..........
Wersja do druku
..........
to jak już pieścisz TDSa to wymień pompę wody na nową z metalowym wirnikiem. tutaj jakikolwiek error z chłodzeniem prowadzi do pękania głowicy w okolicach ostatniego cylindra.
miałem TDSa dość długo I nawet jeszcze pomyka czasem u znajomego, więc temat przerobiłem mocno. Wymień też turbinę, po regeneracji można dostać za 600 zeta, a dmucha wtedy zupełnie inaczej niż stara. Dodatkowo wąż smarujący turbine, który wychodzi z bloku na wszelki wypadek, gdyby stary olej zalegał w środku.
Całość wymiany to godzinka na luziku, a progress bardzo duży.
Witam!:smile:
Autko bardzo ładnie się prezentuje! Zadbany siwy środek jest bardzo ładny.
Z tym obniżaniem to się nie wypowiem, ale troszkę by się przydało.
Też miałem TDS'a. :smile: Jak na diesla nawet dziś ładnie się prezentuje pod maską.
Dwa razy remontowałem silnik, a tylko raz auto wpadło w nieodpowiednie ręce (oczywiście w mroźną zimę).
Co do pompy wody, to jednak prawda. Ten co kupił ode mnie ten samochód, o mało nie zagotował silnika. Powodem była pompa wody. Jak się okazało miała plastikowe łopatki, no tak - miała. Chyba oryginał.
Ja wpakowałem kupę szmalu. Kolega co kupił ode mnie też mało nie włożył i w końcu sprzedał. Po kilku latach ją odkupił.
Z tego co spostrzegł, ktoś też zostawił sporo kasy w tym aucie. Ale nie będę tu o szczegółach pisał, bo nie wydarzyło się coś, co mogło by być przestrogą dla innych.
Po prostu trzeba dbać i na bieżąco usuwać usterki. Byle nie tanim kosztem.
Przyjemności za kierownicą!
witam , super fajnie wygląda zrobiony na cacy podoba mi się co do silnika to wiem jedno jak dbasz tak masz - każdy silnik ma swoje wady i zalety ten sam albo podobny był w omedze ? bo miał kuzyn tds w oplu i odwiedzał warsztat jak musiał olej i klocki zmienić a targał ten samochód non stop .
Jeszcze raz gratulacje zakupu
Siemanko
No i bajka...pogratulować.
..........
Ringi są bee. Zepsułeś nimi auto.
..........
Bardzo ładnie się prezentuje.
..........
Kozak jest straszny super wyszło to wszystko , naprawdę szacun choć podłączę sie do opinji ze ringi bee :)
..........
A ten gadżet nie zapala sie razem z oświetleniem wnętrza za każdym razem ?
..........
..........
Ładnie siadła! I te koła super leżą teraz. Bardzo dobre posunięcie z tym pomalowaniem. :smile:
Ringi ringi hihi ale naprawdę ładnie ogarnięta :)
Ładnie,ładnie ale te ringi :)
..........
Fajnie. Takie coś akurat jak bym miał E38 też bym zamontował...............ale ringi bym wyrzucił :congratulatory:
Jaka cena za to radio? bo sam mysle nad tym ale narazie ceny dość wysokie. ja bede celowac zeby byla w tym kamera cofania
..........
..........
ładne ładne a Przy montażu klamek będziesz demontował ringi ? :)
..........
To pytanie o ringi to w formie żartu bo dość często sie kręcą w twoim poście , nic złośliwego nie miałem na myśli juz bynajmniej ja dam Ci spokój z tymi ringami :)
Klamki fajny gadżet, ale te ringi to bym zdemontował :peace:
..........
Owiewki do siódemy... Ale w sumie do ringów pasują...
..........
Z całym szacunkiem, ale chwaląc się wszystkimi gadżetami którymi zmieniasz swoje autko mam nadzieję ,że liczysz się z opiniami innych.
Moją opinię na temat ringów znasz ,ale z tymi owiewkami to już normalnie odpust na całego. Nowoczesność w domu i w zagrodzie.
..........
O gustach nie dyskutuje się, ale moim zdaniem bez urazy, ale niestety idziesz w złą stronę.
Witam na forum.
Kolego, nikt nie podważa tego, że dbasz o swoje 7er. Ringi ... to na prawdę małe zło, ale owiewki ... w połączeniu z nimi już dają mało ciekawy obraz. Brakuje jeszcze chromowanych klamek zew. wydechów DTM i ... nie będę kończył.
Weź sobie do serca to co wyżej napisano, papatrz na foty innych 7er z naszego grona, i wnioski powinny się same nasunąć. Przy takim aucie łatwo o niechciany festyn, ale obyś sam do tego szybko dojrzał.
Nie fair, jest nie przyjmowanie uwag innych (bardziej doświadczonych? ) bo w końcu nikt Ci nie każe tutaj być.
Pzdr