Witam mam pytanie co myslicie o tym telNOKIA 8910i (kupilem 2 dni temu i jest ekstra pelen TYTAN) pozdrowionka
Wersja do druku
Witam mam pytanie co myslicie o tym telNOKIA 8910i (kupilem 2 dni temu i jest ekstra pelen TYTAN) pozdrowionka
A tu link z cena obudowy a ja za caly aparat dalem 260zl
skoro piszesz ze kupiles i jest ekstra to znaczy ze ci sie podoba nasza opinia nie jest niezbedna bo i tak go juz masz
chodzi o to jak wy odbieracie ten model co o nim myslicie
mialem ten aparat po raz pierwszy chyba 5 lat temu kiedy wersja 8910i kosztowala uzywana ok 1200 pln, sluzyl mi bardzo dobrze
2 lata temu kupilem ponownie 8910i dosc mocno uzywany (po stracie aparatu musialem kupic cos tanio i na szybko) poza bateria nie bylo z nim zadnych problemow
te telefony trzymaja jakosc "starej" Nokii, sa bardzo wytrzymale bo byly dobrze wykonane z naprawde mocnych materialow
Miałem ten aparad dawno i był naprawde "niezniszczalny" niestety wyrobiła się prowadnica z prawej strony i już nie bardzo chciał ogarniać jak nowy .
Specyficzny telefon :)
Bardzo dawno temu kupiłem sobie 8850 i miałem ją przez kilka dobrych lat, kiedy to już rynek opanowały przeróżne kolorowe wyświetlacze i inne mp3. Potem dokupiłem 8910, z której również byłem zadowolony. Teraz korzystam z 8800 i przez kolejnych parę lat nie mam zamiaru zmieniac. Mało dzwonię, mało piszę, ale lubię metalowe telefony ;)
jakis ceglasty http://www.allegro.pl/item608587454_...ny_okazja.html ja dawno temu mialem cos takiego (kazdy mial nokie z zielonym wyswietlaczem a ja mialem niebieski :cool: ) tylko ze srebrna obudowa nawet ostatnio szukalem takiego telefonu i nigdzie nie moge znalezc. teraz przezucilem sie na samsungi i jestem zadowolony obecnie mam takiego http://www.allegro.pl/item599515055_...ska_fv_22.html i jestem zadowolony. obecne nokie jakos mi nie podchodza
ładny kawałek historii :) ja się nie wypowiem bo osobiście nie lubię marki dla mnie zawsze Nokia to był i będzie upośledzony telefon :P :) ja gustuje w SE a najnowsza moja zabawka to XPERIA :) to jest dopiero cudo techniki :)
telefon nie wyglada zle tylko ma wade PRODUCENTA SE. stare NOKIE byly nie do zajechania (troche telefonow przerobilem) dodatkowy plus wszystko pod reka przejzyste menu (najlepiej wspominam nokie 3310 to byl pancerny telefon (zmienilem baterie i obudowe i do tej pory smiga u mnie w firmie ma 8 lat ) sony ericsona przerobilemn jednego i nigdy wiecej z ta marka nie chce miec stycznosci to samo mysle o motoroli mialem v i juz nie chce tego badziewia w jednym i drugim przypadku trzeba miec stalowe nerwy podczas pisania sms'a. ogolnie na chwile obecna jedyna sluszna marka telefonu jest SAMSUNG. konczac moja wypowiedz powiem tylko ze na niczym se tak nie trzci jak na telefonach bardzo szybko traca wartosc.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
:) no to właśnie jest dla mnie upośledzenie :) przeciętny użytkownik telefonu nazywa to prostotą i łatwością obsługi :) a tak na prawdę nigdy nie rozumiałem tego że NOKIA to telefon dla mańkuta :) wszystko akceptujesz z lewej strony a ponoć to japończycy mają mają ruch lewostronny a telefon potrafią zrobić ;)Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
2 sprawa to wytrzymałość ja kolego swoje pierwsze Ericssony jeszcze w tedy użytkowałem też z zadowoleniem przez 6-7 lat więc pod tym względem obydwaj producenci byli siebie godni. Z tym że NOKIA jest za droga (nie warta siebie) tak samo jak np Audi. Dla tego do dziś ja użytkuję SE i BMW :) (są warte swoich pieniędzy)
Dalej ... T9 w sony ericssonie był najlepszym słownikiem jak istniał w XXI wieku ale spoko ;) (ja też nie napiszę smsa w nokii)
A SAMSUNG, to koreańskie stary czyli prawie jak chińskie :) moja żona miała D900 boshe co za shit :razz:
Ja nazywam SE - Second Edition, poza tym Xperia nie jest produktem SE a firmy HTC :DCytat:
dokładnie dla tego jest taka dobra :)
HTC tak, ale SE nigdy ;DCytat:
Ale żeście się uczepili SE ja uwielbiam tą markę i przez ostatnie 10 lat miałem w łapie ok 10 różnych modeli SE żaden mi się nigdy nie zepsuł, miał dobry zasięg, dobry głośnik i mikrofon i spoko baterię więc o co chodzi? :) oprócz tego miałem kilka nokii, motoroli, simensów, ericssonów, samsunga, NECa, sagema i nie wiem czy coś jeszcze :) sporo tego było a najkrócej użytkowałem NOKIE bo po 3 tyg zaniosłem do komisu i kazałem wymienić na cokolwiek :P
ja powiem ze dla mnie najlepszy jest se bo jest intuicyjny - ale mialem doczynienia tylko z seria K
jak chce cos zrobic to to znajduje za 1 razem, wszedzie indziej trzeba jakos od pupy strony.
