Witam chciałbym się dowiedzieć jaki model bmw e38 polecacie najbardziej, chodzi mi głównie o to jaka jednostka, model jest najbardziej bezawaryjna, oczywiście chodzi też o moc, żeby nie była najsłabsza?
Wersja do druku
Witam chciałbym się dowiedzieć jaki model bmw e38 polecacie najbardziej, chodzi mi głównie o to jaka jednostka, model jest najbardziej bezawaryjna, oczywiście chodzi też o moc, żeby nie była najsłabsza?
Teraz to już bez znaczenia. W tak starym samochodzie istotny jest stan techniczny, a jego wersja silnikowa, to już drugorzędna sprawa.
Teoretycznie to 740i chyba najbliższy Twoim wymaganiom.
szczegolnioe przedlift 740i
bezoblusogwy silnik raczej
bo po lifcie kosztowne problemy z vanosami
M60B40 - podwójny łańcuch, niższa temperatura pracy od m62b44, brak vanosów, mocniejsza skrzynia, najlepsza relacja kosztów i osiągów
Bezawaryjna jest niestety ta najsłabsza. W tych czasach kupić naprawdę zadbane E38 za rozsądne pieniądze to nie lada sztuka. Są ładne sztuki ale one naprawdę sporo kosztują jak na tak stare auto . Skupiłbym się na Twoim miejscu aby znaleźć zadbany fajny egzemplarz a to czy to będzie 2.8 czy 4.0 to zostawiłbym losowi.
Model przedliftowy jest w sumie lepszy bo i motory lepsze i karoseria tak nie rdzewiała jak w po liftach.
Skup się na jakości a konfigurował sobie autko będziesz jak pójdziesz do salonu po nowe. :)
Masz Łukasz szanse, jedna z najładniejszych, jak nie najładniejsza V12 jaka się na forum pojawiła.
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...-ID6z26Q5.html
Chyba nie ;)
"To ogłoszenie nie jest już dostępne"
LINK z cache'a.
Podziękował.
wygląda ładnie ale szału tam zrobionego nie ma świece przepływka i inne pierdoły no i fela i gwint ale to stanu technicznego nie poprawia zawias i hamulce w zasadzie nietknięte silnik tez jak chodzi o naprawy czyli wszystko przed nowym właścicielem
Bardzo ładna
spieprzyl to auto, a baza byla super
gwint w e38, a na dodatek w wersji L, porazka
i kolega ma racje, inwestycje to gwint i felgi, to tak jakby nieserwisowany
Piszecie, że spieprzył ale tutaj na forum w jego temacie powitalnym to same zachwyty :)
Wyczuwam nutkę zazdrości. Powiem tyle - auto zrobione ze smakiem nie naruszone z zewnątrz i wewnątrz. Kolega napisał że dokłada ORI zawieszenie więc żaden problem przełożyć jeśli komuś gwint nie pasuje lub sobie zwyczajnie podwyższyć sam gwint. Dokładka Alpina chociaż ori a nie jak w większości betonowa.
Podsumowując wg mnie jest to idealna konfiguracja zrobiona naprawdę ze smakiem bez żadnych pseudo-dymionych lamp i dokładek z laminatu. Po samym opisie widać ile pieniążków potrafi taka bestia pochłonąć. A felgi kwestia gustu wg mnie robią kawał dobrej roboty. Jeżeli sprzedający pisze prawdę, myślę że klienta znajdzie dosyć szybko bo sam się "oblizałem" na jej widok. Niestety zdrowy rozsądek wygrał, gdyż moja 7 już sporo wyssała mamony i wiem czego się po niej spodziewać, gdyby nie to sam bym już jechał na oględziny.
Wg mnie idealna baza do dłuższej znajomości ponieważ:
Wygląda naprawdę zacnie
Jest praktycznie w oryginale
Jest bardzo dobrze wyposażona - mógłbym powiedzieć że większość dostępnych bajerów posiada.
