Warta uwagi?? https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...-ID6yNQEZ.html
Wersja do druku
Warta uwagi?? https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...-ID6yNQEZ.html
Fajny wypas, fajne kolorki :)
Ktoś ją już tu wrzucał, albo ja to już gdzieś widziałem. To Yacht-line, więc kolorki muszą być fajne ;)
A doradźcie czy bać się tego przebiegu??? Na co zwrócić uwagę podczas oględzin i jaka ma opinie ten silnik??
Silnik jak silnik, wady te same co w N62B44. Czyli rurka i uszczelniacze głównie. Wszystkie informacje masz na forum. Odpal ją, niech pochodzi troche na wolnych obrotach, potem jej wcisnij i zobacz czy puściła niebieska chmurke - jak puściła, to znaczy że jest tak zdrowa jak 90% innych N62 :D
Przebieg wg mnie normalny i realny, niczego bym się nie bał. Oglądać bez emocji jak każdą inną, choć może być ciężko bo to piękna sztuka. W razie czego problemy rurki czy uszczelniaczy to nie są dziś jakieś drogie rzeczy (patrząc przez pryzmat klasy samochodu 7er) i spokojnie można to ogarnąć jeżeli reszta auta spelni Twoje wymagania. Przygotuj sie, ze dasz za nią 48, a dobrze mieć +- 12k na ewentualne problemy, opony itd.
Oglądałam kilka E65 z takim kolorem wnętrza..
Fajnie to wyglądało 10lat temu ale nie teraz, tym bardziej w opcji z wentylacją...
Nabyłem to auto, jutro odbieram. Generalnie jakby wszystko co tam jest do zrobienia robić w ASO to by wyszło drugie 50 tyś lekką ręką, a to tylko rzeczy jakie udało nam się znaleźć w terenie, bez podpinania pod kompa. Opiszę później na spokojnie co i jak, bo akcja była niezła :)
Ciekawa lektura się zapowiada. Ja równiez zakupiłem w weekend e65 750
W sumie jeżeli w tej cenie udałoby się od nich wyciągnąć gwarancje na 2 lata to fajna opcja :D
Chociaż jestem ciekaw co wyszło w tej E65 od delera BMW :P, duży plus, że przebieg podali wiarygodny ;)
Tak...juz Ci dają gwarancję na starą pieczkę :bump2:
@RAVEN gratki Niech służy!
Na 10letnie auto nikt o zdrowych zmysłach gwarancji nie da. Ale jest rękojmia, a dealer nie wyraził zgody na podpięcie pod komputer - więc nawet cicho liczę na jakieś "wady ukryte" :)
Dzięki! Zaraz wsiadam w pociąg i jadę po furkę. Życzcie szczęścia, bo przy kontroli jakiegoś służbisty auto kwalifikuje się do utraty dowodu - taki przedsmak/ciekawostka :)
Znaczy wyrazić generalnie wyraził - ale przez swoich mechaników za jedyne 260zł... Nawet oryginalny ICOM, z którym przyjechaliśmy, nikogo nie przekonał - nie było rozmowy. Nie boję się jakoś bardzo, a to co wyjdzie będziemy reklamować rękojmią jako wady ukryte - podpięcie pod komputer od razu na ich oczach po przekazaniu samochodu :)
Przyjechałem - jazda jak każdą 7ką oczywiście super.
A całość wygląda tak - mimo bardzo miłej i uprzejmej obsługi - jakiej nie spotkałem jeszcze nigdy przy zakupie samochodu, zajeżdżało momentami komisowym januszowym podejściem. Przez telefon "wszystko ok, tylko Night Vision nie działa".
A na miejscu cała lista:
- Klocków i tarcz praktycznie brak, ostatnia wymiana 60tyś. temu. - czyli jakieś 4 tyś na wejście
- Płyn hamulcowy też już na czerwono się świecił w komputerze, do natychmiastowej wymiany
- Kamera NV uszkodzona, nowa w ASO... 23 tyś (ale to wiedzieliśmy przed przyjazdem)
- Nie działają klamki Comfort Access, odpalać odpala - rzecz może być problematyczna
- Wylany fotochrom prawy, nowy. 1.200zł...
- Przegląd techniczny do jutra, ale nie przejdzie bo:
- Szyba przednia z odpryskami (ta droższa, nowa 2.600zł)
- Maska cała w odpryskach
- Prawdopodobnie bardzo wczesne początki końca konwertera ASB, ale to się okaże po głębszej diagnozie
- Przednia tapicerka cała do malowania, tył ok.
- Silnik zapocony
- Przycinający się soft-close w jednych drzwiach
- Urwana roletka boczna
- Pompa vacuum na silikon - ASO to robiło :)
- Nie działają masaże u kierowcy
- Maska nie trzyma, siłowniki do wymiany
- Pirackie mapy do navi :D
A dzisiaj podpinamy komputer i zobaczymy co dalej w niej siedzi.
Z plusów - znalazł się komplet ładnych kół zimowych, a przebieg okazał się być 10.000 mniejszy . :D
Obsługa bardzo miła, ale niestety trochę nieprzygotowana. Na wieść, że nie działa Comfort Access obsługująca mnie osoba była szczerze zaskoczona, że w tym aucie w ogóle coś takiego jest, a próbując "odstawić" auto po jeździe próbnej nie potrafiła wbić drive'a i prosiła o pomoc ;)
Mogłem o czymś zapomnieć. Idę pojeździć :)
A uszczelniacze chociaż dobre czy nie wiesz jak się sprawdza ;-) ?
Tarcze i klocki to max 1500 PLN na częściach ATE made in germany. W tamtym roku zakładałem. Soft Close to raczej standard i nie ma sensu nawet z tym walczyć z tego co czytałem.
dyskusyjna sprawa, ja jak kupowałem sprawdzałem i nie dymiły, po 3000 km było już widać kopcenie (mam jeszcze gdzieś filmik od Sebka przed wymianą) :)
Na raczej ciężko to nazwać zaletą :) Piracka płyta to de facto kradzież, co trochę nie przystoi autoryzowanemu salonowi. Ale traktowałbym to raczej w kategorii zabawnej ciekawostki :)
W idealnym świecie w którym nikt nie dolewa żadnych "magicznych płynów" do oleju byłoby to prawdą. Na miejscu nie dymiła nic a nic, ale pewność można mieć dopiero po nowym oleju.
Przerabiałem w życiu różne zamienniki hamulców i ciągle to samo piszczenie, pylenie, bicia. Jak zamontowałem kiedyś ATEdo E30 to musiałem praktycznie codziennie myć felgi. Hamulce wolę oryginalne.
Udało się też podpiąć pod komputer, po wyczyszczeniu błędów i przejażdżce wróciło ich zaskakująco mało. Nie działa e-box fan i jest jeszcze drugi błąd, którego nie rozumiem (będę o to pytał w osobnym temacie). Więc wszystko wygląda dobrze :)