http://motoryzacja.interia.pl/news/k...ek-bmw,1288449
Usłyszałem w radiu, już jest w interii - nieźle dop....ł, że się aż tak zawinął
[*][*]
Wersja do druku
http://motoryzacja.interia.pl/news/k...ek-bmw,1288449
Usłyszałem w radiu, już jest w interii - nieźle dop....ł, że się aż tak zawinął
[*][*]
Masakra :( :o Ale faktycznie prędkość nie była mała :shock:
Ogólnie masakra ;(
Rozwagi,rozumu,zdrowego rozsądku dla Nas wszystkich życzę ;(
Tragedia.
No tragedia ale jeżeli było jak piszą to kierowce ciężarówki powinni zamknąć...
BMW nie takie złe, jedna osoba jeszcze żyje ehh...
Nic nie wróci życia tym dwóm osobom ;( Rozumu zabrakło kierowcy BMW, ale rozwagi i rozumu zabrakło kierowcy ciężarówki. 8/
Konkretnie się złamał :/ Czy to BMW czy nie to i tak zawsze główną przyczyną jest brak czyjejś rozwagi :/
:sad: :sad: :sad: :sad: ????? gdzie wyobraznia
No szkoda tych co zgineli, ale po zniszczeniach widać, że bumel zapierdzielał konkretnie.Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
I teraz spójrz na to z innej strony - jeśli auto jedzie 160km/h, to w ciągu zaledwie 1 sekundy pokonuje 44.5 m
no a przy 180kmh to w 1sek robi już 50.0m
więc gościu z ciężarówki mógł mieć mieć problem z ustaleniem że beemke zakleszczy, skoro jedzie powoli i może równie wolno wykonuje czynności (łącznie z reagowaniem na nagłe sytuacje)
Miejmy nadzieje ze to nie żaden z naszych forumowiczów ?[*]
Nie widzę naklejki 7er.pl czyli chyba nikt z naszych mimo , że to E38.
Po felgach widzę , że to nikt z naszych forumowiczów.
Zwolnijmy na drodze
Waśnie się też nad tym zastanawiałem! Nie kojarzę nikogo kto by miał takie felgi :/Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Ale przecież fele o niczym nie świadczą - mamy okres zmiany bucików na letnie....
Hubertus wy pewnie w Krakowie macie reginalne spoty ... przyjacielskie wypady na panienki ... także możesz zrobić małe rozeznanie . Czekamy na info.Cytat:
Zamieszczone przez Hubertus7er
ja to jestem w szoku ze ta latarnia stoi taka niewzruszona. ciekawe czy gdyby sie złożyła jak latarnie w cywilizowanych krajach to by przezylo wiecej osob.
Jakby się zawinęli na drzewie, to zaraz pojawiłby się sztab nakazujący wycięcie drzewa.....
masakra, takiego czegoś jeszcze nie widziałem, na filmiku widać rej KR600HY, ja osobiście nie kojarzę.
Kierowcę ciężarówki powinni zamknąć w więzieniu i nagłośnić to w TV. Takich debili jest cała masa na naszych drogach którzy mają w dupie to czy ktoś jedzie czy nie i zajeżdżają drogę. Nie życzę sobie aby ktoś go tu bronił bo będę się ostro kłócił. Ja mieszkam w regionie gdzie są przelotowe trasy 2 pasmowe i non stop jakiś idiota wyjeżdża mi przed maskę bo jedzie 5km/h szybciej niż ciężarówka przed nim. Takie zachowanie to totalny brak mózgu. Niejednokrotnie dobre hamulce uratowały mi życie! Nie po to kupiłem 7er aby jeździć na trasie 90km/h!!! Za każdym razem taki kierowca jest przeze mnie ściągany na pobocze i będzie ściągany. Do tej pory tylko raz w życiu poniosło mnie tak bardzo że zniszczyłem gościowi auto i obiłem pysk ale gdybyście widzieli co zrobił... do końca nie wierzyłem że udało mi się zahamować i nie wleciałem w naczepę... Od dłuższego czasu myślę o tym aby zamieścić w samochodzie kamerę i rejestrator tylko po to aby takich imbecyli podawać policji na tacy. Jakie są konsekwencje takiego manewru widzimy. Gdy nie dochodzi do tragedii a policja widzi takie zachowanie każe kierowcę maksymalnymi mandatami... Nawet kiedyś widziałem filmik gdzie taki jeleń zajechał drogę radiowozowi z wideo rejestratorem. Policjant się tak spienił, że całkowicie zapomniał o gościu za którym jechał i zdeptał tak kierowcę tira że sam byłem w szoku.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS. Ubolewam bardzo nad ofiarami wypadku. Przesyłam kondolencje :(
Coboss nie przesadzaj. Nie tylko kierowca ciężarówki jest na pewno winny. Gdyby bmw jechało z przepisową prędkością to nie wylądowało by w taki sposób na latarni. Widać że droga jest tam niezła i z pewnością siódemka jechała za szybko.
nie bronię kierowcy BMW. Każdy z nas widzi że nie jechał 100-110 km/h :( ale niech mi ktoś do ciężkiej chol... wytłumaczy jakim cudem na 4 pasie znalazła się ciężarówka?!?!
