Witam. Problem jest taki, że w E32 3litrowej benzynie nadmuch na szybę daję ciepłe powietrze a już na kabinę chłodne. Co może być przyczyną?
PSjeżeli było takie pytanie to wybaczcie, ale szukałem i nie umiałem znaleźć. Z góry dzięki za pomoc :)
Wersja do druku
Witam. Problem jest taki, że w E32 3litrowej benzynie nadmuch na szybę daję ciepłe powietrze a już na kabinę chłodne. Co może być przyczyną?
PSjeżeli było takie pytanie to wybaczcie, ale szukałem i nie umiałem znaleźć. Z góry dzięki za pomoc :)
Obejrzyj jak dziala nadmich w e32 po szukaj schematow
zobacz sobie rozkład zimnego i ciepłego powietrza w kabinie:
https://www.google.pl/search?biw=171...cs0S-O9-28QUM:
Ten rozkład widziałem. Tylko sprawa wygląda tak że przykładowo na nogi powinno lecieć ciepłe powietrze, a leci chłodne.
A możesz napisać konkretniej jakie ustawienia masz na panelu klimy?
Czy jest to manualny czy automatyczny panel?
Powodów takiej sytuacji może być kilka, a bez podstawowych informacji z twojej strony można pisać na kilka stron i kręcić się w kółko.
Sprawa wygląda tak. Manualny panel, ustawiony na maks ciepłego powietrza. Jak daję nadmuch na szybę to dmucha fajnie cieplutkim powietrzem. Potem jak przełączam na nogi itd to leci chłodne. I tak to właśnie wygląda. Inaczej chyba tego nie da się opisać.
EDIT
jeszcze się dowiedziałem (bo to nie moja maszyna), że był wyciek płynu z nagrzewnicy [jeden wężyk strzelił]. Wszystko jest zrobione tip top. Jest możliwość, że nie do końca jest odpowietrzone i temu tak się dzieję z tym nadmuchem?
Może klapy nawiewu na nogi się nie przestawiają i to jest powód zimnego powietrza?
Nagrzewnicę bym wykluczył, gdyby była przyczyną to i na szybę byłby problem z ciepłem.
Też mi się wydaje, że to problem z klapami. Może przy grzebaniu została gdzieś rozłączona wtyczka.
Jak najszybciej i najłatwiej się do tych klap dorwać? Pewnie macie jakieś doświadczenie z tym może poradzicie ? :)
Najpierw sprawdź(cie) czy cokolwiek słychać kiedy przełączane są kierunki nawiewu.
Czy słychać silniczki i/lub klapy.
Popatrz TUTAJ na rozmieszczenie silniczków klap.
One mogą również być przyczyną - usterka elektryczna silniczków albo np. pęknięte elementy cięgien, etc.
Dementując wszelkie plotki, że z nawiewów centralnych (na twarz) leci zawsze tylko zimne powietrze: leci też ciepłe. Wystarczy przestawić pokrętłem nad radiem z zimnego na ciepłe. Oczywiście o ile klapy nagrzewnicy są sprawne.
PS - za pisanie bzdur że w BMW z centralnego nawiewu tylko zimne powinien być BAN!
Jak pokręcisz tym prokrętłem to poleci cieplejsze, ale ono nadal będzie zimniejsze niż to na szybę i na nogi. Tak to jest zaprojektowane.
Tak, to jest prawda. Nie poleci żar z centralnego - jednak nieprawdą jest, że leci tam tylko i wyłącznie zimne :)