No i najważniejsze - 750iL :)
Pozdrawiam Panowie
nikt nikomu nie zazdrości jeżdżenia kanapą zrobiona na taczkę bez komfortu w 7er i typowa polska inwestycja fela i gwint a reszta to pół biedy nic do auta nie mam ładne jest i tyle ale seriws tego pewnie troche pochłonie a zawias długo w tej konfiguracji nie pożyje raczej
no ja akurat napisalem wtedy w tym samym tonie :)
jakby byla seria, przedstawil by faktury na inne rzeczy niz felgi czy zawias, zeszla by od razu nawet za wiecej
a tak, oferta jest ograniczozna tylko do mlodych zajaranych felami i zawiasem
a nie starszych bardziej majetniejszych i madrzejszych
to zwieszenie i tak jest cale do wymiany, a jak bylo tam fabrycznie edc, to 2x bardziej bez sensu
Sprzedający twierdzi że wszystko wymienił w serwisie i że auto więcej stoi więc jeśli brać jego słowa jako wiarygodne to na chwilę obecną stan powinien być ok.
Zależy czy chcesz auto do codziennej jazdy czy tylko by pokazać się na zlocie i wyjechać na kilkanaście minut w niedzielę. Nie jest to pierwsze E38 z gwintem a tak jak mówiłem dostajesz zawias fabryczny więc możesz spokojnie ożenić gwint z nadzieją że kilka złotówek wróci do portfela. :)
Każdy lubi co innego ja oceniam wg opisu sprzedającego i tego co widzę na zdjęciach.
Sam bym zaczął od powrotu do EDC ale to jak mówię kwestia planów nowego właściciela
Każdy szuka zadbanej i idealnej, a jak się trafi ciekawy egzemplarz to psy wieszają. Jest plus tego auta, jest tak nisko że o zap... po dziurach nie ma mowy. Założyć serię i piękne auto.
Jak czytam te BZDETY, że ma gwint, że ma koło 3tlg i inne wymysły to mnie krew zalewa. Czy wy macie na prawdę tak nasrane we łbach, czy nie potraficie obiektywnie spojrzeć na auto ?? Jak już wyżej napisano, to są zmiany które w 1 dzień można przywrócić do ori !! Jeszcze jak by to były jakieś chińskie produkty, to można domniemać, że wsadzone tylko po to żeby auto wyglądało - ale tutaj qrwa mać gwint z górnej półki, ori dokładka, koło za tyle siana, że niektórzy tutaj całe E38 za tyle kupują. A wy pier*olicie, że fura zjebana i tylko młody i głupi kupi. Weźcie kupcie sobie metr gumy, przyszyjcie guzik na końcu i je*nijcie się w łeb !!
Pozdro
tequila1909 x2
Gwint z górnej półki za 3k ? Gdzie taki sprzedają?
Dokładnie. Podobno tyle trzeba dać za zadbane e38. Więc w czym problem. Kupujecie, zmieniacie koła i zawias i macie ładną furkę i jeszcze zarobicie na tym jak sprzedacie to co tak Was gryzie w oczy. Gdyby to auto było na zlocie ( a może było ? nie wiem ) to by było pewnie w pierwszej trójce w konkursie na auto zlotu. Mi się po zdjęciach, zaznaczam po zdjęciach bardzo podoba i jedynie bym je jednak podniósł bo u mnie nie dałoby się tak jeździć. Z całą resztą nie miałbym w ogóle problemu.
Gwint za 8 tyś, felgi za 15 tyś, audio za 20 tyś w samochodzie za 10 tyś, to jest idealna oferta dla niektórych.
A chociażby podstawowy wariant KW który kosztuje 5 tyś. z hakiem. Górna półka zaczyna się od 10 tyś. Te zastawy za 2-3 tyś to nic nie warte gówno z dalekiego wschodu. Wiem bo miałem i takie i takie.
Jak już merytorycznie rozmawiamy i bez emocji. Istotne wg. mnie jest w jakim stanie są ori amory EDC, które zostały zdemontowane. Bo żeby chcieć tym jeździć, trzeba wrócić do serii. Jeżeli trzeba kupić nowe lub regenerować stare, to zdryluje kieszeń bez wątpienia. Nie podoba mi się też w tym aucie że fela droga i oczojebna a na niej naciągnięte chińskie, marketowe gumy. Co najmniej dziwne podejście.
Przeżywacie....stara tjuningowana pieczka :bump2:
Specem od gwintów nie jestem, ale wiem, że BC robi je dobre. A zawias do E38 za 10k to już chyba przerost treści nad formą.
