Nieodpowiedzialna jazda <kogoś> z beemki
ale policyja to bezpiecznie za nim jedzie w pościgu
zachęcam tu do przeczytania komentaży pod artykułem i filmem.
Wersja do druku
Nieodpowiedzialna jazda <kogoś> z beemki
ale policyja to bezpiecznie za nim jedzie w pościgu
zachęcam tu do przeczytania komentaży pod artykułem i filmem.
Przeczytajcie komentarz, ktory napisał "poszkodowany"
Policjant w pewnym momencie powinien odpuścić kiedy pości przestał byc bezpieczny. Momentami jechał ponad 170km/h.
-::
Nieźle zapier...ał. Nawet nie zauważyłem czy to było bmw :/
tez nie widzialem ze to bmw,ale olsztyn (niestety) jest uprzedzony do bmw.A komentarze sa zawsze takie same.Gazeta Olsztynka to dno ;(
Co do auta, to też się nie dopatrzyłem - pewnie gliniarze tak rozpoznali.
A co do prędkości - to moim zdaniem oni tam mieli chwilami pod 190kmh, nie mówiąc już o wyprzedzaniu ciężarówki na łuku po zewnętrznej 8/ :mad:
A jak debile z odznaką kogoś zabiją, to "nie ich wina, tylko uciekającego że się nie zatrzymał"
Zachcialo sie ganiac za Beemka jakims trupem to sie musialo tak skonczyc.
wkurzajace
w kazdym cywilizowanym kraju ci policjanci poszli by do wiezienia za cos takiego
a w pl? nic sie nie stało..
jakby nie można było kazać innym policjantom zablokować drogi przed bmw..
no tak, nie można bo wtedy nie bedzie sie bohaterem..
nawet w ameryce już nie gania sie przestepców tylko wysyła sie za nimi helikopter i blokuje droge..
winny juz jest zobaczcie jak te stze pseudo prawa jada ;( zapi..dalanie wyprzedzanie i spowodowaanie wypadku. ciekawe ile ten pies nazbieral punktow. a tak swoja droga to mnie kiedys tez gonili i uwierzcie mi ze nawet nie wiedzialem ze cos za mna jedzie spieszylo mi sie i nie ogladalem za siebie wreszcie na swiatlach mnie zatrzymali (bo bylo czerwone) podejrzewam ze gdyby nie to to zrobiliby poszukiwania czarnego bmw :hah: oszolomy.
my jestesmy 50 lat za ameryka to o czym tu mowimy?Cytat:
Zamieszczone przez wolowy
Ale jak policja ma ścigać takie auto? Jadąc przepisowo? Taki jest ich zawód i taka jest ich praca. Jeśli policja działała by tak jak Wy sugerujecie to 90% pościgów nie odbyłaby się bo zagrażałoby to innym uczestnikom ruchu. Trochę pokory Panowie i obiektywizmu.
Obiektywizm tak, ale jest jeszcze wrodzony zdrowy rozsądek. Sa (tak jak pisali wyżej) jeszcze blokady, kolczatki i inne środki. Ten "policjant" uniósł się ambicją i zatracił rozum narażając życie postronnych osób -::Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
radoshb ale w Polsce nie jest tak jak w Stanach że co 2km jest patrol policji ;)
Droga była dosyć odsłonieta. Ja tam nie widziałem żeby komuś wyjechał na człówkę czy cos w tym stylu. Także bez przesady ;)
Takie jest moje zdanie :cool:
W sumie też jestem za tym by takich oszołomów eliminować z polskich dróg, ale ten Policjant jednak narazil zdrowie, a nawet życie postronnych osób przez to, że w odpowiednim momencie nie odpuścił ;)Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Tylko zobaczcie panowie po jakim czasie bomby włączyli widząc mijające ich auto z taką prędkością poscig pojazdem uprzywilejowanym powinien rozpocząć sie od włączenia sygnałów ostrzegawczych świetlnych i dzwiękowych .A oni jak rekin w morzu dostrzegli płotkę co by ją można troszkę ponagrywać i większy mandacik wystawić tyle ze w tym przypadku się oszukali .Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Czas reakcji milicjanta był proporcjonalny do jego szoku .... Albo czekali jakie więcej wykroczenia zrobi ( tylko jakie) albo starali się go dogonić ...
