byla krytyka, co co kocham, a co musicie zrobic w swojej e38? ja nastepna rzecza z ktorą sie przymierzam to lozyska w przednich kolach, juz je slychac powoli, przynajmniej jedno
Wersja do druku
byla krytyka, co co kocham, a co musicie zrobic w swojej e38? ja nastepna rzecza z ktorą sie przymierzam to lozyska w przednich kolach, juz je slychac powoli, przynajmniej jedno
a ja uszczelke ...gdzies w silniku jakis przewod lub wlasnie uszczelka oleju napedowego mi sie poci..
kupno nowej lampy przedniej lub uzywki w dobrym stanie
polakierowac maske
kupic czujnik pdc
kupic kola na lato
No to ja musze kupic:
- czujnik pdc
- sprezyny na przod (jakies uzywki)
- lampy na tył po lifcie
Narazie tyle ;D
Ja - uszczelkę pod szybe ,pod dekiel, Navi, i jakieś pierdółki :D
Obniżenie przodu ( jak dojdą sprężyny ;( ) ,
wymiana wahacza z przodu,
założenie rolety na tył,
rolety na boczki-priorytet bo dziecku świeci w oczy :)
zlokalizowanie stuków w prawych przednich drzwiach
zlikwidowanie drżenia kierownicy ( przy 80-100km/h również przy hamowaniu )
u mnie silnik zaczal nierowno pracowa pomiedzy 90 - 110 km/h :( ... ale czuje ze to wina lezy w instalacji gazowej ( moze filtry a moze siwece do wymniany ) ........
a ja muszę zatankować gaz i wymienić uchwyt na napoje z przodu bo go ostatnio połamałem.
gasior jaki masz rozmiar opon w aucie? bo wydaje mi sie ze troszke za niski, tak samo jak umnie, ja mam 245/45r17 i powiem ze niebardzo mi sie na tym jezdzi, troszke nisko i na koleinach wiekszych fruwam jak kombinerki po chodniku, na wiosne planuje cos zalozyc w odpowiednim rozmiarze, juz ten senon dociagam jakos, jest tylko maly problem bo felgi ma z et10 i przy skrecie mam bardzo blisko nadkoli z przodu i boje sie ze jak zaloze wyzsze to mi troszk moze ocierac, jakie wy macie et?
Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
245/45 to ja mam na 19 calach:( z przodu przy 17-tkach musi byc 245/55 chociaz to rozmiar od e65
a wracając do tematu ta ja musze w mojej jednej zaprawke na rancie drzwi zrobic a tak poza tym to nic :) odpukac - wszystko juz porobione :)
a ztymi stukami co pisze evan to chyba jakas wada e38 mi cos w jednej puka niby ze dzrwi a moze z okolocy bocznego słupka :(
Ja musze umyc przednia szybe od srodka - bo jakos nigdy nie mam na to czasu ;D
A tak na serio - to chyba musze wymienic uszczelki pod tymi deklami od swiec - bo znow mam swiece mokre (wymienialem te uszczelki juz raz rok temu). Wymienic filtry w instalacji gazowej. Wymienic tuleje gumowo metalowe na przednich wachaczach, i zlikwidowac katalizatory.
u mojego ojca stuka tez cos w dzwiach z lewej strony, juz doszlem ze to linka, maly test, zamykasz drzwi na amen (pypcia wciskasz) pociagasz za klamke i trzymasz i jedziesz po wybojach, linka jest naprezona i jezeli nic nieslychac to juz wiadomo ze pancesz odzepil sie i lata gdzies w drzwiach
ps opon, felgi z oponami kupilem za 600zl i teraz zima chcem oddac felgi do polerowania (do firmy jednego z naszych klubowiczow :-) a w miedzyczasie zkolowac sobie oponki w odpowednim rozmiarze, szukam 235/55r17 i wydaje mi sie odpowiednim rozmiarem moze nie do tego auta a na polskie drogi :-)
a propos, bylem w focie ostatnio, pogadalem chwilke i dowiedzialem sie ze jest mozliwosc zamowienia zestawu tuleji do wachaczy na przod firmy chyba. podkreslam chyba!! FEBI o wiekszej sztywnosci a ze w e38 mozna wymienic praktycznie same tuleje w wachaczach wiec chcem se to porobic zimą, aha cena zestawu "jak dlamnie" 180zl, zaloze i powiem jak sie jezdzi,
taka ciekawostka
aha zapomnialem, do wymiany radio z alpine do orginalnego bo juz zmieniarka leci :-)
No ja planow tez troszke mam na przyszlosc.