Bo oczywiście polska to kraj ... i policja, zamiast pilnować prawidłowych zasad ruchu, pisała mandat panu w Fordzie Escorcie że jechał 100 a nie 80 km/h A to że ciężarówki które mają nakaz jechać skrajnie prawym pasem, robią co chcą na naszych drogach, to im wisi bo ustawodawca pisząc przepisy ruchu drogowego pisał oddzielny kodeks dla informacji publicznej i oddzielny dla policji na co mają patrzeć a co mogą olewać. W niemczech za sam fakt, że TIR jedzie 3 pasem (przed zmianą kolejnego pasa) dostał by 500 Euro mandatu a w PL?? widział ktoś z Was aby policja za to karała?
Co do tirów, to podzielam Twoje zdanie.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Sam sie nieraz irytuję na trasie ,przez takich, w dodatku pochodzę z lobelskiego, gdzie przez moja wioske idzie droga wojewódzka 735 Przemysl - Lublin.
Bywa, że w ciągu doby przejeżdża nawet koło 200 tirów !!!
Trasa nie jest rewelacyjna - zwykła dwukierunkowa 2x3.5m, asfalt w większości w agonalnym stanie!!!
Część tirów jedzie jak "święte krowy" - prędkość, trąbienie na innych (nawet na pieszych na przejęciu) i td..
A W TEMACIE:
Co do wagi kto bardziej winny - tir czy bmw się nie wypowiem, wypadku nie widziałem.
Moim zdaniem prawda jak zwykle jest posrodku...
Ale stracone zycie to sprawa nieodwracalna,
kondolencje dla bliskich[*]
Może ciężarówka miała zamiar niedługo skręcać w lewo więc musiała zmienić pas. Wiadomo że jakby jechała do końca prawym to by jej potem nikt nie wpuścił. Nie wiem jak tam dalej wygląda droga więc nie mówie że tak było na pewno ale mogło tak być.
Swoja droga, na taka okolicznosc uderzenia podwoziem o slup chyba nikt nie bada? Niewiarygodne jak mocno sie owinela ta 7ka...
Moze to efekt napraw, powypadkowa, no kurde nie wiem.
widać że jest prosta. Takie drogi nie kończą się z reguły krzyżówką bo przed krzyżówką niemal zawsze są zwężenia i ograniczenia...
Mi i ojcu też 10 pytań tego typu przeszło przez myśl. Ale jak często auta mogą uderzać płytą podłogową? i to centralnie :( ...że słup się nie ściął to jest dziwne. Ale z drugiej strony gdyby auto było składane z kilku pewnie by się złamało a nie zawinęło... możliwe że nikt nie wzmacnia podłogi itd bo to przecież masa itp.Cytat:
Zamieszczone przez Gwozdziu
Raz obejrzałem więcej nie chce bo aż mnie ciarki przechodzą i źle się czuję. Tyle co rok temu ratowałem komuś życie a za tydzień minie rok jak sam w tym samym miejscu gdzie kogoś ratowałem miałem poważny wypadek :( to wszystko jak by mi gdzieś tam w środku powraca :(
W pełni się z Tobą zgadzam, szlak mnie trafia jak widze na np na 3 pasmowej drodze auto jadące powoli lewym pasem gdy obydwa prawe wolne, dodałbym jeszcze że migacz jest dla niektórych w opcji i wogóle go nie urzywają - chamy czy debile bo sam juz nie wiem!? Jak ktoś zaczyna mrugać zanim skręci a nie jak juz to zrobił to mamy sporo czasu na reakcje a inaczej moze sie kończyć jak widzimy..Cytat:
Myślalem nad tą kamerą itd aale mam inne zmartwienia i choruje więc musze uważać na nerwy więc odpuściłem i staram sie tego hmm nie widzieć ..ehh
Przed chwilą słyszałem na TVN24 jak wypowiadał sie gliniarz ze kierowca tira zmieniał pas a kierowca bmw widząc co sie dzieje niezapanował nad kierownicą i wpadł na słup ..... NO K....A czyli TiR zajechał mu droge wiec czemucałą wine zrzucają na biednego chłopaka !?
http://www.moto.wp.pl/gid,11025064,t...l?ticaid=17d1f zobaczcie komentarze. nie moge ogarnac tego co tam jest napisane co moga wypisywac podludzie z zazdrosci. zabic za glupote to malo. chwalic sie ze ma sie calibre masakra. z tym ze wyprzedzil ta padlina bmw to sie zgodze tyle ze bmw bylo juz na slupie. a tak serio to tak jak napisal ktos wczesniej kierowcy ciezarowek powinni dostawac wpier.ol za takie wybryki.
