Witam pisze z zapytaniem, czy podejdzie mi ch³odnica z 2.8 2vanos do 740 m60b40. W ASO BMW pisze ze pasujê, ale u mnie w ch³odnicy wêze s± przykrêcane a w tej od e39 s± te wciskane. Czy kto¶ przerabia³ juz taki temat?? Z góry dzieki
Wersja do druku
Witam pisze z zapytaniem, czy podejdzie mi ch³odnica z 2.8 2vanos do 740 m60b40. W ASO BMW pisze ze pasujê, ale u mnie w ch³odnicy wêze s± przykrêcane a w tej od e39 s± te wciskane. Czy kto¶ przerabia³ juz taki temat?? Z góry dzieki
Hej , a czemu tak nie ma do 740 ze trzeba kombinowaæ ?
Bo akurat mam e39 na czesci i mam tak± ch³odnice wiêc dlatego sie pytam
W e39 od 98 roku by³y na szybkoz³±czki a do roku 98 naci±gane wê¿e na opaski zaciskowe .
sam wymiar ch³odnicy jest taki sam i te ch³odnice do e39 i e38 s± takie same tylko tak jak w przypadku e39 to i w e38 chyba po lifcie by³y na szybkoz³±czki i jak sprawdza³e¶ po katalogu bmw to pewnie pokaza³o ¿e s± takie same ale w tych samych latach produkcji
No w³asnie ja mam wciskane a jest to rok 1995 z grudnia.. :/ Bo nie da rady jako¶ przerobiæ? No có¿ zosta³o tylko ASO i behra zamowie.
a nie lepiej kupic np zamiennik behr na 450z³?
no wiem o to mi chodzi w aso mi wysz³o 440 z³ i zamówie, bo moja juz sie sypie od do³u juz sie poci
Witam po vinie w Inter Carsie wyskakuje mi ch³odnica na wê¿e zaciskowe a ja mam na opaski skrêcane. Po numerze z ch³odnicy mojej co mam na aucie wynika ze pasuje z 2,5 TDS. Czy mia³ kto¶ taki przypadek??
Motor m60b40 1995r
A na realoem.com ?
Kupi³em od 2.5tds i jest identyczna. :)
od 2.5 tds te¿ jest to samo ;)
Ch³odnice s± dostêpne bez problemów.Wystarczy tylko wybraæ z oferowanych na rynku.S± na szybkoz³±czki i na opaski zaciskowe.Marka ch³odnicy do wyboru,od "no name" do dobrej typu Behr,NRF.
kupi³em jaka¶ now± polsk± ch³odnice z allegro za oko³o 180z³ do mojej 740, drugi sezon zero problemów a w kieszeni zosta³y cebuliony :)
Ja kupi³em NRF. Bo jak mam daæ za uzywke 150 z³ i nie wiadomo ile pochodzi to wola³em dolozyæ 200 z³ i mieæ pewno¶æ. Dzieki i pozdrawiam