takiego wozu to jak pchanie się na własne życzenie w problemy i jazda tykającą bombą. Nowy motor praktycznie nie do dostania, a z używkami jest różnie. Tym bardziej, że ten wóz przez 2 lata nie zrobiłby więcej niż 30 tyś km więc nie ma sensu inwestowanie w nowy silnik etc po to żeby zaraz sprzedawać znając życie. Patrząc na to, że 100k to dosłowny deadline tego motoru cena z aukcji wcale nie jest okazyjna :) Nie do pomyślenia, że w topowym i najdroższym w 2011 modelu BMW dzieją się takie rzeczy.
No niestety są to silniki bardzo podwyższonego ryzyka. Jeżeli Ci mimo wszystko zależy na daniu szansy temu egzemplarzowi, to potrzebowałbyś podjechać z komputerem i sprawdzić korekcje wtrysków. Można też zrobić inspekcję cylindrów kamerką inspekcyjną, ale to wymaga zaangażowania ze strony sprzedającego i już troszkę kosztuje i zajmuje czasu. Jeżeli jest pewny auta, które sprzedaje, powinien się zgodzić. Można zrobić też test oleju silnikowego, ale to też może być niemiarodajne, bo podaje się tam przebieg od ostatniej wymiany + informacje o wszelkich dolewkach oleju i "uszlachetniaczy". Tutaj nie ma bagnetu, więc jedyna szansa pobrania próbki jest przy spuszczaniu oleju. Im częściej był dolewany olej tym bardziej zaburzony wynik testu. Wpisz w google "badanie oleju silnikowego" i tam wyskoczą oferty na takie coś. Koszt około 100pln.
Jak by ktoś miał taka kamerkę (może ktoś z Wawy ma?) to byłbym gotów pojechać ja obejrzeć i kupić, bo niestety bez tego to auto to WIELKA niewiadoma.
Kupisz i będzie ileś set km ok a może być tak że do domu 300 km dojadę i jeeeeebbbbb
Ja bym próbował z czymś takim:
https://allegro.pl/endoskop-kamera-i...848516196.html
ale to Adasio świece trzeba wykręcać, a to nie takie hop siup zwłaszcza z tymi pod ścianą grodziową.
Zwłaszcza w V12
a ma w wawie ktoś kompa co ogarnia F01? Może warto ja zbadać :)
zaciekawiła mnie ta cena wtrysków 20 tys za 12 sztuk?? to nie są te same co ida do r6 biturbo i v8 biturbo???
Chyba ADASIO zaokrąglił ale chyba tam są te same, pamiętam ze Impex pisał coś o 12 tyś plus wymiana itd itp. Może chodziło o pełną kwote pierwszego serwisu !?
https://www.aso-bmw.pl/search/view/?numer=13538616079
bo w mamuśki 535ix ( f10 ) ostatnio wymienialiśmy wtryski na nowe koszt 2100zł brutto za 6szt firmy bosch
Impex pisał że coś koło 15 było więc jako że było to jakiś czas temu ceny raczej nie pospadaly .
Poza tym nawet gdyby kosztowały jak mówisz 6 sT za 2000 to trzeba liczyć razy 2 a dodatkowo robocizna o ile nic innego nie wyjdzie więc myślę że też może być grubo
To jaka cena w koncu wtrysku po za Aso:)
https://pl.aliexpress.com/item/Typy-...ceBeautifyAB=0
Taka ciekawostka :)
ale 4k za 12 wtrysków to wg mnie dużo ni ejest i koszt taki w modelu 760li powinien byc postrzegany jako normalna obsługa takiego auta ( w końcu mówimy o autach stosunkowo młodych i do tego o cenach jeszczde powyżej 100k ) bo hamulce pewnie kosztuja podobnie a częściej się je zmienia
a co do aliexpress jakoś wstyd by mi było F serwisować na aliexpress do tego znając życie gwarancji i odpowiedzialności brak
a w ogóle mamuśka ostatnio gruby serwis w f10 robiła i pomijając straszną cenę klamki z aso reszta nie jest dużo gorsza w cenach od e38 pomijaając że psują sie tet auta szybciej
Wiem, że nie na temat (bo E38) ale zapłaciłem ostatnio za komplet (12) wtrysków 6300 PLN.
A spoko, zapomniałem, że tam bezpośredni wtrysk. Możesz usunąć moje posty.