Działa mi tylko jednak klamka,tj pasażera, reszta padła tzn chyba, bo ista nie pokazuje żadnych błedów.
Macie może jakiś pomysł ?
Wersja do druku
Działa mi tylko jednak klamka,tj pasażera, reszta padła tzn chyba, bo ista nie pokazuje żadnych błedów.
Macie może jakiś pomysł ?
może być u mnie padły dwie klamki błedów nie było
Jak zmieniłeś to musiałeś kodować ?
W serii Fxx klamek nie trzeba kodować.
Kodować należy klamki w E65/E66
Aldik, wstydziłbyś się z takim stażem na forum pytać :P
https://7er.pl/showthread.php/52674-...l=1#post565996
No nie do końca bo znalazłem w wycenie z aso pozycje „kodowanie klamek”
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f...front/1L63V6AI
Robiłeś wycenę w ASO? Cena uchwytu klamki to coś koło 1400pln z funkcją CA. Dowiedziałeś się, czy to jest cena pod kolor, czy trzeba to malować?
Zima nie zima - problem ten sam.
A to sorry... :x
Czyli Panowie jak w e65/66 padało CA tak w F kach dalej to samo ? Może w serii G coś poprawili choć pewnie też będzie podobnie ....
Tak, w eFach też padają.
Ostatnio kupiłem nową klamkę pod kolor od tego goscia - https://allegro.pl/bmw-f01-f02-f10-f...311202346.html
Wtedy jeszcze miał ceny 350 zl. Teraz sie juz zorientował, że można więcej wołać jak sie mnie spytał ile w ASO kosztują. Nie wiem skąd je ma. Są one bez naklejki BMW. Pasowała idealnie pod kolor.
ALIExpress. Już tam tego pełno. Daj znać jak to sobie radzi. Ja pod kolor raczej nie będę miał, bo za mało popularny :(
A na Aliexpres są ? Może warto zaryzykować !?
Dokładnie to na Alibabie coś się wyświetla. Trzeba tylko ustalić, czy oni tam hurtowo nie wysyłają, no i kolor się chyba potem we własnym zakresie zapewnia.
Edit:
Wpisz tam w wyszukiwarkę: "bmw f01 left front handle" i są różne aukcje, niektóre wysyłają od jednej sztuki, inne minimum 10, albo 20. 20$ od sztuki, albo 1$ przy zamówieniu >1000 sztuk. To daje obraz kosztu produkcji :D W Chinach są gotowi sprzedać to za 1$, a w ASO kasują 400$ :D
@Bartek
Jakbys zamawiał to ja kierowcy też chętnie kupię..
Nie No w aso chyba 900 zł - pisałem chyba wcześniej . Ciekawe tylko czy to warte zachodu. W sumie to Już potrzebujemy 3 ;)
900pln to musisz dobre rabaty tam mieć ;)
Sorry, 1220 :)
Dostałem odpowiedź od gościa z Alibaby. Cena za sztukę to 22$. Minimalne zamówienie to 10 sztuk. Koszt wysyłki do Polski to dodatkowe 100$. Płatność PayPal'em + 4% co razem da około 335$ do zapłacenia. Na polskie 1235pln. Klamki są dostępne w trzech kolorach: biały, czarny i szampański (tak mi napisali), więc raczej będzie trzeba je sobie pomalować.
Jak każdy z nas wziąłby po 2 sztuki (jedna do założenia i jedna na zapas), to coś bym z pozostałymi 4-rema wykombinował. Ktoś reflektuje?
Edit:
Aha. I to są tylko klamki od kierowcy 51 21 7 231 931. Pozostałe zamawia się oddzielnie na podobnych zasadach.
Może ktoś jeszcze reflektuje ? Ja Myśle ze jestem na tak ;)
Ja też biorę....
A jakieś inne są Wam potrzebne? Pytałem się gościa czy ma pozostałe klamki i czy można w tych 10ciu sztukach je zamówić. I w ogóle jak będę zamiawiał, to białe do pomalowania.
A może by poszukać pod kolor? Wziałbym trzy :)
Co wam te klamki tak padają ??
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
To sobie szukaj pod kolor :) a jak bierzesz białe, to które trzy?
To co w E65 - wilgoć. Być może miałeś wymieniane, albo masz szczęście, ewentualnie sprawdź czy na pewno wszystkie Ci działają (wszystkimi otworzysz/zamkniesz zbliżeniowo).
To co w E65 - wilgoć. Być może miałeś wymieniane, albo masz szczęście, ewentualnie sprawdź czy na pewno wszystkie Ci działają (wszystkimi otworzysz/zamkniesz zbliżeniowo).[/QUOTE]
Działają wszystkie.Po historii auta to byla tylko jedna wymieniona kiedyś tam.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Będą tylko klamki kierowcy. Pozostałe też trzeba minimum 10 zamówić. Warto więc przetestować przód na razie.
A jak czarne to black saphire czy zwykłe black?
To ja białe jak nie będzie black saphire :p
Będą białe, nie mają w metalicu. Dogrywam temat. Zobaczymy co z tego wyjdzie :D
Ja bym chciał tez black saphire ;)
A ja bym chciał słonia na złotym łańcuszku :)
Panowie, żeby też było jasne: jak towar przyjdzie to bierzecie po 2 sztuki i nie ma, że słabo wykonane, albo coś takiego. Ja i tak biorę większe ryzyko na siebie.
Nie no spoko....
Ooo czyli czarne będą 😙😝☝?
Trochę to zajęło, ale dziś poszedł przelew. Jak dobrze pójdzie, to do 2 tygodni klamki powinny być na miejscu. @Aldik: białe.