moze to tylko na filmie wygląda tak źle, ale i tak powinni jechac za nim dużo ostrożniej. albo miec lepsze umiejetnosci i samochod. jakby to był jedyny w promieniu 100km patrol policji, ale za to rowerowy to tez by go scigali??
uniósł sie ambicją i tyle.
od tego dzwoni sie po wsparcie.
a to że jesteśmy 100 lat za afroamerykanami ( :) ) nic nei zmienia, życie to życie.
typ jechał szybko ale uciekał jeszcze szybciej, i zamiast 1 samochodu stwarzającego srednie zagrożenie, mamy dwa samochody stwarzające duże zagrożenie..
co jest gorsze?
Jeśli taki kierowca bmw potrąciłby kogoś z waszych bliskich ,to czy byście też tak pisali ??
tak.
źle rozumiecie sprawe - kierowca bmw to debil i idiota, i nie powinien nigdy wogole wsiadać za kółko, nikt go tu nie broni.
poprostu policja też dała ciała.
pościgi to relikty poprzedniej epoki.
Czyli sugerujesz, że jak ktoś jedzie bardzo szybko to nie należy go ścigać? Czyli Policja ma ścigać auta nie przekraczające np 150km/h?Cytat:
Zamieszczone przez wolowy
Nie wiemy czy prosili o wsparcie, co mówili w radiowozie więc z tego filmu nie powinno sie komentoewać ich działania. Ja już napisałem, że nie widze żeby popełnili jakiś błąd. Są sytuację, których nie można przewidzieć - szczególnie biorąc udział w pościgu. Ci Policjanci akurat mieli pecha i trafili na jakies roboty drogowe
Powinno Sie ścigać i karac z całą surowością! Jednak komentarz poszkodowanego pokazuje o co tak naprawdę chodziło. Pan Władza myslał że BMW bedzie musiało zwolnic ;( Coo to za myślenie! Zabrakło profesjonalizmu i tyle. Pości to nie jedyna metoda zatrzymania sprawcy. Wystarczyło by ustalic nr rej tego pojazdu i ukarać po fakcie na podstawie nagrania. :papa:Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
A jeśli był kradziony .....
kolego policjant na tym stanowisku powinien być profesjonalnym kierowcą któremu nie jest obce doświadczenie z rajdów czy czegokolwiek najpierw powinien zdobyć taką licencję później przejść szkolenia i przyjąć pracę w policji. Oczywiście nie będę miał nic przeciwko za to że taki człowiek zarabia na prawdę bardzo duże pieniądze.Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
Ten koleś ma mózg i powinien z niego korzystać. Jełop który sam osobiście sprawia zagrożenie dla zdrowia i życia innych użytkowników drogi powinien zostać dyscyplinarnie zwolniony i trafić przed sąd... Nie ma obiektywizmu i wyrozumiałości w imię prawa nie można zabić niewinnych ludzi... (?!?!?)
PS. nie było to czasami E38?? :)
Chcę jeszcze zwrócić uwagę na to że stanowczo za późno włączył koguta. Spieszący się kierowca BMW mógł go w ogóle nie widzieć lub mógł szybko jechać z jakiejś bardzo ważnej przyczyny. np. Do szpitala z kimś umierającym na fotelu... w tedy na pewno ktoś taki się nie zatrzyma choćby miał sznur radiowozów na tyłku. bynajmniej nie do momentu spotkania się na drodze z karetką. Kiedyś sam tak miałem i mam nadzieję że nigdy więcej. jechałem z 16 letnią kuzynką którą użądliła pszczoła w przełyk i już ledwo oddychała. Tyle że ja leciałem ok 15km w dzień...
Grzech stróżów prawa polegał na tym, że nie zareagowali włączeniem stosownej sygnalizacji w chwili podjęcia pościgu (to tak, jak niektórzy włączają kierunki po wykonaniu manewru skrętu/zmiany pasa). Reszta należała do obowiązków służbowych. Inna sprawa, to umiejętności....