Wiekszosc kosmetycznych bo mechanicznie jak na razie tip top.
No i ciagle mysle zeby troszke moc zwiekszyc :P
Siemka! Ze spraw chyba ważnych to mam do wymiany trzy świece żarowe, bo jak gość sprawdzał motor na kompie to stwierdził, że trzy z ośmiu są zwalone. Ale o dziwo powiedział, że w zimie raczej nie powinno być problemów z odpalaniem bo na pięciu sprawnych motor i tak sobie poradzi. Pytanko. Może ktoś od diesli ma wtym względzie jakieś doświadczenie jak jest z odpalaniem zimą na niesprawnych wszystkich świecach żarowych?
Inne sprawy do załatwienia to chyba jak się wkurzę to kupię koła 19 lu 20-tki. Ale tu jest odwieczny dylemat- komfort jazdy na 16-tkach czy wygląd na większych. Korci mnie też założyć blendę na tylną szybę. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam!
Auto ma byc sprawne wiec kase którą chesz włozyc w blende daj na swiece! i 7 to nie 3 zeby blendy zakładac ;) co do komfortu vs wygladu to proponuje 17".... bedzie kompromisowo..
pzdr
...a ja w nastepnym roku na wiosne chce dac szyc nowa\ skore na siedzenia...
narazie smigan 225/45r 17 przod a tyl 235/45r17 ( a po autostradzie jezdzi sie super ) ale po Wrocku juz nie koniecznie na zime chce kupie felgi i opony 215/65/r16 a na wiosne zostane przy felgach 17 a kupie tylko opony 235/55 mam nadzieje to dobry wybor....Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
zadnej blendy..to jest elegancka limuzyna..no jesli juz troche bardziej rasowo sportowo ale tez do twarzy i ja bardzo chetnie sie z kims zamienie to shadowline..i to tyle z dodatkow do e38 (w sumie to zaden dodatek)Cytat:
Zamieszczone przez jasko1969
co do felg to jesli chcesz komfort i wyglad to walilbym w 18"
U mnie tego sie troche zebralo:
- akumulator
- zimowe opony
- uszczelka przedniej szyby (dolna)
- uszczelka pod deklami
- uszczelka pod korkiem wlewu oleju
- chlodnica (ponoc jest juz ryzykowna)
- PDC - 2 czujniki
- wymiana oleju w skrzyni (w silniku tez)
- zaprawki na dolnych rantach drzwi
i.....chyba to tyle... mam nadzieje ;)
to oponki masz jeszcze nizsze niz moje, zgroza, co do rozmiaru 235/55r17 to naprawde bedzie to najwygodniejsze na polskie koleiny i dziury, sam takich szukamCytat:
Zamieszczone przez Gąsior
z moim niemieckim jest kiepsko ale widzialem na ebay.de komplet 235/55r17 juz od lekko ponad 400 eu wiec to chyba dobra cena w Polsce jak pytalem to ok 1000 zl za sztuke chcieli....tylko juz nie pamietam za jakiej firmy itd..... :razz:
nie, nie, nie ... tylko nie blenda! zepsujesz auto wizualnie :( ze zdjec widze ze masz najladniejszy wzor 16-tek w E38, wiec wg mnie wyglada na nich super :) na 17-tki napewno nie zmieniaj bo to zadna zmiana... minimum 18, a najlepiej 19 - napewno odczujesz utrate komfortu, ale bedzie rewelacyjnie wygladac :] 20-tki to juz ryzyko na polskie drogi i komfort minimalny... poza tym kosztuja prawie drugie tyle co 19-tki...Cytat:
Zamieszczone przez jasko1969