Sylwekk drzewa nie projektuje człowiek. nowoczesne latarnie są zrobione z aluminium i skladają się przy uderzeniu tak by jak najmniej zniszczyc samochod. nie lubie takich argumentów ale w skandynawii itp nawet drogowskazy są tak robione by nie pozabijac ludzi w srodku w momencie uderzenia.
a w polsce? byle stało, a zeby stało i wiatr nie przewrócił to najlepiej betonową.
Spokojnie, żeby nie było... Ja do latarni pretensji nie mam, bo ona niczemu winna. Tak samo jak i nic nie mam do drzew stojących wzdłuż drogi (nawet lubię takimi drogami jeździć). To tylko taka mała prowokacja ;)Cytat:
Zamieszczone przez wolowy
Generalnie, niestety, rzeczywistość jest taka, że na bezpieczeństwo na drogach ma wpływ wiele czynników, z czego najważniejszy jest ten ludzki. Dopóki będziemy wsiadać za kierownicę z przeświadczeniem, że jesteśmy panami na drodze i kontrolujemy sytuację w 100%, to będą miały miejsce takie wypadki.
Myślenie i odpowiedzialność na drodze powinny obowiązywać wszystkich....
Jak dla mnie takich kretynów powinno się linczować zaraz na tym samym słupie.Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
PS. A co miał powiedzieć???
Wiecie co koleś mówił gliniarzom w sytuacji jaką opisałem parę postów wyżej? Że szybko jechał to chciał go przyblokować. Rozumiecie debila. Gliniarz gdyby nie kamery to by go chyba spunktował. Nie wiarygodne ale Ci debile mają takie wyobrażenie. Że są PANAMI dróg i ich obowiązkiem jest takie zachowanie. Są zdrowo pojebani. Wybaczcie ale ja nigdy ich nie będę szanował oczywiście z wyjątkiem namiastki prawdziwych kierowców jakich wśród tej społeczności można spotkać. I zawsze będę chamów tępił ile będę miał sił i każdemu w ten sposób myślącemu za sam fakt, że jest idiotą będę sprzedawał klapsy...
Takie podejście ma wielu z nas i wieli z nas o ile tego nie zrobiło wielokrotnie chciało takich ludzi ściągnąć na pobocze i szybko i solidnie wychować...
Błedy sie zdarzają każdemu ale to po prostu przekracza ludzkie pojęcie i najgorsze ze media jeszcze to podsycacją - w niemczech jedzie sie na autostradach o wiele szybciej i jakoś jest mniej wypadków - fakt ze u nas nie ma ich prawie wogóle ale i tak na tych odcinkach co są jest więcej katastrof niz na wszystkich razem wziętych w D.. I nikt mi nie powie ze niemcy maja lepszu asfalt itp - bo sam widziałem i gorsze odcinki niż nasza jedyna A4 ......Cytat:
Druga kwestia to toalny brak przewidywania, widze to jak sie zmienia pogoda, większość jedzie na slepo tyle sam jak deszcz i jak słońe potem w zime jestem dla nich zawali drogą a w lecie piratem i dresiarzem ...
Znowu sie nakrecacie a zgineli ludzie :/
[*]
Bzdura dla mnie sa slupy ktore zabijaja.. po co bezpiecznie auta skoro mamy takie slupki fajne :D ..wiem ze bylo za szybko ale jednak..
Na interi sa filmiki bez cenzury rejestracji mozna sprawdzic czy to ktos znajomy :/
odrazu jak powiedzieli w eterze to podejchałem... ale demolka :D
Cytat:
Zamieszczone przez Angus MacGyver
Po co uśmiech ???? :faint:
krakusy znacie te blachy??? to ktos z naszych?? bo az mnie ciary przeszly jak zobaczylem?
Po 1 kondolencje bo życia nikt nie zwróci ;(
Można by tu gdybać w nieskończoność. Gdyby kierowca tira... gdyby latarnia nie była cholera wie z jakiego "tytanu"... no i gdyby kierowca BMW nie zapier... to by nie zabił siebie 2 osoby i 3 pewnie z tego też nie wyjdzie albo bedzie roślina ;(
Ale jasna cholera jak ja nie cierpie tej interi. Podsycają nienawiść na BMW a ta gorsza cześć społeczeństwa pokazuje swoją nietolerancje i nienawiść do posiadaczy BMW. Za co sie pytam. A niby polska taka tolerancyjna. Gówno prawda.
Mam nadzieje że po takiej tragedii chociaż kilka osób pomyśli na 2 raz jak jedzie.
Moje kondolencje[*]
[*]
przykre, fatalne skutki...
te słupy czasami z lat 80tych mają grubość ścianki po 2,5-3cm :x a beton jest wzmacniany...
[*]
Wczoraj widziałem to bmw (miała prostą rejstracjie)na al.Pokoju jechało w niej dwóch gości i nie był to nikt od nas z forum-przynajniej niekojarze
Ja też jestem od czasu do czasu kierowcą dużego składu i często jest tak jak pisze Damias.Cytat:
Zamieszczone przez Damias