Ja z kolei nie uważam, że wymiana zawiasu to konieczność. Gwint 3-4 centy wyżej, opony o wyższym profilu i nie narzekałbym. Wiadoma sprawa, że do komfortu EDC daleko, ale coś za coś. Aha, nie chcesz chyba powiedzieć, że 225 na 8.5'' i 255 na 10'' to jest naciąg ;)
Ta z otomoto na felach ltg i w longu, nie miala tez przypadkiem rolowanych nadkoli? Tez o niej myslalem, ale auto raczej nie do jazdy, tylko do stania...
Oczywiście że jakikolwiek gwint do takiego samochodu jest bezsensem. Każdy dosłownie każdy, kogo znam, po roku lub dwóch, wywala i sprzedaje gwint, bo ma już dość takiej jazdy.
Naciąg nie ale chińska opona dla mnie to nieporozumienie. Ja nie oszczędzam na oponach.
auto robione w aso ale co tam było robione czytaliście tę listę ja tak i to są bez urazy pierdoły a nie gruby serwis
natomiast sam wygląd auta jest ok wg mnie tylko to jest dupa a nie samochód do jazdy na co dzien w tej konfiguracji niestety to ładnie na zlotach wygląda a w życiu to mi na 16 w e38 komfortu czasem na polskich dziurach brakuje
opony takie jak maja byc do e38, do felg np 20 cali sa mega drogie
a to dlatego bo takie opony sa praktycznie tylko do bmw 7, nie sa po prostu popularne
wiec zakladaja popularniejsze, tansze, z nizszym, profilem, te co powinny isc do piatek albo do mercow
i jeszcze naciag :) bo wiadomo ze takich szeorkich opon jak powinny isc do e38 na duzych felgach to w piatkach czy zwyklych aut anie ma
tzn sa, ale nie sa popularne, czyli tanie, bo takie ine wejda do piatek czy golfow :)
i potem twierdza, ze to specjalnie, ze to taki styl :)
a prawda jest taka ze oszdzedzili
czy to na uzywkach, czy to na chinczykach i kupili co bylo tansze
najekonomiczniej jest zalozyc naciag i niski profil :) ale to nie sa opony do e38
przerabiam takie zachowanie od dawna
aa ostatnio nagminne, jak e38 mozna kupic za 10 tys
no to przeciez oczywiste, ze sie opon wtedy za 4.500-tys nie kupuje, a tyle kosztuja opony w wyjsciowytch modelach takie jak maja byc do felg np 20scia
juz lepiej zlaozyc seryjne 16stki i kupic normalne dobre opony, niz robic taka wioche
taka dygresja :)
Moje 5-groszy. Niektórzy traktują swoje bmw jak auto do codziennej jazdy wtedy jeżdżą na eleganckich 16calowych słoneczkach i 220/60/16 oponkach, pod market obtrzaskiwać się drzwiami, a inni wolą castomy 19 cali na 255/35/19 i lecą sobie dwa razy w roku na zlocik i trzymają auto pod kocem.
no taaa, customy :)
to sa opony do e34 :) nie do siodemki
moze czesci posiadaczom pozostawaly opony z e36, to pozakladali na 7 :) i mowia ze to custom :) haha
ja mam podobnie wolę moje 16 i nowe opony jak 19 i opny z dupy bo nowe jak piszesz 4-5k niestety a nowe 16-17 to 2-2,5k i nie mówię o chinach
no on nie musiał wymieniac wszystkiego jak leci ale ktos po nim będzie
Zapewniam Cię, że można kupić dobrą nową oponę 20 cali w cenie 16-17 calowych z Twojego cennika. Ale każdy przyzwyczaił się do nazw Michelin czy Bridgestone i nic poza tym nie uważa, że jest dobre. I ja na pewno nikogo nie przekonam i nie zamierzam przekonywać. Naciąg mi się nie podoba ale nie będę na siłę kogoś przekonywał, że zakłada oponę z e36 bo na inną go nie stać. Ja w jego kieszeni nie siedzę. Może tak jest ale może do cholery rzeczywiście ma taki gust i to nie kwestia portfela.