Witajcie
Jak w temacie, nie mogę namierzyć czujnika czysto¶ci powietrza AUC. Pacjent to 730d poliftowe.
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Wersja do druku
Witajcie
Jak w temacie, nie mogę namierzyć czujnika czysto¶ci powietrza AUC. Pacjent to 730d poliftowe.
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Taki TEMAT już był.
Pod filtrem pyłkowym na 100%
Czujnik auc jest na obudowie chłodnicy na górze po lewej na 101%.
Na 102% jest tak jak mówi LogiHu¶.
Nr 4 na tym rysunku:
http://workshop-manuals.com/bmw/7_se...em_components/
Ja bym rozważył najpierw jego przeczyszczenie, jeżeli nie działa.
hmmm... nie ma :| (oczywi¶cie klimatyzacja posiada AUC) Po lewej stronie (wła¶ciwie po prawej) jest tylko przypięta kostka do wentylatora klimatyzacji. I nie widziałem miejsca szczerze mówi±c gdzie go zamontować. Może spadł? Nic, jutro poszukam i dam znać.
PS pod obudow± filtra kabinowego z lewej strony tego ustrojstwa nie ma, z reszt± po prawej także (yaz. - czytałem posta lecz nic nie wniósł w tej konkretnej sprawie)
Wi±zka od niego leci sobie obok wtyczki od wentylatora klimy w 730d.
IdĽ t± drog±, musi być.
Taka czarna kostka z wtyczk± 2 lub 3 pinow±.
Musisz oczywi¶cie zdj±ć górn± osłonę chłodnic.
Kurde, aż dzi¶ popatrzę raz jeszcze, ale dałbym sobie głowę uci±ć ,że mam go przy pyłkowym. W E60 miałem przy chłodnicy i tu bym się zgodził.
Dam znać jak obczaję to raz jeszcze.
Tam to na pewno jest czujnik poziomu płynu hamulcowego razem z jego zbiorniczkiem i nie kojarzę, żeby tam było miejsce na jeszcze co¶ innego.
Kurde a ja jestem pewien ,że go tam widziałem. Sprawdzę i dam znać........fotke nawet zrobię :biggrin1:
Panowie ,zwracam honor. Jest na obudowie wentylatora po prawej str. obok wtyczki wentylatora. Sk±d mi sie wzięło ,ze kolo filtra nie wiem. Gdzie¶ to ostatnio musiałem w jakim¶ aucie widzieć i tak mi się w głowie utrwaliło. W sumie w kazdej becie jak± miałem był przy chłodnicy. To chyba już jest SKS :biggrin1:
[IMG]https://images83.fotosik.pl/746/a98dfc4a15f937d5med.jpg[/IMG]
No i nie masz głowy:highly_amused:
No tak miro - rozumiem Cię, mam ten sam problem. Wiek.. ;)
Wracaj±c do tematu. Wczoraj wymieniałem koło pasowe i musiałem sporo przodu porozbierać. Faktycznie miejsce jest na obudowie wentylatora po prawej stronie (lewej jak stoi się przed samochodem). Niestety nigdzie nie ma wtyczki. Nie wiem czy kto¶ kiedy¶ go gdzie¶ składał i posiał j± albo obci±ł. Nie wiem, fakt jest faktem, że jej nie mam. I teraz czy jest to możliwe żeby moje auto w ogóle nie miało??? Dodam, że panel klimatyzacji ma 4 gałki, przycisk AUC/obieg zamknięty. Inpa także zgłasza bł±d czujnika.
Wydaje się mi, że wszystkie E65 miały ten czujnik niezależnie od rodzaju klimatyzacji.
Pewnie jaki¶ domorosly majster j± wykastrowal. Wchodzi do wi±zki z wtyczki wentylatora więc spróbuj rozwin±ć izolacji i może będ± tam obciete kabelki.