Pytanie do kolegów z forum:)
Z jakiego materiału zrobiony jest wydech w naszych e65.
Wiem, że średnica w 730d 218KM rury to 63.5mm ale co to za materiał?
Pomożecie?
Wersja do druku
Pytanie do kolegów z forum:)
Z jakiego materiału zrobiony jest wydech w naszych e65.
Wiem, że średnica w 730d 218KM rury to 63.5mm ale co to za materiał?
Pomożecie?
Nie wiem czy w przypadku diesla jest ten sam materiał, ale w przypadku 745i to będzie stal chromowo-tytanowa o oznaczeniu 1.4512. Po wpisaniu tego nr w Google znajdziesz pełną specyfikację. Link do przykładowej tutaj.
Ale ręki sobie uciąć nie dam. Może ktoś jeszcze to potwierdzi.
No bo mam problem. Chcę zrobi wydech z kwasówki ale nie wiem czy to sens bo ten materiał też jest konkretny a nie potrafię go rozpoznać.
Jedź na jakiś większy złom w swojej okolicy, powinni mieć spektrometr, zrobią "strzał w wydech" i będziesz dokładnie wiedział z czego jest zrobiony.
Liczysz na dźwięk czy chcesz jeszcze więcej mocy i wydech cię ogranicza?
Jeśli o dźwięk to czasami sam końcowy dużo da.
W e46 330d jakiś od rm motors słyszałem i jest konkret, ladnie basowo.
Ja wyciąłem kat i środkowy tłumik w 3.0D. W miejsce wstawiona normalna rura w ocynku.
Zostal sam końcowy. Fajnie słychać na wyższych obrotach, słychać leciutko turbo.
w 3.0d z wydechem trzeba uważać bo może zacząć chodzić jak traktor z wydechu albo będzie słychać tylko świst turbo - ani to ani to nie brzmi fajnie.
co robi Diesel u fryzjera?
-warkocze he he
Jutro próba panowie. Wyciete katy + środkowy + tyklny ( będą na całej dłygości tłumika dwie równoległe rury i końcówki na końcu. Srednica rury 63,5mm kwasówka.
Nasze tłumiki zrobione są tak jak kolega matsember pisze L stal nierdzewna chromowo 0tytanowa - idealnie się spawa Tigiem.
Wrzuce filmik jak będzie co
kolega ma ładne e38 m62b44 dureń powycinal katy, teraz jak auto odpalone to nie da sie stać, wali spalinami, smierdzi, a najlepsze jest to ze za rok bedzie wspawywał z powrotem bo niklt mu badan nie podbije,
Po 1. Powiedz koledze żeby nauczył sie spawac skoro wali ci spalinami.
Po 2. Katalizator moj zostaje nietknięty i czeka na zmianę nastroju lub mojego widzimisie- zamieniam go downpipem, króry zrobiłem na wzór katalizatora z kwasówki - NOWEJ!
Po 3 . Druga część tłumika gdzie jest środkowy i tylny tłumik - koszt do 3.0d - 150pln uzywki zostaje również nie tknięty w garazu - w to miejsce idzie kompletna NOWA RURA z kwasówki aż do końcówek oczywiście odpowiednio wyprofilowana i pospawana
A o przegląd bym się raczej w dzisiejszych czasach nie martwił:)
Co robi właściciel 4,8 benzyny u mechanika??
Szuka na allegro nowego silnika:) :)
Malinkami ppachnieć nie będzie ale ja tam twarzy przy wydechu trzymać podczas jazdy nie będe. tak jak mówiłem zobaczę jak wyjdzie operacja i tyle.
Jak coś nie będzie pasowało to wrócę do orygiału
Jak wejdą nie długo nowe przepisy to wrócisz do oryginału :) Nikt dupska nie nadstawi z diagnostów bo to za fajna robota żeby ją stracić.
Pewnie i macie rację ale do tego czasu - dziad się bawi a koszta się nie liczą
😂😁😀🤣
Wydech siedzi na miejscu: jest mega dźwięk - jak kto lubi oczywiście
Mega dźwięk z Diesla jasne chyba mega smród lub mega dym
Nie zbankrutuje,nie martw sie.Ale powiec po co mam jechać ??Z silnika r6 można jedynie pod remizą zaszaleć z dzwiekiem.Tyczy to sie też benzyn r6.Jak byś miał V8 albo V10 to wtedy można coś robiś z dzwiekiem.A tak to popierdulka bucząca wyszla.Takie moje zdanie
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
To ja jednak nalegam zebyś przyjechał i się przejechał tą popierdułką - możesz się zaskoczysz .
Tu mała próba dla Ciebie specjalnie:
https://youtu.be/oWYO4PwiM4U
Powiem Ci tak. Film filmem. Jakość na żywo jest 100 razy lepsza. Byłem juz do tej pory u kilku fachowców i każdy pytał się mnie czy wymieniłem w niej silnik.
Mi pasuje... ale zawsze każdy może mieć inne zdanie i zawsze znajdzie się ktoś taki jak ty komu się to niepodobna.
Tylko ja nie robię tego dla innych ale dla siebie. Koniec tematu
@lysy106 nie ma sensu się wdawać w zbędną gadkę z jaro5 bo on ma wszystko najlepsze i wszystko wie najlepiej. Ma najlepszą f01 z najlepszym silnikiem na najładniejszych felgach. Dla mnie f01 ma niewiele wspólnego z BMW ale to tak na marginesie. On ma w ogóle wszystko najlepsze, a jak się chcesz przekonać to przejrzyj jego facebooka i wtedy zrozumiesz ;) To taki typ człowieka.
Auto jest Twoje i Tobie się ma podobać. Jemu nie ma sensu nic udowadniać.
Tarcze mi się w 730 pokrzywiły i nie wiem w ogóle jak to możliwe ????? .... a tak poza tym to nic do Ciebie nie mam. :wave::nono:
Ładnie gada, komfort podróży się nie zmniejszył?
I dlaczego E65 sprzedajesz?
"Cena okazyjna bo sprzedaje auto." Czy tylko taka zachęta do zakupu?
Ja.... Sprzedaje e65??? Nie no co ty? Tej sztuki nigdy
Chyba że to nie do mnie?
Też tego nie zrozumialem ale pomyślałem ,że może coś nie doczytałem :)
O jejkuuu LogiHuś ale ty jesteś prawdziwy detektyw... Sprzedaje swoje BMW e61 a nie e65.
Kupiłem je żonie ale jeczy że za duży. Koła rzeczywiście są z e65 i stąd to skojarzenie:)
Co do komfortu jazdy jest ok ale wydaje mi się że to przez podwójne szyby . W normalnej byłoby głośnooooo....
Widzisz jaki jestem detektyw, rutkowski sie chowa.
Dograj jeszcze jakieś fly by może, wtedy fajnie gada pewnie.
Z innej beczki wymieniał ktoś z was ten elastyczny łacznik wydechu? Ja musze to zrobić bo jest troche przepalony, tak więc lekka modyfikacja będzie potrzebna ,wyciecie starego wspawanie nowego moze kos poleci jakis konkretny ?