ale kiedys, za czasów 5510 (? takiej cegły z klawiatura qwerty) mówiłem to samo o nokii :)
Polecam Ci jeszcze serię W, seria C jak dla mnie jest nijaka... a pomyśleć że wszystko zaczęło się od T610 :)
No dla mnie to nie jest upośledzenie, zauważ, że nie każdy używa telefonu jako gadżetu, dla mnie telefon służy do odbierania i wykonywania telefonów oraz odpisania na SMSa. Jak już musze coś innego w telefonie ustawić to te "upośledzenie" jest dla mnie IDEALNE. Miałem przez ostatnie lata duuuużo telefonów (oj grubo ponad 100 modeli, które używałem) + prowadziłem komis z telefonami i dla mnie tylko NOKIA - właśnie za to upośledzenie.Cytat:
co do metalowych tele. to miałem mam i bede miał 8800scirroco ... nie ma nic lepszego !
ostatnio wróciłem do 8910i (po tym jak poprzedni SE został roztrzaskany) przy okazji zakładania SIMa zwróciłem uwagę na rocznik - aparat jest z 03/2003 !!!
sprawuje się super :D mimo 7 lat tyrania po warsztatach, garażach, barach itd.
tytan naprawde daje rade!
Life Timer mojego tel pokazuje: 658:42
od ostatniego wgrania softu (a podejrzewam że u poprzednich właścicieli było ich kilka) aparat miał u mnie przegadane 427:29:23 wszystkich połączeń i 2040 odebranych wiadomości :D
dla fanów 8910i zamieszczam bardzo pomocny link z fajną instrukcją do tego telefonu:
http://www.nokia.com/EUROPE_NOKIA_CO...ish/index.html
prawdopodobnie zanim uzbieram na następny aparat będę z niej korzystał jako tel. firmowy, chyba mało kto wie że 8910i już w 2002 miało Bluetooth i współpracuje ze słuchawką (co w pracy kierowcy jest przydatne :D )
czekam na jakiś zastrzyk gotówki i następcą tego naprawde niezniszczalnego telefonu będzie 8800!
[quote="coboss"]Ja wlasnie dlatego nie uzywam SE. Coz otwierajac obudowe Nokii w 90% spotkasz napis Made in Finland badz Germany. Ewentualnie jesli jest to Dubai na rynki azjatyckie badz China.Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
Natomiast otwierajac klapke w 90% SE zobaczymy napis Made in China. Rozumiem sluchawki czy baterie z Chin (w koncu nawet nokia tak ma) ale korpus telefonu?
Moja zona za to uzywa i sobie chwali z tym ze moj pancerniak e50 zostal wielokrotnie zmasakrowany i dziala natomiast jej SE po jednym dniu na nerwach jak go mialem nie dal sie zlozyc do kupy :P
No nie będę walczył bo widzę co robią ;( niestety ale to właśnie SONY wszystko zaczyna robić gdzieś we wschodniej Azji :/ na szczęście przynajmniej nie utrudniają serwisy które naprawiają wszystko lub wymieniają sprzęt bez problemu.
Tu sie zgodze jeszcze Nokia nie robi problemow. Motorola zalezy od humoru a np Samsung czy LG kazdy tel jest z winy uzytkownika. Nawet jesli w komisie sprawdzalismy i wychodzilo ze wina tel :?Cytat: